Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ (hatályos: 2022. október 1. napjától)

Mediaworks Hungary Zrt.

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

– hatályos 2022. október 1. napjától –

  1. Bevezetés

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önt a www.videa.hu (továbbiakban: „Honlap”) weboldal használatával együtt járó adatkezeléssel kapcsolatos tudnivalókról. Adatkezelő a Mediaworks Hungary Zrt.

    1. Jelen adatvédelmi tájékoztató lényeges tájékoztatást tartalmaz az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozóan. Személyes adatai megadásával Ön elfogadja a jelen adatvédelmi tájékoztatóban foglalt feltételeket. Kérjük, hogy az adatvédelmi tájékoztatót rendszeresen olvassa el, hiszen annak változásai automatikusan alkalmazandók az Ön által megadott személyes adatok kezelésére, abban az esetben is, ha a személyes adatai megadásakor még egy korábbi adatvédelmi tájékoztató volt hatályban. Az adatvédelmi tájékoztató módosítását honlapunkon közzétesszük, illetve egyéb módon is értesítjük Önt, attól függően, hogy mely forrásból áll rendelkezésünkre az Ön adata. Kérjük, hogy külön figyelemmel olvassa el a jelen adatvédelmi tájékoztató félkövérrel kiemelt rendelkezéseit, mert azok lényeges rendelkezéseket tartalmazhatnak az Ön személyes adatai kezelésére vonatkozóan.

A Honlap használatával Ön elfogadja a jelen adatvédelmi tájékoztatóban foglalt feltételeket, függetlenül attól, hogy regisztrál-e a Honlapon. Ha az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat nem fogadja el, kérjük, ne használja a Honlapot.

    1. Jelen Adatvédelmi Tájékoztató kizárólag a természetes személy Érintettek személyes adataira vonatkozik, tekintettel arra, hogy jogi személyek, illetve jogi személyeknek nem minősülő egyéb szervezetek adatai nem minősülnek személyes adatoknak.
    2. Az adatvédelemmel kapcsolatban az alábbi jogszabályok alkalmazandók:
      • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (általános adatvédelmi rendelet; ismertebb nevén GDPR)

A rendelet szövegét itt olvashatja:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679&from=EN

      • Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.)

Az Infotv. szövegét itt olvashatja:

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1100112.TV

  1. Az adatkezelő személye

Név:

Mediaworks Hungary Zrt.

E-mail:

adatkezeles@mediaworks.hu

Telefon:

+36 1 999 47 60

Székhely:

1082 Budapest, Üllői út 48.

Cégjegyzékszám:

01-10-047955

Adószám:

24785725-2-44

  1. Alapvető információk
    1. Ha a Mediaworks Hungary Zrt. (a továbbiakban: Mediaworks) általi adatkezelés jogalapja az Érintett

önkéntes hozzájárulása, az Érintett jogosult a hozzájárulását bármikor visszavonni, amely azonban nem érinti a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás tényének igazolására vonatkozó adatokat a Mediaworks mindaddig megőrzi, amíg azt a hozzájárulás bizonyíthatósága vagy a Mediaworks más jogos érdeke szükségessé teszi.

    1. Az Érintett felelős az általa megadott személyes adatok valóságáért és pontosságáért. A Mediaworks a közölt személyes adatok valódiságát nem ellenőrzi. A Mediaworks nem felelős az Érintett által megadott téves vagy valótlan adatok kezeléséért, sem az Érintett által közölt téves vagy valótlan adatközlés folytán akár az Érintettet, akár harmadik személyt érő károkért. A Mediaworks nem vállal felelősséget azért sem, ha az Érintett cselekvőképessége vonatkozásában a Mediaworks -öt megtévesztik.
    2. A hozzájárulás megadása
  1. Honlap esetén a Honlap használatával, a Honlapon történő regisztrációval vagy a személyes adatok egyéb módon történő megadásával,
  2. minden más esetben az Érintett általi egyéb igazolható módon (papíralapon – pl. nyereményszelvényen – írásban, elektronikus levélben, kép- és/vagy hangfelvétellel stb.) történik.

    1. Cselekvőképtelen, 14 év alatti kiskorú Érintett esetén csak az Érintett törvényes képviselője adhat meg személyes adatokat az Érintett nevében. Cselekvőképtelen Felhasználó személyes adatainak megadásához a törvényes képviselő nyilatkozatára van szükség. Az aláírt nyilatkozatot személyes átadással, illetve postai úton, e-mail formájában kell eljuttatni a Mediaworks részére, illetve a nyilatkozat más igazolható módon is megtehető (pl. kép- és/vagy hangfelvétel).
    2. Korlátozottan cselekvőképes, 16. életévét még be nem töltött kiskorú személyes adatainak kezeléséhez a kiskorú törvényes képviselőjének hozzájáruló nyilatkozatára van szükség.
    3. A 16. életévét betöltött kiskorú adatkezeléshez történő hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez (azaz a regisztrációhoz, vagy személyes adatai más módon történő megadásához) törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges. Az ilyen Érintett az adatfelvétel módjától függően megadhatja az adatkezeléshez történő hozzájárulását.
    4. Nincs szükség az érintett hozzájárulására képmás és hangfelvétel elkészítéséhez és az elkészített felvétel felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén. Az Érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt vagy nyilvánosságra hozott adatok tekintetében. Nem minősül közügynek a közéleti szereplő magán- vagy családi életével kapcsolatos tevékenység, illetve adat. Ezért az ilyen jellegű személyes adatok kezelését a Mediaworks. kizárólag az Érintett hozzájárulása alapján végzi.
    5. Az Érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az Érintett közszereplése során általa közölt vagy nyilvánosságra hozatalra általa átadott személyes adatok tekintetében.
    1. A Mediaworks a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat – eltérő jogszabályi rendelkezés hiányában – csak a jelen tájékoztatóban ismertetett célok érdekében, a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.
    2. A Mediaworks a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat – eltérő jogszabályi rendelkezés hiányában – csak a jelen tájékoztatóban ismertetett célok érdekében, a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli. Az Mediaworks. nem végez profilalkotást. A Mediaworks nem továbbít személyes adatokat az Európai Unió területén kívüli adatkezelőnek.

  1. A WWW.VIDEA.HU INTERNETES HONLAPON TÖRTÉNŐ ADATKEZELÉS FONTOS RÉSZLETEI

    1. HONLAP HASZNÁLATA, REGISZTRÁCIÓ, NYEREMÉNYJÁTÉKOK, DIREKT MARKETING, HÍRLEVÉLKÜLDÉS, PANASZKEZELÉS

Érintettek

a) www.videa.hu internetes honlapot használó természetes személyek (továbbiakban Felhasználó, Érintett)

  1. www.videa.hu internetes honlapra regisztráló természetes személyek
  2. Nyereményjáték: az Adatkezelő által meghirdetett nyereményjátékban önkéntesen részt vevő személyek.
  3. Hírlevélküldés: minden természetes személy, aki az Adatkezelő, vagy az elismert vállalatcsoport előfizetéseiről, híreiről, eseményeiről rendszeresen értesülni kíván, ezért személyes adatainak megadásával a hírlevél szolgáltatásra feliratkozik. Nem kifejezetten természetes személyeknek címzett közvetlen üzletszerzési célú elektronikus üzenetek esetén, ha az adatkezelés az Adatkezelő jogos érdekén alapul, a hírlevél szolgáltatásra feliratkozó személyeken felül érintettek lehetnek olyan személyek is, akik üzleti, szakmai tevékenységük során kapcsolatba kerültek valamely Adatkezelővel, vagy az Adatkezelő korábbi képzésén, üzleti jellegű eseményén részt vettek. A jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén érintettek lehetnek továbbá olyan személyek is, akik elérhetősége valamely szakmai relevanciával bíró, nyilvánosan elérhető weboldalon, kapcsolattartás céljából megadásra került.
  4. Panaszkezelés és egyéb kommunikáció: az Adatkezelőnél panaszt tevő, vagy vele bármely más célú kommunikációt folytató személyek.
  5. Közvetlen üzletszerzési célú megkeresések, elektronikus direkt marketing: Azon személyek, akik különböző csatornákon keresztül hozzájárulást adtak az adataiknak közvetlen üzletszerzési célú felhasználásához és ilyen jellegű közvetlen megkeresésekhez. Nem kifejezetten természetes személyeknek címzett, közvetlen üzletszerzési célú megkeresések, ha az adatkezelés a Mediaworks jogos érdekén alapul, érintettek lehetnek olyan személyek is, akik üzleti, szakmai tevékenységük során kapcsolatba kerültek a Mediaworks-szel. A jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén érintettek lehetnek továbbá olyan személyek is, akik elérhetősége valamely szakmai relevanciával bíró, nyilvánosan elérhető weboldalon, kapcsolattartás céljából megadásra került

