ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Videa/VideaKid/Reblog:

A Videa és VideaKid videótár szolgáltatás a 2001. évi CVIII. törvény 2. § lc) pontjában meghatározott tárhelyszolgáltatás, melyben az New Wave Media Group Kft. (1082 Budapest, Üllői út 48., továbbiakban: "New Wave Media Group Kft." vagy "Üzemeltető") feladata kizárólag az internet felhasználók által feltöltött videó tartalmak tárolására és nyilvánossághoz való közvetítésére terjed ki.

Életkori követelmények a Videa és Reblog szolgáltatásainak igénybevételéhez:

A szolgáltatást akkor használhatja, ha Ön legalább 16 éves a szülő vagy más törvényes képviselő engedélyével. 

Ha még nem töltötte be a 18. életévét, akkor a szolgáltatás használatához a szülő vagy más törvényes képviselő engedélyére van szükség.

A 18 év alatti felhasználó szülője vagy más törvényes képviselője, azáltal, hogy engedélyezi gyermeke számára a szolgáltatás használatát, azzal rá is vonatkozni fognak a szerződés feltételei, és ő tartozik felelősséggel a gyermek szolgáltatásban végzett tevékenységéért.

Életkori követelmények a VideaKid szolgáltatásainak igénybevételéhez:

Szülő vagy más törvényes képviselő engedélyével a VideaKid oldal szolgáltatását bármilyen korú gyermekek használhatják.

A 18 év alatti felhasználó szülője vagy más törvényes képviselője, azáltal, hogy engedélyezi gyermeke számára a szolgáltatás használatát, azzal rá is vonatkozni fognak a szerződés feltételei, és ő tartozik felelősséggel a gyermek szolgáltatásban végzett tevékenységéért.

A Videa/VideaKid szolgáltatások használata:

A rendelkezésére bocsátott Szolgáltatást mindaddig elérheti és használhatja, amíg betartja a jelen Szerződés tartalmát és a vonatkozó jogszabályokat.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Videa digitális videófájlok feltöltésére, megosztására, illetve tartalmának böngészésére, megtekintésére szolgál. A Felhasználó köteles a szolgáltatást rendeltetésszerűen használni.

A videa.hu rendeltetésszerű használatához hozzátartozik különösen, hogy a Felhasználók kötelesek tartózkodni más Felhasználó felhasználónevével való visszaéléstől, a feltöltött videók nézettségének és értékelésének manipulálásától. A Felhasználók kötelesek továbbá tartózkodni a kizárólag reklámozás célját szolgáló videók feltöltésétől és reklám jellegű hozzászólásoktól. A videa.hu üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot, hogy a videa.hu-t nem rendeltetésszerűen használó Felhasználó hozzáférését töröljék.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a videa.hu-n megadott, nem személyes adatai (saját honlap címe, saját blog címe stb.) publikusak, azokat a Videa bármely látogatója megtekintheti.

A Felhasználó hozzájárul, hogy az általa feltöltött videók megjelenjenek a videa.hu oldalain. A videa.hu fogalma alá értendőek a PC-n elérhető Videa weboldalon kívül a Videa szolgáltatás mobil készülékekre optimalizált weboldal, illetve alkalmazás verziói és IPTV platformon elérhető verziója is.

A Felhasználó továbbá hozzájárul ahhoz,  hogy a Videa.hu oldal használata közben a Videa.hu oldalain található videók kiszolgálásbiztonságának javítása, valamint a kiszolgálás minőségének folyamatos és zavartalan biztosítása érdekében kizárólag annak szükségessége esetén a  Videa igénybe vehesse a Felhasználó eszközén aktuálisan futó böngésző erőforrásának kapacitásbeli lehetőségeit, amely folyamat során esetenként akár a feltöltési sávszélességet is igénybe veheti.

A Felhasználó kijelenti, hogy csak az olyan, általa szerzett, készített és szerkesztett videókat tesz hozzáférhetővé, melyek nyilvánossághoz közvetítéséhez az érintett személyek hozzájárultak, azok személyiségi jogaikat nem sértik és amelyek a hatályos jogszabályi előírásokat betartva publikálhatóak. A Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy az általa feltöltött videó vonatkozásában az New Wave Media Group Kft. a videó többszörözésére és nyilvánossághoz való közvetítésére felhasználási jogot szerezzen.

