Utolsó frissítés: 2017.06.01.

 1. Az adatkezelő neve: New Wave Media Group Zrt.

 2. Az adatkezelő címe: 1037 Budapest, Montevideo utca 9.

 3. Elérhetőség: videa@videa.hu

 4. Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-91851/2015

 5. Az adatkezelés megnevezése: az adatkezelés a felhasználók önkéntes, tájékozott, és határozott hozzájárulása alapján a regisztrált felhasználók esetében

 6. Az adatkezelés jogalapja: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény bekezdése alapján az érintett önkéntes hozzájárulása

 7. A kezelt adatok köre:

  1. A felhasználó által kötelezően megadott adatok: felhasználónév, e-mail cím, felhasználónév.

  2. A felhasználó által önkéntes tevékenységének következtében a profiloldalon megjelenő adatok: publikus státuszú videók, megosztások száma, továbbküldések száma, kommentjeinek száma, facebook adatlap, blog url, web oldal url.

  3. A felhasználó tevékenységes kapcsán megjelenő adatokat a felhasználó döntésétől függően vagy senki vagy a videa.hu összes felhasználója látja.

  4. A videa.hu-n való regisztráció időpontja, a videók feltöltési időpontja, illetve az ezen aktivitásokkor használt IP cím kerül automatikusan naplózásra.

 8. Az adatkezelés célja:

  1. A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja a felhasználó jogosultságának azonosítása.

  2. A felhasználó önkéntes tevékenysége következtében a profiloldalon megjelenő adatok esetében belső internetes közösség alkotása.

  3. A videa.hu használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az adatok tárolása, felhasználása kizárólag technikai célokra (szerverek biztonságos működésének elemzésére, utólagos ellenőrzésre) illetve statisztikai célokra tárolja.

  4. Az anonim látogató azonosító mint jelsorozat (cookie, süti) önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. A felhasználónak módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedi azonosító jel elhelyezését a felhasználó gépére (böngészőtől függően általában az eszközök menüben a beállítások/internetbeállítások pontban). Ebben az esetben a felhasználó a szolgáltatás jelentős részét ugyanúgy igénybe veheti, de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldások esetében) a szolgáltatás egyes funkcióit a felhasználó nem tudja a legteljesebb mértékben használni.

 9. Az adatkezelés időtartama:

  1. A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében, amíg a felhasználó regisztrált tagja a közösségnek.

  2. A felhasználó önkéntes tevékenység kapcsán megjelenő adatok esetében amíg a felhasználó döntése alapján azokat a profiljában megjeleníti illetve amíg a felhasználó regisztrált tagja a közösségnek, illetve videok esetében amíg a videok törlését harmadik személy a felhasználási feltételek alapján kéri.

  3. A videa.hu látogatása során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok amíg a felhasználó regisztrált tagja a közösségnek.

 10. Egyéb adathasználat

 11. Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja, azonban jogosult azokat az Adatkezelő által kezelt más adatbázisokkal összekapcsolni. Személyes adatokat harmadik személyeknek csak a felhasználó előzetes és tájékozott hozzájárulása esetén adunk át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra, adatszolgáltatásra.

 12. A személyes adatok törlése:

 13. A felhasználó profilját jelszó megadásával profiloldalán törölheti, vagy a videa@videa.hu címre küldött levelével töröltetheti.

 14. Adatbiztonsági intézkedések:

 15. A személyes adatokat a Magyarország területén a Dataplex Kft. szervertermében telepített, 24 órás őrzéssel védett, dedikált szervereken tároljuk.

 16. Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetősége:

 17. Az New Wave Media Group Zrt. fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.

 18. A felhasználók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban:

 19. Személyes adatai kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról. A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben az videa@videa.hu címre kell eljuttatni, amire 8 munkanapon belül választ kap az érintett. A felhasználók kérhetik adataik törlését, az adatkezelés időtartama pont alatt meghatározottak szerint.

 20. Jogérvényesítési lehetőségek:

 21. A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke segítségét is (dr. Péterfalvi Attila a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, 1051 Budapest, Székhely: Nádor u. 22. Postacím: 1387 Budapest Pf. 40. További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse az üzemeltető munkatársát a videa@videa.hu e-mail címen.adatkezelési videa