Adatkezelés célja

  1. a Honlap által nyújtott szolgáltatások igénybevételének, a Honlap használatának biztosítása; online tartalomszolgáltatás.
  2. Nyereményjáték esetén a Felhasználó személyes adatai kezelésének célja a Felhasználó nyereményjátékban való részvétele, nyerés esetén a nyeremények átvételéhez szükséges egyeztetés, a nyeremény átvételekor a nyertes Felhasználó személyazonossága hitelt érdemlő igazolásának és a nyeremények átadásának lehetővé tétele, a nyeremény átadását követően az esetleges vitás helyzetek tisztázása, és egyes adózási tárgyú jogszabályokban előírt adatmegőrzési kötelezettség teljesítése.
  3. Hírlevél (küldésének célja a címzett teljes körű általános, vagy személyre szabott tájékoztatása az Adatkezelő vagy az elismert vállalatcsoportba tartozó más vállalkozás kiadványairól, az általa szervezett eseményekről, képzésekről, konferenciákról, hírekről, illetve tájékoztatás az aktuális gazdasági eseményekről és jogszabályi környezetről. Tájékoztatás közéleti aktualitásokról, a Mediaworks által szerkesztett hírekről, illetve a Mediaworks tartalmairól. A hírlevelekben a Mediaworks illetve harmadik személyek gazdasági reklámjai is szerepelhetnek. Ha az érintett tiltakozott az adatainak további felhasználása ellen, akkor a

további adatkezelés célja az esetleges jövőbeni jogellenes adatkezelési

műveletek megelőzése (ún. „robinson lista”).Az adatkezelés célja továbbá – vállalkozásoknak szóló hírlevél esetén – vállalkozások, mint a reklám címzettjeinek közvetlen üzletszerzési célú megkeresése elektronikus üzenet formájában, amennyiben az Érintett az adatkezelés ellen nem tiltakozik. A közvetlen üzletszerzési célú megkeresés jellemzően szintén az Adatkezelő eseményeiről, képzéseiről való tájékoztatást jelenti.

  1. A Felhasználó azonosítása, a Felhasználóval való kapcsolattartás a Felhasználó által igénybe vett szolgáltatással kapcsolatban.
  2. a Felhasználó jogosultságának (a Felhasználó által igénybe vehető szolgáltatásokhoz) azonosítása,
  3. a Felhasználó önkéntes tevékenysége következtében a profiloldalon megjelenő adatok esetében belső internetes közösség alkotása,
  4. Statisztikák, elemzések készítése.
  5. Felhasználó által generált tartalmak (pl. hozzászólás, chat stb) közzétételéhez felület (tárhely) biztosítása
  6. közösségi szolgáltatások (kommentek, egyes blogok) esetén a Felhasználók azonosíthatóságának lehetővé tétele
  7. a Felhasználó által igénybe vett szolgáltatások valamint a hirdetések testreszabásának elősegítése,
  8. a Felhasználók jogainak védelme, kiskorúak védelme,
  9. Honlapon megjelenő hirdetések és a Társaság által küldött reklámlevelek targetálhatósága,
  10. jogsértő  vagy  más  okból kifogásolható hozzászólások, tartalmak moderálása, törlése,
  11. közösségi szolgáltatások (rovatokhoz kapcsolódó kommentek, egyes blogok) esetén Felhasználók egymás általi azonosításának biztosítása, egymással folytatott kommunikációjuk lehetővé tétele
  12. A Felhasználó külön hozzájárulása esetén, közvetlen üzletszerzési vagy reklám célú megkeresés, közvetlen üzletszerzési célú megkeresések lefolytatása: a Mediaworks szolgáltatásairól, szerződéses lehetőségeiről való tájékoztatás, ajánlattétel potenciális üzleti partner részére telefonos vagy e-mailes megkeresés útján. Jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén a megkeresés nem az érintett magánszemélyt, hanem az általa képviselt üzleti vállalkozást célozza. Ha az érintett tiltakozott az adatainak felhasználása ellen, akkor a további adatkezelés célja az esetleges jövőbeni jogellenes adatkezelési műveletek megelőzése (ún. „robinson lista”).
  13. Panaszkezelés, amennyiben a Felhasználó panasszal fordul az Adatkezelőhöz.
  14. Egyéb, az Érintett által kezdeményezett kommunikáció, illetve érintetti kérelmek megválaszolása.
  15. Honlapok szolgáltatásának használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az Adatkezlő által az adatok tárolása, felhasználása kizárólag technikai célokra (szerverek biztonságos működésének elemzésére, utólagos ellenőrzésre) illetve statisztikai célokra történik,
  16. szolgáltatások opcionális kiegészítése, valamint bizonyos alkalmazások megfelelő működése, elemzése, utólagos ellenőrzése,

  1. az Adatkezelő jogos érdekeinek érvényesítése,
  2. hatósági megkeresésekhez a szükséges információ megadása.

Kezelt adatok köre

  1. A látogatás dátuma és időpontja, IP cím és domain név, az elért tartalom címe.
  2. Regisztráció esetén:
    • A Felhasználó által kötelezően megadott adatok: felhasználónév, email cím, jelszó
    • A Felhasználó által opcionálisan megadott adatok: a videa.hu oldalon történt regisztráció esetén: a profiloldalon megjelenő adatok illetve a Felhasználó által a szolgáltatás felületein elvégzett műveletek (pl. videófeltöltés vagy videólistázás, stb.)
    • Felhasználó önkéntes tevékenysége következtében a profiloldalon megjelenő adatok: a videa.hu oldalon történt regisztráció esetén: felhasználónév, regisztráció időpontja, megosztásainak száma, videóinak nézettsége, videóbeágyazások száma, videóinak továbbküldése, blog elérhetőség, weboldal elérhetőség, Facebook elérhetőség.
  1. Nyereményjátékban résztvevő személy esetén: név, lakcím, születési dátum, telefonszám, e-mail cím.
  2. Nyereményjáték nyertese esetén név, lakcím, születési dátum, telefonszám, e-mail cím, adóazonosító jel.
  3. Hírlevélküldés esetén: név, cégnév, e-mail cím, hírlevélküldés és feliratkozás logfájljai.
  4. Abban az esetben, ha a Felhasználó a Honlapra történő regisztráció esetén Google fiókját használja, a Szolgáltató a Felhasználó Google fiókjának adatai közül nevét és e-mail címét kezeli.
  5. A Honlapra történő belépés és regisztráció Facebook bejelentkezéssel is összekapcsolható, amely a Facebookos belépés és regisztráció a Facebook alkalmazáson keresztül történik meg. Ha a felhasználó saját döntése alapján Facebook fiókját összeköti a Honlap fiókjával a Szolgáltató hozzáfér a Felhasználó Facebook alapadataihoz. A Facebook fiók és a Honlap összekötése eredményeként a Szolgáltató a Felhasználó következő adatait kezelheti: Facebook név, Facebook email cím, Facebook profil kép, nyilvános profil és egyéb nyilvános profil adatok.
  6. A Facebook és a Honlapra való belépés összekötését a Felhasználó bármikor megszüntetheti. Ebben az esetben a Facebookos alapadatait a Szolgáltató törli, de a Felhasználó a Honlapon létrejött aktivitásai nem kerülnek törlésre.
  7. Felhasználó által közzétett tartalmak
  8. Felhasználó panasza, arra adott válasz, illetve egyéb kommunikáció tartalma.
  9. A honlapon alkalmazott Cookie-k (ld. cookie tájékoztató).
  10. A Mediaworks a testre szabott kiszolgálás érdekében a Felhasználó számítógépén kis adatcsomagot (ún. „cookie”-t) helyez el. A cookie célja a weboldal minél magasabb színvonalú működésének biztosítása. A cookie-t a Felhasználó törölheti számítógépéről, valamint böngészőjében a cookie-k alkalmazását letilthatja. A cookiek alkalmazásának tiltásával a Felhasználó tudomásul veszi, hogy cookie nélkül az adott oldal működése nem teljes értékű.
  11. A rendszerek működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a Felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a Szolgáltatás igénybevétele során generálódnak, és amelyeket a Mediaworks   rendszere  a  technikai  folyamatok  automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a

rendszer a Felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza.

n) A Felhasználó külön hozzájárulása esetén, közvetlen üzletszerzési vagy reklám célú megkeresés, közvetlen üzletszerzési célú megkeresések lefolytatása: Név, cégnév, pozíció, e-mail cím, telefonszám.