A videókért az a személy vagy entitás tartozik felelősséggel, aki azt a Videa rendelkezésre bocsátotta.

A Felhasználó elismeri, hogy a New Wave Media Group Kft. tulajdona minden olyan jog, amely a New Wave Media Group Kft. fogalmakhoz és emblémákhoz, valamint az azokhoz fonetikai vagy vizuális szempontból hasonlító emblémákhoz, fogalmakhoz kötődnek. A felhasználó a fenti védjegyeket, illetve azokhoz hasonló védjegyeket, mint sajátja nem használhatja, sem pedig nem említheti azokat negatív összefüggésben.

Szerzői jogok

A Felhasználó ezúton kijelenti és szavatolja, hogy amennyiben a videa.hu használata során a honlapra bármilyen jellegű szerzői jogvédelem alatt álló művet hozzáférhetővé tesz, ezen művek tekintetében a felhasználási jogokkal rendelkezik. 

A szerzői mű tartalmával kapcsolatos tulajdonjogok továbbra is Felhasználót illetik meg. Azonban az alábbiakban részletezetteknek megfelelően bizonyos jogokat kell biztosítania a Videa/VideaKid felhasználói számára.

Azáltal, hogy a honlapra tartalmat tölt fel, az egész világra kiterjedő, nem kizárólagos, jogdíjmentes, átruházható, a licencbe adható engedélyt biztosít a Videa/VideaKid számára az adott tartalom használatára (többek között reprodukálására, terjesztésére, módosítására, megjelenítésére és előadására) a szolgáltatás működtetésének, népszerűsítésének és fejlesztésének céljából.

Emellett a Videa/VideaKid minden felhasználója számára az egész világra kiterjedő, nem kizárólagos, jogdíjmentes engedélyt biztosít a saját művének a honlapon keresztüli elérésére, valamint a műnek a honlap valamely funkciója által lehetővé tett módon való felhasználására (többek között terjesztésére, módosítására,megosztására, beágyazására stb.).

Az Ön által biztosított engedélyek a mű eltávolításáig érvényesek. 

A videók eltávolításával az engedélyek megszűnnek. Ez alól kivételt képez az az eset, ha a Szolgáltatás működtetése, a videó eltávolítás előtt engedélyezett használata vagy a jogszabályi előírások mást követelnek meg.

A szerzői művek felhasználásának jogosságáért, a szerzők, illetve egyéb jogosultak felé a szerzői vagy egyéb jogcímen felmerülő díjak mindenkori megfizetéséért kizárólag a Felhasználót terheli felelősség.

Anonim látogatóazonosító

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat - tekintettel arra, hogy a felhasználása során a teljes IP cím tárolása nem történik meg - önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg.

A hálózat világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. A New Wave Media Group Kft. az ilyen, a fent említett, személyes adatot már nem tartalmazó anonim azonosítókat - a többi szolgáltatóhoz hasonlóan - abból a célból kezeli, hogy többet tudhasson meg az ügyfelek információhasználati szokásairól, és így javíthassa szolgáltatásai színvonalát, valamint ügyfeleinek a honlap látogatása során testreszabott oldalakat, marketing (reklám) anyagokat jelentessen meg. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra, azonban a New Wave Media Group Kft., valamint szerződés alapján harmadik fél portfoliójába tartozó honlapokon történő látogatás során keletkező, személyes adatot nem tartalmazó anonim azonosítók összekapcsolásra kerülnek a szolgáltatás színvonalának javítása érdekében.

Amennyiben nem szeretné, hogy ilyen azonosító jel kerüljön az Ön számítógépére, módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedi azonosító jel elhelyezését az Ön gépére (böngészőtől függően általában az eszközök menüben a beállítások/internetbeállítások pontban). Ebben az esetben a legtöbb szolgáltatásunkat ugyanúgy igénybe veheti, de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldásokat kínáló oldalainkon) nem tudjuk a legteljesebb mértékben kiszolgálni Önt.