Adatkezelés jogalapja

  1. A Mediaworks Személyes adatot, az alábbi eseteket kivéve, a Felhasználó önkéntes, előzetes, megfelelő tájékoztatáson alapuló hozzájárulása alapján kezeli.
  2. A Mediaworks a Honlapra történő belépéskor a Felhasználó IP címét a Szolgáltatás nyújtásához kapcsolódóan, a Mediaworks jogos érdekére tekintettel és a Szolgáltatás jogszerű biztosítása miatt (pl. jogellenes felhasználás, illetve jogellenes tartalmak kiszűrése érdekében), a Felhasználó külön hozzájárulása nélkül rögzíti.
  3. Nyereményjáték esetén (beleértve a marketing adatbázisba regisztrációt ösztönző nyereményjátékot is) a játékosok adatait a Mediaworks az önkéntes hozzájárulásuk alapján kezeli, ami abban nyilvánul meg, hogy az érintettek a www.videa.hu weboldalra feltöltik adataikat abból a célból, hogy részt vegyenek a Mediaworks aktuális nyereményjátékában. A nyertes adataira vonatkozó megőrzési kötelezettség jogszabályon alapul.
  4. A hírlevélre történő feliratkozás önkéntes, előzetes hozzájáruláson alapul. A hírlevélküldés jogalapja lehet továbbá az Adatkezelő jogos érdeke, amennyiben a hírlevél nem kifejezetten természetes személyeket szólít meg. Jogos érdek megnevezése: közvetlen üzletszerzés (ld. az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (GDPR) (47) preambulum bekezdésének felhatalmazását). Az Adatkezelő mindenkor biztosítja a tiltakozás (leiratkozás) lehetőségét, így amennyiben az Érintett akként nyilatkozik, hogy nem kíván reklámcélú megkereséseket kapni az Adatkezelőtől, úgy adatait az Adatkezelő törli és a kérelem kézhezvételét követően nem fogja ebből a célból felhasználni.
  5. Panaszkezelés és egyéb kommunikáció esetén az adatkezelés jogalapja a panaszról felvett jegyzőkönyv esetén jogszabályi kötelezettség teljesítése, egyéb esetben az Adatkezelő jogos érdeke (jogos érdek megnevezése: panaszügyintézés jogszerű lefolytatása, esetleges jogviták esetén az adatkezelő jogszerű eljárásának bizonyítására való képesség)
  6. A Felhasználó külön hozzájárulása esetén, közvetlen üzletszerzési vagy reklám célú megkeresés, közvetlen üzletszerzési célú megkeresések lefolytatása: Az adatkezelés jogalapja az Érintett hozzájárulása. A közvetlen megkeresés jogalapja lehet továbbá a Mediaworks jogos érdeke is, amennyiben a megkeresés nem kifejezetten természetes személyeket szólít meg. Jogos érdek megnevezése: közvetlen üzletszerzés (ld. az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (GDPR) (47) preambulum bekezdésének felhatalmazását). A Mediaworks mindenkor biztosítja a tiltakozás lehetőségét, így amennyiben az Érintett akként nyilatkozik, hogy nem kíván közvetlen megkereséseket, üzleti ajánlatokat kapni a Mediaworks -től, úgy adatait a Mediaworks törli és az erre irányuló kérelem kézhezvételét követően

az adatokat nem fogja ebből a célból felhasználni.

Adatfeldolgozó

Nyereményjátékok esetén:

Adatfeldolgozók, akikkel a Mediaworks az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 28. cikke szerinti adatfeldolgozói szerződést kötött (pl. informatikai szolgáltatást nyújtó partnerek, nyereményjáték szervező cég, ajándék

kiszállítását végző futár cég stb.). Adatfeldolgozó igénybevétele az 5.2 pont szerint történhet.

Czeiner Dániel egyéni vállalkozó (székhely: 1085 Budapest, MÁRIA UTCA 29. TS 1. ajtó; nyilvántartási szám: 50554023; adószám: 67652769)

C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1146 Budapest, Hermina út 22.; nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszám: 01 09 908426; adószám: 21965117-2-42;)

Telekom New Media Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29, Cégjegyzékszám: 01 10

046367, Adószám: 14745199-2-43)

Az adatkezelés időtartama

  1. Az automatikusan rögzített IP címeket a Mediaworks a rögzítésüket követően legfeljebb két hétig tárolja.
  2. A Felhasználó által küldött e-mailek esetén, ha a Felhasználó nem rendelkezik regisztrációval, a Mediaworks az e-mail címet a megkeresésben hivatkozott ügy lezárását követően legkésőbb a 30. napon törli, kivéve, ha az Adatkezelő jogos érdeke (pl. panaszkezelés, jogviták, ld. fentebb) a Személyes adat további kezelését indokolja, az Adatkezelő e jogos érdekének fennállásáig. A panaszról felvett jegyzőkönyvet az adatkezelő jogszabályi kötelezettsége folytán 5 évig köteles megőrizni.
  3. A Felhasználó által megadott Személyes adatok kezelése mindaddig fennmarad, amíg a Felhasználó a Szolgáltatásról le nem iratkozik, vagy nem kéri a Személyes adatok törlését.
  4. A rendszer működése során automatikusan, technikailag rögzítésre kerülő, adatok a generálódásuktól számítva a rendszer működésének biztosítása szempontjából indokolt időtartamig kerülnek tárolásra a rendszerben. Az Adatkezelő biztosítja, hogy ezen, automatikusan rögzített adatok egyéb Személyes adatokkal – a jogszabály által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók.
  5. Nyereményjáték szervezése esetén az adatkezelés időtartama az esemény lebonyolítását követő 6 hónap, a nyertesek adatait a Szolgáltató további 8 évig őrzi.
  6. A Felhasználó külön hozzájárulása esetén, közvetlen üzletszerzési vagy reklám célú megkeresés, közvetlen üzletszerzési célú megkeresések lefolytatása: Az Érintett tiltakozásáig. A Mediaworks az adatok pontosságát, aktualitását rendszeresen ellenőrzi. Amennyiben a Mediaworks tudomást szerez arról, hogy valamely személy már nem tölti be azt a pozíciót, amelyre tekintettel a Mediaworks marketing adatbázisában szerepel, a Mediaworks a személyes adatait törli a marketing adatbázisból.

    1. SZERKESZTŐI TARTALMAK

Érintettek

A Honlap tartalmaiban szereplő személyek.

Adatkezelés célja

Médiaszolgáltatás, nyilvánosság tájékoztatása (ide tartozik pl. az Érintett által rendelkezésre bocsátott fénykép sajtótermékben vagy Honlapon való közzététele, amennyiben ehhez az Érintett, vagy 16 év alatti Érintett esetén

az Érintett törvényes képviselője hozzájárult)

Kezelt adatok köre

Szerkesztőségi tartalmak (pl. fényképfelvétel, nyilatkozat, interjú tartalma)

Adatkezelés jogalapja

Hozzájárulás

Jogos érdek (pl. közszereplő vagy nyilvános rendezvényen történő részvétel

esetén). Jogos érdek megnevezése: sajtószabadság, véleménynyilvánítás szabadsága, nyilvánosság tájékoztatása

Adatfeldolgozó

Megbízott fotóriporterek, megbízott újságírók.

Az adatfeldolgozók az Érintettek azon személyes adataihoz férnek hozzá, amelyekhez a feladatuk teljesítése érdekében szükségük van.

Az adatfeldolgozó általi adatkezelés időtartama az adatfeldolgozó és a Mediaworks közötti elszámolásig tart.

Az adatkezelés időtartama

A sajtótermékekben megjelent tartalmakat a Mediaworks archiválja és csak abban az eseten törli, ha az Érintett valamely jogának gyakorlása

eredményeként ez szükségesnek mutatkozik

  1. Adatfeldolgozás

    1. Adatfeldolgozónak minősül az a természetes vagy jogi személy vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel. Az adatfeldolgozás az adatokkal kapcsolatos döntési jogosultságot nem jelent: az adatfeldolgozó az adatkezelő adatkezelési döntéseit hajtja végre.
    1. A Mediaworks az az egyes adatkezelésekkel összefüggő részletes tájékoztatás kapcsán ismertette az adatfeldolgozók személyét és feladataikat (ld. fenti 4. pont). Tekintettel arra, hogy jelen tájékoztatás nem alkalmas valamennyi adatfeldolgozó megnevezésére, ezért összefogl aló ismertetjük a Mediaworks által igénybe vett adatfeldolgozók által nyújtott szolgáltatásokat:
  1. kézbesítés
  2. tárhelyüzemeltetés
  3. informatikai támogató jellegű szolgáltatás
  4. hírlevélküldő és tömeges e-mail küldő szolgáltatás
  5. ügyfélszolgálat hanganyagainak meghallgatása és értékelése
  6. vállalatirányító szoftver biztosítása és felügyelete
  7. fényképkészítés, újságírás

    1. Egyedi esetekben (nyereményjáték, akció stb.) a Mediaworks igénybe vehet más adatfeldolgozó(ka)t is, amely(ek) személyéről az adott részvételi feltételekben ad tájékoztatás
    1. Az Az adatfeldolgozó az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhat, a tudomására jutott személyes adatokat kizárólag a Mediaworks rendelkezései szerint dolgozhatja fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhet, továbbá a személyes adatokat a Mediaworks rendelkezései szerint köteles tárolni és megőrizni.
    1. 1.1. Partner szolgáltató: az Adatkezelő által az egyes Honlapok üzemeltetéséhez vagy a Honlapokon keresztül elérhető szolgáltatások biztosításához kapcsolódóan – akár közvetlenül, akár közvetetten – igénybe vett harmadik fél szolgáltató partnerek, amelyek számára a szolgáltatásaik biztosítása érdekében Személyes adatok továbbításra kerülnek vagy kerülhetnek, illetve akik az Adatkezelő részére Személyes adatokat továbbíthatnak. Partner szolgáltatónak minősülnek továbbá azon szolgáltatók is, amelyek hozzáférnek a Szolgáltatások honlapjaihoz, a Felhasználókról adatokat gyűjtenek, amelyek akár önállóan, akár más adatokkal összekapcsolva alkalmasak lehetnek a Felhasználó azonosítására. Az Adatkezelő a Szolgáltatások biztosításához kapcsolódóan bizonyos esetekben más szolgáltatókat vesznek igénybe, amely szolgáltatókkal az Adatkezelő együttműködnek. A Partner szolgáltatók rendszereiben kezelt Személyes adatok tekintetében a Külső szolgáltatók saját adatvédelmi tájékoztatójában foglaltak az irányadók. Az Adatkezelő minden tőlük telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a Partner szolgáltató a részére továbbított Személyes adatokat a jogszabályoknak megfelelőn kezelje, és azokat kizárólag a Felhasználó által meghatározott vagy a Tájékoztatóban alább rögzített célra használja fel. A Partner szolgáltatók 2018. május 25. napját követően a részükre az Adatkezelők által továbbított és általuk kezelt vagy feldolgozott Személyes adatokat a GDPR által előírt rendelkezésekkel összhangban rögzítik, kezelik, ill. dolgozzák fel és erről nyilatkozatot tesznek az Adatkezelő részére. Az Adatkezelők a Partner szolgáltatók számára végzett adattovábbításról a jelen Tájékoztató keretében tájékoztatják a Felhasználókat. E Partner szolgáltatók a részükre továbbított Személyes adatokat saját adatvédelmi irányelveik szerint kezelik.Partner szolgáltatók különösen, de nem kizárólagosan: Zendesk, Inc., Magyar Telekom Zrt, Facebook Ireland LTD., Google LLC, Instagram LLC., Pinterest Europe Ltd., Playbuzz Ltd., Twitter International Company,.
  1. Adattovábbítás
    1. Az egyes adatkezelések ismertetésénél a Mediaworks felsorolta az adattovábbítások címzettjeit, illetve azok kategóriáit.
    2. A Mediaworks továbbá jogos érdeke alapján (pl. adminisztratív célokból egységes, cégcsoportszintű nyilvántartások létrehozása) továbbíthatja a személyes adatokat az elismert vállalatcsoporthoz tartozó alábbi cégekhez:
  • Echo Penisola Kft. (cg: 01 09 339498, adószám: 22784670-2-41, székhely: 1149 Budapest,

Angol utca 65-69.)

  • GONG RÁDIÓ KFT. (cg: 03 09 104236, adószám: 11377593-2-03, székhely: 6000 Kecskemét, Petőfi S u 1/b.)
  • HírTV ZRt. (cg: 01 10 044815, adószám: 12896055-2-41, székhely: 1149 Budapest, Angol utca

65-69.)

  • Hold Reklám Kft. (cg: 01 09 299959, adószám: 24085410-2-41, székhely: 1149 Budapest, Angol

utca 65-69.)

  • HUNG-ISTER ZRt. (cg: 01 10 044040, adószám: 11805555-2-42, székhely: 1152 Budapest,

Szentmihályi út 131.)

  • Karc FM Média Kft. (cg: 01 09 286823, adószám: 24069241-2-43, székhely: 1149 Budapest,

Angol utca 65-69.)

  • Szuperinfó Magyarország Média Kiadói Kft. (cg: 19-09-507462, adószám: 10384730-2-19, székhely: 8200 Veszprém, Házgyári út 12.)
  • MédiaLOG - DMHM Logisztikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság (cg: 01-10-045507, adószám: 13792710-2-43, székhely: 1225 Budapest, Campona utca 1. DC10. ép)

Tájékoztatjuk, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. elismert vállalatcsoporton belül az adatkezelés céljait és eszközeit a Mediaworks határozza meg, ennek megfelelően a Mediaworks elismert vállalatcsoport a GDPR értelmében vállalkozáscsoportot alkot, amelyben a Mediaworks az uralkodó tag (ellenőrző vállalkozás), a vállalatcsoport többi tagja pedig az általa ellenőrzött tagok.

    1. Az Érintett személyes adatainak továbbítása lehetséges olyan harmadik felek részére, akik a Mediaworks - hez tartozó üzletrészt vagy a Mediaworks -höz tartozó Szolgáltatást – részben vagy egészben – megvásárolnak (adatkezelői jogutódlás). Ilyen esetben a Mediaworks által az Érintettre vonatkozóan tárolt személyes adatok is átadásra kerülhetnek, a tranzakció által indokolt mértékben. Az ilyen adattovábbításhoz az Érintett előzetes hozzájárulására nincs szükség, a Mediaworks azonban arról az Érintettet előzetesen tájékoztatja azzal, hogy ha az Érintett az adattovábbítás ellen tiltakozik, adatainak továbbítására nem kerül sor.
    2. Az Érintett automatizált adatkezelés esetén a hozzájárulása vagy a szerződés teljesítése alapján – a Mediaworks számára általa megadottan – kezelt adataira vonatkozóan kérheti, hogy a Mediaworks, ha ez technikailag megoldható, tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban a Mediaworks - en kívüli adatkezelőnek továbbítsa; a címzett adatkezelőnek az adattovábbítás teljesítéséhez szükséges adatait az Érintett közli. A Mediaworks az ilyen adattovábbítási kérés teljesíthetőségének akadályáról az Érintettet észszerű időn belül értesíti.
    3. A Mediaworks jogosult és kötelesek minden olyan rendelkezésére álló és általa szabályszerűen tárolt személyes adatot az illetékes hatóságoknak továbbítani, amely továbbítására jogszabály vagy jogerős hatósági kötelezés kötelezi. Ilyen adattovábbítás, valamint az ebből származó következmények miatt a Mediaworks nem tehető felelőssé.
  1. Adattovábbítás harmadik országba
    1. Harmadik országban (értsd nem EGT tagállamban) székhellyel rendelkező adatkezelő részére a Mediaworks nem továbbít személyes adatot.

Adott esetben a Mediaworks harmadik országban székhellyel rendelkező adatfeldolgozót vehet igénybe. Ilyen esetben a Mediaworks az Európai Bizottság által biztonságosnak minősített harmadik országba továbbítja a személyes adatokat, vagy az Európai Bizottság által jóváhagyott általános adatvédelmi kikötéseket alkalmazza.

  1. Adatbiztonság
    1. A Mediaworks az adatok biztonságáról a vonatkozó előírásoknak megfelelően gondoskodik.
    2. A Mediaworks az adatbiztonságra vonatkozó intézkedések körében megteszi különösen azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azon eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a kezelt adatok védettek legyenek a jogosulatlan hozzáféréssel, megváltoztatással, továbbítással, nyilvánosságra hozatallal, törléssel, megsemmisítéssel, véletlen megsemmisüléssel, vagy sérüléssel szemben, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
    3. A Mediaworks az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintetbe veszi a technika mindenkori fejlettségét. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül a Mediaworks azt választja, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene a Mediaworks-nek. A Mediaworks ezen követelményeket az adatfeldolgozók irányában is érvényesíti.
    4. A Mediaworks kötelezi magát arra, hogy minden olyan harmadik felet, akik részére az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, felhívja a fenti vállalások betartására. A Mediaworks általi jogszerű adattovábbítás esetén ugyanakkor a Mediaworks nem vállal felelősséget a címzett által okozott károkért.
    5. A Mediaworks valamennyi munkatársa, munkaviszonya vagy más jogviszonya alapján köteles az adatkezelésre, valamint adatbiztonságra vonatkozó fenti elvek betartására.
    6. A Mediaworks az Érintettek személyes adatai titkosságának, sértetlenségének megóvása érdekében a személyes adatokat jelszóval védett adatbázisokban tárolja. A Mediaworks a személyes adatok védelmét hálózati, infrastrukturális védelemmel (tűzfalakkal, tartalomszűréssel, antivírus programokkal) biztosítja.
    7. A Mediaworks informatikai rendszere naplózza az adatokhoz történő hozzáféréseket, pontosan rögzítve azt, hogy melyik file-hoz mikor, milyen felhasználói fiókot használva fértek hozzá. A Mediaworks valamennyi felhasználói számítógépén folyamatosan a cég által jóváhagyott vírusvédelmi rendszer üzemel, amely biztosítja, hogy az érintettek személyes adataihoz illetéktelen személyek ne férjenek hozzá.
    8. Az Internethez és a belső hálózathoz kapcsolódó informatikai rendszerek, berendezések, szoftverek, operációs rendszerek, adattároló eszközök, hálózati felhasználói fiókok, céges email postafiókok a Mediaworks tulajdonát képezik. Ezek a rendszerek kizárólag a cég és partnerei üzleti ügyeihez kapcsolódó feladatok elvégzésére használhatók. Ezen informatikai rendszerek, erőforrások használatára azon munkatársak jogosultak, akiknek az ilyen jellegű feladatokat munkaköri leírásuk kifejezetten előírja.
  2. Érintett jogai a személyes adatainak kezelésével kapcsolatban
    1. Az Érintett bármikor, a jelen tájékoztatóban megjelölt elérhetőségeken tájékoztatást kérhet az őt érintő adatkezelésről, kérelmezheti a rá vonatkozó adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen. Az Érintettet megilleti továbbá az adathordozhatóság joga.
    2. A Mediaworks indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az Érintettet az alábbiak szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról a Mediaworks – a késedelem okainak megjelölésével – a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatás ad. Ha a kérelem elektronikus úton érkezett, a tájékoztatás lehetőség szerint szintén elektronikus úton történik, kivéve, ha