Felelősség

Ha a jelen Szerződés kifejezetten másképp nem rendelkezik, vagy a jogszabályok másképp nem rendelkeznek, a Videa/VideaKid semmilyen kifejezett ígéretet nem tesz a Szolgáltatással kapcsolatban.

A Felhasználó a videa.hu-t csak saját felelősségére használhatja. A New Wave Media Group Kft. kizárja a felelősségét minden, a feltöltött videók tartalma miatt bekövetkezett kárért. 

A New Wave Media Group Kft. kizárja a felelősségét minden, a regisztrációs adatok elvesztése miatt bekövetkezett kárért. A New Wave Media Group Kft. kéri a Felhasználókat, hogy a biztonságos felhasználás érdekében regisztrációs adataikat ne adják ki másoknak.

A videa.hu-t üzemeltető New Wave Media Group Kft. nem tehető felelőssé azért, amennyiben harmadik fél jogosulatlanul használja fel a Felhasználó videa.hu-ra feltöltött videóit.

Jelen Szerződés egyetlen pontja sem befolyásolja az Önt fogyasztóként megillető jogokat.

A feltölthető tartalomra vonatkozó rendelkezések

A Felhasználó által feltöltött videó tartalom és az ahhoz kapcsolódóan feltöltött adat

  • nem sértheti más szerzői jogait,
  • nem lehet olyan, ami faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szít, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást vált ki,
  • nem bátoríthat egészségre ártalmas anyagok használatára,
  • nem tartalmazhat bűncselekményre felbujtást,
  • nem tartalmazhat jogosulatlan vagy tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény által tiltott módon megszerzett adatokat, vagy üzleti titkokat,
  • illetve nem ütközhet egyéb jogszabály rendelkezéseibe.

A New Wave Media Group Kft. kéri a Felhasználókat, hogy amennyiben a felsorolt rendelkezésekbe ütköző, jogsértő videó tartalmakat találnak a videa.hu-n, azt a videó oldalán található jelentő kérdőív megfelelő kitöltésével és elküldésével az üzemeltetőnek haladéktalanul jelentsék.

Ha a Szolgáltatónak észszerű oka van azt feltételezni, hogy valamely videó sérti a jelen Szerződést, vagy kárt okozhat a Videának/VideaKid-nek, a felhasználóinknak vagy harmadik feleknek, az ilyen videó egy részét vagy egészét eltávolíthatjuk vagy levehetjük. 

Az üzemeltetőnek jogában áll a feltöltött videók szerkesztett adatait (név, címkék, leírás) indokolás nélkül módosítani és törölni.

Amennyiben a Felhasználó pornográf tartalmú videót tölt fel, köteles azt a "Felnőtt" kategóriába feltölteni. Amennyiben a Felhasználó pornográf tartalmú videót más kategóriába tölt fel, akkor a felhasználói jelzések alapján a New Wave Media Group Kft. a videót eltávolítja és jogosult a Felhasználó videa.hu-hoz való hozzáférését megszüntetni és az egyébként a feltételeknek megfelelő videóit is törölni.

A videó feltöltéssel a Felhasználó elfogadja az alábbi nyilatkozatot:

"Alulírott a videó feltöltője, ezúton kijelentem és garantálom, hogy az általam feltöltött videó felhasználási jogaival rendelkezem - a videó előállítójának minősülök, illetve a videó előállítójától a szükséges engedélyeket megszereztem - és sem nekem, sem az előállítónak vagy esetleges egyéb szerzői vagy szomszédos jogi jogosultnak a videóval kapcsolatban díjigénye nincsen. Ezúton engedélyezem, hogy a New Wave Media Group Kft. az általam feltöltött videót a Videa-n illetve a VideaKid aloldalon megjelenítse, az ehhez szükséges, többszörözés, nyilvánossághoz közvetítés, nyilvános előadás, terjesztés és átdolgozás jogát a New Wave Media Group Kft. részére engedélyezem. Emellett kijelentem és garantálom, hogy a videón szereplő vagy egyéb harmadik személyek képmásának és hangfelvételének megjelenítése a Ptk. vonatkozó személyiségi vagy egyéb jogaikat nem sérti, a szükséges hozzájárulásokat megszereztem. Ha harmadik személy a New Wave Media Group Kft. ellen az általam feltöltött videó miatt, jogsértésre való hivatkozással fellép, úgy New Wave Media Group Kft. az ezzel kapcsolatos eljárások és az igényérvényesítés valamint a kapcsolódó költségek és díjigény alól teljes mértékben mentesítem, azokat közvetlenül megfizetem és helytállok. Hozzájárulok, hogy az általam feltöltött videó oldalán és a videó felületén a lejátszás előtt/közben/után a New Wave Media Group bármilyen hirdetési megoldásokat értékesítsen és megjelenítsen. Tudomásul veszem, hogy ezen hirdetésekkel kapcsolatban semmilyen díjigényt nem támaszthatok a New Wave Media Group Kft-vel szemben."

Gyermekvédelem

A New Wave Media Group Kft. felhívja a Felhasználók figyelmét arra, hogy a videa.hu-n elérhető videók erőszakos és egyéb, a gyermekek fejlődését hátrányosan befolyásoló jeleneteket tartalmazhatnak. A New Wave Media Group Kft. ezért kéri a Felhasználókat, hogy óvják a gyermekeket az ilyen tartalmú videók megtekintésétől.

Videók eltávolítása

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a videa.hu-t üzemeltető New Wave Media Group Kft. nem köteles ismerni a videa.hu mindenkori, aktuális tartalmát, de amennyiben bárki felhívja a figyelmét egy, a felhasználási feltételeket vagy törvényt sértő tartalomra, a 2001. évi CVIII. törvény 10. § és 13. § rendelkezéseinek megfelelően az üzemeltető eltávolítja azt. A Felhasználó kizárólag a videó oldalán lévő "Jelentés" gomb segítségével, a jelentő kérdőív pontos kitöltésével jelezheti az üzemeltetőnek a jogsértő tartalmat. Videókkal kapcsolatos kifogást az "Írj nekünk" funkción keresztül nem tudjuk fogadni! Az eset súlyától, illetve rendszerességétől függően az üzemeltetőnek jogában áll a jogsértő videót feltöltő Felhasználó videa.hu-hoz való hozzáférését megszüntetni és az egyébként a feltételeknek megfelelő videóit is törölni.

Az üzemeltetőnek jogában áll a feltöltött videókat a videa.hu oldalról indokolás nélkül eltávolítani.

A Felhasználó ezúton kijelenti és szavatolja, hogy amennyiben a videa.hu használata során a honlapra bármilyen jellegű szerzői jogvédelem alatt álló művet hozzáférhetővé tesz, ezen művek tekintetében a felhasználási jogokkal rendelkezik. 

A szerzői művek felhasználásának jogosságáért, a szerzők, illetve egyéb jogosultak felé a szerzői vagy egyéb jogcímen felmerülő díjak mindenkori megfizetéséért kizárólag a Felhasználót terheli felelősség.

VideaKid felhasználási feltételek

A Videa felhasználási feltételei teljes egészében érvényesek a videa.hu alrendszereként működő videakid.hu szolgáltatásra.

A videakid.hu oldalra a Felhasználó csak gyermekeknek szóló videó tartalmakat (animáció, mese, báb és természet kategóriákban) tölthet fel. A feltöltött videó tartalom a videakid.hu oldalon lesz elérhető és megtekinthető.A New Wave Media Group Kft. jogosult a feltöltött videókat indokolás nélkül törölni.

Reblog felhasználási feltételek

A Videa felhasználási feltételei egységesen, teljes egészében érvényesek a Reblog blogszolgáltató oldal felhasználóival szemben, figyelembe véve az eltéréseket a Reblog sajátos tulajdonságainál fogva, mely alapján a Reblog nem videós tartalmak megosztására, hanem blogszolgáltatásra alkalmas webhely.