az Érintett azt másként kéri. Ha úgy ítéljük meg, hogy nem kell intézkedéseket tennünk az Érintett kérelme nyomán, úgy késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatni fogjuk az Érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy panasztételi lehetőséggel élhet az adatvédelmi hatóságnál, továbbá élhet bírósági jogorvoslati jogával is.

    1. A kérelmek teljesítése ingyenes, ha azonban a kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, a Mediaworks figyelemmel a kérelem folytán felmerülő adminisztratív költségekre, észszerű díjat számíthat fel, vagy megtagadhatja a kérelem teljesítését.
    2. Ha a kérelmet benyújtó Érintett kilétével kapcsolatban megalapozott kétség merül föl, további, a személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtása kérhető.
    3. Az Érintett kérelmére a Mediaworks tájékoztatást ad arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha igen, az Érintett jogosult arra, hogy a Mediaworks által kezelt rá vonatkozó személyes adatokhoz, illetve az adatkezelés céljára, az érintett adatok kategóriáira, azon címzettekre vagy címzettek kategóriáira, akikkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, az adatkezelés tervezett időtartamára vagy az időtartam meghatározásának szempontjaira, valamint az adatok forrására vonatkozó információkhoz hozzáférést kapjon.
    4. Kérelemre a Mediaworks az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az Érintett rendelkezésére bocsátja. Az Érintett által kért további másolatokért az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díj számítható fel. Ha az Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha azt az Érintett másként kéri.

Az Érintett kérheti a pontatlan adatok helyesbítését, és joga van arra is, hogy kérje a hiányos adatai kiegészítését.

    1. Az Érintett kérheti, hogy a Mediaworks a személyes adatokat törölje, ha
  1. azokra már nincs szükség abból a célból, amelyre figyelemmel az adatkezelés történt;
  2. ha az Érintett a hozzájárulását visszavonja, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  3. annak a 4. pont szerinti feltételei fennállnak;
  4. az adatkezelés jogellenes;
  5. azokat a Mediaworks-re vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  6. az Érintett 16. életévét be nem töltött kiskorú.

    1. A Mediaworks fenti kérelemre az adatokat törli, kivéve, ha a további adatkezelés
  1. a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása,
  2. az azt előíró, a Mediaworks -re vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése,
  3. jogi igények előterjesztése, érvényesítése, illetve védelme céljából szükséges.
    1. Az Érintett kérésére a Mediaworks korlátozza az adatkezelést, ha
  4. az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi az adatok pontosságának ellenőrzését,
  5. bár az adatkezelés jogellenes, de az Érintett ellenzi a törlést, és e helyett a korlátozást kéri,
  6. a Mediaworks -nek már nincs szüksége az adatok kezelésére, de az Érintett azt jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez igényli,
  7. az Érintett a 4. pont szerint tiltakozott az adatkezelés ellen, amely esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Érintett jogos indokaival szemben.
    1. Ha az adatkezelés az előzőek szerint korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatok – a tárolás kivételével – csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből kezelhető. A korlátozás feloldásáról a Mediaworks az azt kérő Érintettet előzetesen tájékoztatja.
    2. A helyesbítésről, a törlésről vagy korlátozásról a Mediaworks az Érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot továbbította. Az értesítést a Mediaworks mellőzi, ha ez lehetetlen, vagy nagy erőfeszítést igényel. Ha a Mediaworks nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az Érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.
    3. Az Érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,
  1. ha az jogos érdek alapján történik; ebben az esetben az adatkezelés nem folytatható, kivéve, ha az Érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben elsőbbséget élvező kényszerítő erejű jogos okok, vagy olyan okok indokolják, amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak,
  2. ha az közvetlen üzletszerzés érdekében történik vagy ahhoz kapcsolódik; ilyen esetben e célból az adatkezelés a továbbiakban nem folytatható.

A 4. pontban foglaltak a tiltakozás esetére is irányadók.

    1. Az adathordozhatóság joga alapján az Érintett egyrészt kérheti, hogy a Mediaworks -től, ha ez technikailag megoldható, tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban a kezelt személyes adatait megkapja és azt bármely adatkezelőnek ő maga továbbítsa, másrészt kérheti a 6. pont szerinti adattovábbítást a Mediaworks -től.
    2. Ha a Mediaworks az Érintett fentiek szerinti kérelmét nem teljesíti, legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja annak okáról.
    3. Amennyiben az Érintett meglátása szerint a személyes adataival kapcsolatos jogai sérültek, úgy kérjük, hogy panaszát jelezze a Mediaworks felé a 11. pontban megadott elérhetőségek egyikén.
    4. A Mediaworks értesítésétől függetlenül a hatósághoz is fordulhat. Ha így dönt, azt az alábbi elérhetőségeken tehet bejelentést a hatóságnál:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11. Levelezési cím: 1374 Budapest, Pf. 603.

Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

    1. Ha jogellenes adatkezelést tapasztal, polgári pert is kezdeményezhet. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per az Ön lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a következő hivatkozáson találja törvényszékek felsorolását és elérhetőségét: http://birosag.hu/torvenyszekek).
  1. Az adatvédelmi tájékoztató változásai a Honlapon kerülnek közzétételre. Mindig az aktuálisan hatályos adatvédelmi tájékoztató alkalmazandó a személyes adatok kezelésére, abban az esetben is, ha az Érintett regisztrációjakor, vagy személyes adatai egyéb módon történő megadásakor még egy korábbi adatvédelmi tájékoztató volt hatályban.
  2. Kapcsolat
    1. Amennyiben kérdése, észrevétele vagy kérése van jelen adatvédelmi tájékoztatóval kapcsolatban, panaszt tenne, vagy a 10. pontban rögzített jogait szeretné gyakorolni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a következő elérhetőségeken:

Név:

Mediaworks Hungary Zrt.

E-mail:

adatkezeles@mediaworks.hu

Telefon:

+36 1 999 47 60

Székhely:

1082 Budapest, Üllői út 48.

Cégjegyzékszám:

01-10-047955

Adószám:

24785725-2-44

    1. A Mediaworks adatvédelmi tisztviselőjének elérhetősége:

Név:

Dr. Dobrádi Ügyvédi Iroda

E-mail:

dr.dobradi.iroda@gmail.com

1.2.

2. Hatály

Jelen adatvédelmi tájékoztató 2022. október 1. napjától alkalmazandó.

Tovább

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

New Wave Media Group Kft.

WWW.VIDEA.HU

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

– hatályos 2021. június 1. napjától – 

  • Bevezetés

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önt a www.videa.hu (továbbiakban: „Honlap”) weboldal használatával együtt járó adatkezeléssel kapcsolatos tudnivalókról. Adatkezelő a New Wave Media Group Kft.  

    • Jelen adatvédelmi tájékoztató lényeges tájékoztatást tartalmaz az Ön személyes adatainak kezelésére vonatkozóan. Személyes adatai megadásával Ön elfogadja a jelen adatvédelmi tájékoztatóban foglalt feltételeket. Kérjük, hogy az adatvédelmi tájékoztatót rendszeresen olvassa el, hiszen annak változásai automatikusan alkalmazandók az Ön által megadott személyes adatok kezelésére, abban az esetben is, ha a személyes adatai megadásakor még egy korábbi adatvédelmi tájékoztató volt hatályban. Az adatvédelmi tájékoztató módosítását honlapunkon közzétesszük, illetve egyéb módon is értesítjük Önt, attól függően, hogy mely forrásból áll rendelkezésünkre az Ön adata. Kérjük, hogy külön figyelemmel olvassa el a jelen adatvédelmi tájékoztató félkövérrel kiemelt rendelkezéseit, mert azok lényeges rendelkezéseket tartalmazhatnak az Ön személyes adatai kezelésére vonatkozóan.
  • A Honlap használatával Ön elfogadja a jelen adatvédelmi tájékoztatóban foglalt feltételeket, függetlenül attól, hogy regisztrál-e a Honlapon. Ha az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat nem fogadja el, kérjük, ne használja a Honlapot. 
    • Jelen Adatvédelmi Tájékoztató kizárólag a természetes személy Érintettek személyes adataira vonatkozik, tekintettel arra, hogy jogi személyek, illetve jogi személyeknek nem minősülő egyéb szervezetek adatai nem minősülnek személyes adatoknak.
    • Az adatvédelemmel kapcsolatban az alábbi jogszabályok alkalmazandók: 
  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (általános adatvédelmi rendelet; ismertebb nevén GDPR) 

A rendelet szövegét itt olvashatja: 

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679&from=EN

  • Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.)

Az Infotv. szövegét itt olvashatja: 

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1100112.TV

  • Az adatkezelő személye

Név:

New Wave Media Group Kft.  

E-mail:

gdpr@nwmgroup.hu

Telefon:

06-1-460-2776

Székhely:

1082 Budapest, Üllői út 48.

Cégjegyzékszám:

01 09 189828 

Adószám:

24927363-2-42 

  • A  New Wave Media Group Kft. mint ellenőrzött tag a Mediaworks Hungary Zrt. (székhely: 1082 Budapest, Üllői út 48.; cégjegyzékszám: 01-10-047955) uralkodó tag által irányított elismert vállalatcsoportba tartozik. A hatályos uralmi szerződés értelmében a Mediaworks Hungary Zrt. és az ellenőrzött tagok az egységes üzletpolitika megvalósítása érdekében együttműködnek – többek között - a pénzügyi, számviteli és kontrolling rendszer működtetése, a vagyongazdálkodás, a marketing, összehangolt jogi tevékenység, továbbá a humánerőforrás-menedzsment területén, valamint az egységes informatikai rendszer kialakítása kapcsán. Erre tekintettel a New Wave Media Group Kft. és a Mediaworks Hungary Zrt. közös adatkezelőként járnak el a felsorolt területekkel összefüggésben megvalósuló adatkezelések kapcsán. Tájékoztatjuk, hogy a New Wave Media Group Kft.- vel kapcsolatban lévő természetes személy Érintettek tekintetében elsődleges adatkezelőként a New Wave Media Group Kft. jár el, és a jelen tájékoztatóban szereplő jogait az Érintettek elsősorban a New Wave Media Group Kft.-vel szemben gyakorolhatják. Mindazonáltal a fent jelzett területeken megvalósuló közös adatkezelésre tekintettel a New Wave Media Group Kft. által kezelt személyes adatokhoz a Mediaworks Hungary Zrt. illetékes és erre kijelölt munkatársai is hozzáférhetnek, illetve azok – különös tekintettel az egységes informatikai rendszerre – tárolásra kerülhetnek a Mediaworks Hungary Zrt. által.
  • Alapvető információk
    • Ha a New Wave Media Group Kft. (a továbbiakban: New Wave) általi adatkezelés jogalapja az Érintett önkéntes hozzájárulása, az Érintett jogosult a hozzájárulását bármikor visszavonni, amely azonban nem érinti a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás tényének igazolására vonatkozó adatokat a New Wave mindaddig megőrzi, amíg azt a hozzájárulás bizonyíthatósága vagy a New Wave más jogos érdeke szükségessé teszi. 
    • Az Érintett felelős az általa megadott személyes adatok valóságáért és pontosságáért. A New Wave  a közölt személyes adatok valódiságát nem ellenőrzi. A New Wave nem felelős az Érintett által megadott téves vagy valótlan adatok kezeléséért, sem az Érintett által közölt téves vagy valótlan adatközlés folytán akár az Érintettet, akár harmadik személyt érő károkért. A New Wave nem vállal felelősséget azért sem, ha az Érintett cselekvőképessége vonatkozásában a New Wave-et megtévesztik.
    • A hozzájárulás megadása
  • Honlap esetén a Honlap használatával, a Honlapon történő regisztrációval vagy a személyes adatok egyéb módon történő megadásával, 
  • minden más esetben az Érintett általi egyéb igazolható módon (papíralapon – pl. nyereményszelvényen – írásban, elektronikus levélben, kép- és/vagy hangfelvétellel stb.) történik.
    • Cselekvőképtelen, 14 év alatti kiskorú Érintett esetén csak az Érintett törvényes képviselője adhat meg személyes adatokat az Érintett nevében. Cselekvőképtelen Felhasználó személyes adatainak megadásához a törvényes képviselő nyilatkozatára van szükség. Az aláírt nyilatkozatot személyes átadással, illetve postai úton, e-mail formájában kell eljuttatni a New Wave részére, illetve a nyilatkozat más igazolható módon is megtehető (pl. kép- és/vagy hangfelvétel).
    • Korlátozottan cselekvőképes, 16. életévét még be nem töltött kiskorú személyes adatainak kezeléséhez a kiskorú törvényes képviselőjének hozzájáruló nyilatkozatára van szükség. 
    • A 16. életévét betöltött kiskorú adatkezeléshez történő hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez (azaz a regisztrációhoz, vagy személyes adatai más módon történő megadásához) törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges. Az ilyen Érintett az adatfelvétel módjától függően megadhatja az adatkezeléshez történő hozzájárulását. 
    • Nincs szükség az érintett hozzájárulására képmás és hangfelvétel elkészítéséhez és az elkészített felvétel felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén. Az Érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt vagy nyilvánosságra hozott adatok tekintetében. Nem minősül közügynek a közéleti szereplő magán- vagy családi életével kapcsolatos tevékenység, illetve adat. Ezért az ilyen jellegű személyes adatok kezelését a New Wave Media Group Kft. kizárólag az Érintett hozzájárulása alapján végzi.
    • Az  Érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az Érintett közszereplése során általa közölt vagy nyilvánosságra hozatalra általa átadott személyes adatok tekintetében.

    • A New Wave a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat – eltérő jogszabályi rendelkezés hiányában – csak a jelen tájékoztatóban ismertetett célok érdekében, a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.
    • A New Wave Media Group Kft. a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat – eltérő jogszabályi rendelkezés hiányában – csak a jelen tájékoztatóban ismertetett célok érdekében, a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli. A New Wave Media Group Kft. nem végez profilalkotást. A New Wave Media Group Kft. nem továbbít személyes adatokat az Európai Unió területén kívüli adatkezelőnek. 
  • A WWW.VIDEA.HU INTERNETES HONLAPON TÖRTÉNŐ ADATKEZELÉS FONTOS RÉSZLETEI
    • HONLAP HASZNÁLATA, REGISZTRÁCIÓ, NYEREMÉNYJÁTÉKOK, DIREKT MARKETING, HÍRLEVÉLKÜLDÉS,    PANASZKEZELÉS

Érintettek

  • www.videa.hu internetes honlapot használó természetes személyek (továbbiakban Felhasználó, Érintett)
  • www.videa.hu internetes honlapra regisztráló természetes személyek
  • Nyereményjáték: az Adatkezelő által meghirdetett nyereményjátékban önkéntesen részt vevő személyek.
  • Hírlevélküldés: minden természetes személy, aki az Adatkezelő, vagy az elismert vállalatcsoport előfizetéseiről, híreiről, eseményeiről rendszeresen értesülni kíván, ezért személyes adatainak megadásával a hírlevél szolgáltatásra feliratkozik. Nem kifejezetten természetes személyeknek címzett közvetlen üzletszerzési célú elektronikus üzenetek esetén, ha az adatkezelés az Adatkezelő jogos érdekén alapul, a hírlevél szolgáltatásra feliratkozó személyeken felül érintettek lehetnek olyan személyek is, akik üzleti, szakmai tevékenységük során kapcsolatba kerültek valamely Adatkezelővel, vagy az Adatkezelő korábbi képzésén, üzleti jellegű eseményén részt vettek. A jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén érintettek lehetnek továbbá olyan személyek is, akik elérhetősége valamely szakmai relevanciával bíró, nyilvánosan elérhető weboldalon, kapcsolattartás céljából megadásra került.
  • Panaszkezelés és egyéb kommunikáció: az Adatkezelőnél panaszt tevő, vagy vele bármely más célú kommunikációt folytató személyek.
  • Közvetlen üzletszerzési célú megkeresések, elektronikus direkt marketing: Azon személyek, akik különböző csatornákon keresztül hozzájárulást adtak az adataiknak közvetlen üzletszerzési célú felhasználásához és ilyen jellegű közvetlen megkeresésekhez. Nem kifejezetten természetes személyeknek címzett, közvetlen üzletszerzési célú megkeresések, ha az adatkezelés a New Wave jogos érdekén alapul, érintettek lehetnek olyan személyek is, akik üzleti, szakmai tevékenységük során kapcsolatba kerültek a New Wave-vel. A jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén érintettek lehetnek továbbá olyan személyek is, akik elérhetősége valamely szakmai relevanciával bíró, nyilvánosan elérhető weboldalon, kapcsolattartás céljából megadásra került

Adatkezelés célja

  • a Honlap által nyújtott szolgáltatások igénybevételének, a Honlap használatának biztosítása; online tartalomszolgáltatás.
  • Nyereményjáték esetén a Felhasználó személyes adatai kezelésének célja a Felhasználó nyereményjátékban való részvétele, nyerés esetén a nyeremények átvételéhez szükséges egyeztetés, a nyeremény átvételekor a nyertes Felhasználó személyazonossága hitelt érdemlő igazolásának és a nyeremények átadásának lehetővé tétele, a nyeremény átadását követően az esetleges vitás helyzetek tisztázása, és egyes adózási tárgyú jogszabályokban előírt adatmegőrzési kötelezettség teljesítése.
  • Hírlevél  (küldésének célja a címzett teljes körű általános, vagy személyre szabott tájékoztatása az Adatkezelő vagy az elismert vállalatcsoportba tartozó más vállalkozás kiadványairól, az általa szervezett eseményekről, képzésekről, konferenciákról, hírekről, illetve tájékoztatás az aktuális gazdasági eseményekről és jogszabályi környezetről. Tájékoztatás közéleti aktualitásokról, a New Wave által szerkesztett hírekről, illetve a New Wave tartalmairól. A hírlevelekben a New Wave  illetve harmadik személyek gazdasági reklámjai is szerepelhetnek.  Ha az érintett tiltakozott az adatainak további felhasználása ellen, akkor a további adatkezelés célja az esetleges jövőbeni jogellenes adatkezelési műveletek megelőzése (ún. „robinson lista”).Az adatkezelés célja továbbá – vállalkozásoknak szóló hírlevél esetén – vállalkozások, mint a reklám címzettjeinek közvetlen üzletszerzési célú megkeresése elektronikus üzenet formájában, amennyiben az Érintett az adatkezelés ellen nem tiltakozik. A közvetlen üzletszerzési célú megkeresés jellemzően szintén az Adatkezelő eseményeiről, képzéseiről való tájékoztatást jelenti.
  • A Felhasználó azonosítása, a Felhasználóval való kapcsolattartás a Felhasználó által igénybe vett szolgáltatással kapcsolatban.
  • a Felhasználó jogosultságának (a Felhasználó által igénybe vehető szolgáltatásokhoz) azonosítása, 
  • a Felhasználó önkéntes tevékenysége következtében a profiloldalon megjelenő adatok esetében belső internetes közösség alkotása,
  • Statisztikák, elemzések készítése.
  • Felhasználó által generált tartalmak (pl. hozzászólás, chat stb) közzétételéhez felület (tárhely) biztosítása
  • közösségi szolgáltatások (kommentek, egyes blogok) esetén a Felhasználók azonosíthatóságának lehetővé tétele
  • a Felhasználó által igénybe vett szolgáltatások valamint a hirdetések testreszabásának elősegítése, 
  • a Felhasználók jogainak védelme, kiskorúak védelme,
  • Honlapon megjelenő hirdetések és a Társaság által küldött reklámlevelek targetálhatósága,
  • jogsértő vagy más okból kifogásolható hozzászólások, tartalmak moderálása, törlése,
  • közösségi szolgáltatások (rovatokhoz kapcsolódó kommentek, egyes blogok) esetén Felhasználók egymás általi azonosításának biztosítása, egymással folytatott kommunikációjuk lehetővé tétele
  • A Felhasználó külön hozzájárulása esetén, közvetlen üzletszerzési vagy reklám célú megkeresés, közvetlen üzletszerzési célú megkeresések lefolytatása: a New Wave. szolgáltatásairól, szerződéses lehetőségeiről való tájékoztatás, ajánlattétel potenciális üzleti partner részére telefonos vagy e-mailes megkeresés útján. Jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén a megkeresés nem az érintett magánszemélyt, hanem az általa képviselt üzleti vállalkozást célozza.  Ha az érintett tiltakozott az adatainak felhasználása ellen, akkor a további adatkezelés célja az esetleges jövőbeni jogellenes adatkezelési műveletek megelőzése (ún. „robinson lista”).
  • Panaszkezelés, amennyiben a Felhasználó panasszal fordul az Adatkezelőhöz.
  • Egyéb, az Érintett által kezdeményezett kommunikáció, illetve érintetti kérelmek megválaszolása.
  • Honlapok szolgáltatásának használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az Adatkezlő által az adatok tárolása, felhasználása kizárólag technikai célokra (szerverek biztonságos működésének elemzésére, utólagos ellenőrzésre) illetve statisztikai célokra történik,
  • szolgáltatások opcionális kiegészítése, valamint bizonyos alkalmazások megfelelő működése, elemzése, utólagos ellenőrzése,
  • az Adatkezelő jogos érdekeinek érvényesítése,
  • hatósági megkeresésekhez a szükséges információ megadása.

Kezelt adatok köre

  • A látogatás dátuma és időpontja, IP cím és domain név, az elért tartalom címe.
  • Regisztráció esetén: 
  • A Felhasználó által kötelezően megadott adatok: felhasználónév, email cím, jelszó
  • A Felhasználó által opcionálisan megadott adatok: a videa.hu oldalon történt regisztráció esetén: a profiloldalon megjelenő adatok illetve a Felhasználó által a szolgáltatás felületein elvégzett műveletek (pl. videófeltöltés vagy videólistázás, stb.)
  • Felhasználó önkéntes tevékenysége következtében a profiloldalon megjelenő adatok: a videa.hu oldalon történt regisztráció esetén: felhasználónév, regisztráció időpontja, megosztásainak száma, videóinak nézettsége, videóbeágyazások száma, videóinak továbbküldése, blog elérhetőség, weboldal elérhetőség, Facebook elérhetőség.
  • Nyereményjátékban résztvevő személy esetén: név, lakcím, születési dátum, telefonszám, e-mail cím.
  • Nyereményjáték nyertese esetén név, lakcím, születési dátum, telefonszám, e-mail cím, adóazonosító jel.
  • Hírlevélküldés esetén: név, cégnév, e-mail cím, hírlevélküldés és feliratkozás logfájljai.
  • Abban az esetben, ha a Felhasználó a Honlapra történő regisztráció esetén Google fiókját használja, a Szolgáltató a Felhasználó Google fiókjának adatai közül nevét és e-mail címét kezeli.
  • A Honlapra történő belépés és regisztráció  Facebook bejelentkezéssel is összekapcsolható, amely a Facebookos belépés és regisztráció a Facebook alkalmazáson keresztül történik meg. Ha a felhasználó saját döntése alapján Facebook fiókját összeköti a Honlap fiókjával a Szolgáltató hozzáfér a Felhasználó Facebook alapadataihoz. A Facebook fiók és a Honlap összekötése eredményeként a Szolgáltató a Felhasználó következő adatait kezelheti: Facebook név, Facebook email cím, Facebook profil kép, nyilvános profil és egyéb nyilvános profil adatok. 
  • A Facebook és a Honlapra való belépés összekötését a Felhasználó bármikor megszüntetheti. Ebben az esetben a Facebookos alapadatait a Szolgáltató törli, de a Felhasználó a Honlapon létrejött aktivitásai nem kerülnek törlésre.
  • Felhasználó által közzétett tartalmak
  • Felhasználó panasza, arra adott válasz, illetve egyéb kommunikáció tartalma.
  • A honlapon alkalmazott Cookie-k (ld. cookie tájékoztató).
  • A New Wave a testre szabott kiszolgálás érdekében a Felhasználó számítógépén kis adatcsomagot (ún. „cookie”-t) helyez el. A cookie célja a weboldal minél magasabb színvonalú működésének biztosítása. A cookie-t a Felhasználó törölheti számítógépéről, valamint böngészőjében a cookie-k alkalmazását letilthatja. A cookiek alkalmazásának tiltásával a Felhasználó tudomásul veszi, hogy cookie nélkül az adott oldal működése nem teljes értékű. 
  • A rendszerek működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a Felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a Szolgáltatás igénybevétele során generálódnak, és amelyeket a New Wave  rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a Felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza.
  • A Felhasználó külön hozzájárulása esetén, közvetlen üzletszerzési vagy reklám célú megkeresés, közvetlen üzletszerzési célú megkeresések lefolytatása: Név, cégnév, pozíció, e-mail cím, telefonszám.

Adatkezelés jogalapja

  • A New Wave Személyes adatot, az alábbi eseteket kivéve, a Felhasználó önkéntes, előzetes, megfelelő tájékoztatáson alapuló hozzájárulása alapján kezeli. 
  • A New Wave a Honlapra történő belépéskor a Felhasználó IP címét a Szolgáltatás nyújtásához kapcsolódóan, a New Wave jogos érdekére tekintettel és a Szolgáltatás jogszerű biztosítása miatt (pl. jogellenes felhasználás, illetve jogellenes tartalmak kiszűrése érdekében), a Felhasználó külön hozzájárulása nélkül rögzíti. 
  • Nyereményjáték esetén (beleértve a marketing adatbázisba regisztrációt ösztönző nyereményjátékot is) a játékosok adatait a New Wave  az önkéntes hozzájárulásuk alapján kezeli, ami abban nyilvánul meg, hogy az érintettek a www.videa.hu weboldalra feltöltik adataikat abból a célból, hogy részt vegyenek a New Wave aktuális nyereményjátékában. A nyertes adataira vonatkozó megőrzési kötelezettség jogszabályon alapul. 
  • A hírlevélre történő feliratkozás önkéntes, előzetes hozzájáruláson alapul. A hírlevélküldés jogalapja lehet továbbá az Adatkezelő jogos érdeke, amennyiben a hírlevél nem kifejezetten természetes személyeket szólít meg. Jogos érdek megnevezése: közvetlen üzletszerzés (ld. az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (GDPR) (47) preambulum bekezdésének felhatalmazását). Az Adatkezelő mindenkor biztosítja a tiltakozás (leiratkozás) lehetőségét, így amennyiben az Érintett akként nyilatkozik, hogy nem kíván reklámcélú megkereséseket kapni az Adatkezelőtől, úgy adatait az Adatkezelő törli és a kérelem kézhezvételét követően nem fogja ebből a célból felhasználni.
  • Panaszkezelés és egyéb kommunikáció esetén az adatkezelés jogalapja a panaszról felvett jegyzőkönyv esetén jogszabályi kötelezettség teljesítése, egyéb esetben az Adatkezelő jogos érdeke (jogos érdek megnevezése: panaszügyintézés jogszerű lefolytatása, esetleges jogviták esetén az adatkezelő jogszerű eljárásának bizonyítására való képesség)
  • A Felhasználó külön hozzájárulása esetén, közvetlen üzletszerzési vagy reklám célú megkeresés, közvetlen üzletszerzési célú megkeresések lefolytatása: Az adatkezelés jogalapja az Érintett hozzájárulása.  A közvetlen megkeresés jogalapja lehet továbbá a New Wave jogos érdeke is, amennyiben a megkeresés nem kifejezetten természetes személyeket szólít meg. Jogos érdek megnevezése: közvetlen üzletszerzés (ld. az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (GDPR) (47) preambulum bekezdésének felhatalmazását). A New Wave. mindenkor biztosítja a tiltakozás lehetőségét, így amennyiben az Érintett akként nyilatkozik, hogy nem kíván közvetlen megkereséseket, üzleti ajánlatokat kapni a New Wave-től, úgy adatait a New Wave törli és az erre irányuló kérelem kézhezvételét követően az adatokat nem fogja ebből a célból felhasználni.

Adatfeldolgozó

Nyereményjátékok esetén:

Mediaworks Hungary Zrt. mint közös adatkezelő. Adatfeldolgozók, akikkel a New Wave az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 28. cikke szerinti adatfeldolgozói szerződést kötött (pl. informatikai szolgáltatást nyújtó partnerek, nyereményjáték szervező cég, ajándék kiszállítását végző futár cég stb.). Adatfeldolgozó igénybevétele az 5.2 pont szerint történhet.

Czeiner Dániel egyéni vállalkozó (székhely: 1085 Budapest, MÁRIA UTCA 29. TS 1. ajtó; nyilvántartási szám: 50554023; adószám: 67652769)

 C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1146 Budapest, Hermina út 22.; nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszám: 01 09 908426; adószám: 21965117-2-42;)

Telekom New Media Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29, Cégjegyzékszám: 01 10 046367, Adószám: 14745199-2-43)

Az adatkezelés időtartama

  • Az automatikusan rögzített IP címeket a New Wave  a rögzítésüket követően legfeljebb két hétig tárolja. 
  • A Felhasználó által küldött e-mailek esetén, ha a Felhasználó nem rendelkezik regisztrációval, a New Wave az e-mail címet a megkeresésben hivatkozott ügy lezárását követően legkésőbb a 30. napon törli, kivéve, ha az Adatkezelő jogos érdeke (pl. panaszkezelés, jogviták, ld. fentebb) a Személyes adat további kezelését indokolja, az Adatkezelő e jogos érdekének fennállásáig. A panaszról felvett jegyzőkönyvet az adatkezelő jogszabályi kötelezettsége folytán 5 évig köteles megőrizni. 
  • A Felhasználó által megadott Személyes adatok kezelése mindaddig fennmarad, amíg a Felhasználó a Szolgáltatásról le nem iratkozik, vagy nem kéri a Személyes adatok törlését. 
  • A rendszer működése során automatikusan, technikailag rögzítésre kerülő, adatok a generálódásuktól számítva a rendszer működésének biztosítása szempontjából indokolt időtartamig kerülnek tárolásra a rendszerben. Az Adatkezelő biztosítja, hogy ezen, automatikusan rögzített adatok egyéb Személyes adatokkal – a jogszabály által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. 
  • Nyereményjáték szervezése esetén az adatkezelés időtartama az esemény lebonyolítását követő 6 hónap, a nyertesek adatait a Szolgáltató további 8 évig őrzi.
  • A Felhasználó külön hozzájárulása esetén, közvetlen üzletszerzési vagy reklám célú megkeresés, közvetlen üzletszerzési célú megkeresések lefolytatása: Az Érintett tiltakozásáig. A New Wave  az adatok pontosságát, aktualitását rendszeresen ellenőrzi. Amennyiben a New Wave  tudomást szerez arról, hogy valamely személy már nem tölti be azt a pozíciót, amelyre tekintettel a New Wave  marketing adatbázisában szerepel, a New Wave  a személyes adatait törli a marketing adatbázisból.
    • SZERKESZTŐI TARTALMAK

Érintettek

A Honlap tartalmaiban szereplő személyek.

Adatkezelés célja

Médiaszolgáltatás, nyilvánosság tájékoztatása (ide tartozik pl. az Érintett által rendelkezésre bocsátott fénykép sajtótermékben vagy Honlapon való közzététele, amennyiben ehhez az Érintett, vagy 16 év alatti Érintett esetén az Érintett törvényes képviselője hozzájárult) 

Kezelt adatok köre

Szerkesztőségi tartalmak (pl. fényképfelvétel, nyilatkozat, interjú tartalma)

Adatkezelés jogalapja

Hozzájárulás

Jogos érdek (pl. közszereplő vagy nyilvános rendezvényen történő részvétel esetén). Jogos érdek megnevezése: sajtószabadság, véleménynyilvánítás szabadsága, nyilvánosság tájékoztatása

Adatfeldolgozó

Megbízott fotóriporterek, megbízott újságírók.

Az adatfeldolgozók az Érintettek azon személyes adataihoz férnek hozzá, amelyekhez a feladatuk teljesítése érdekében szükségük van.

Az adatfeldolgozó általi adatkezelés időtartama az adatfeldolgozó és a New Wave közötti elszámolásig tart.

Az adatkezelés időtartama

A sajtótermékekben megjelent tartalmakat a New Wave archiválja és csak abban az eseten törli, ha az Érintett valamely jogának gyakorlása eredményeként ez szükségesnek mutatkozik

  • Adatfeldolgozás
    • Adatfeldolgozónak minősül az a természetes vagy jogi személy vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel. Az adatfeldolgozás az adatokkal kapcsolatos döntési jogosultságot nem jelent: az adatfeldolgozó az adatkezelő adatkezelési döntéseit hajtja végre.
    • A New Wave az az egyes adatkezelésekkel összefüggő részletes tájékoztatás kapcsán ismertette az adatfeldolgozók személyét és feladataikat (ld. fenti 4. pont). Tekintettel arra, hogy jelen tájékoztatás nem alkalmas valamennyi adatfeldolgozó megnevezésére, ezért összefoglaló ismertetjük a New Wave által igénybe vett adatfeldolgozók által nyújtott szolgáltatásokat:

a) kézbesítés 

b) tárhelyüzemeltetés 

c) informatikai támogató jellegű szolgáltatás 

d) hírlevélküldő és tömeges e-mail küldő szolgáltatás 

e) ügyfélszolgálat hanganyagainak meghallgatása és értékelése 

f) vállalatirányító szoftver biztosítása és felügyelete 

g) fényképkészítés, újságírás 

    • Egyedi esetekben (nyereményjáték, akció stb.) a New Wave igénybe vehet más adatfeldolgozó(ka)t is, amely(ek) személyéről az adott részvételi feltételekben ad tájékoztatást
    • Az Az adatfeldolgozó az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhat, a tudomására jutott személyes adatokat kizárólag a New Wave  rendelkezései szerint dolgozhatja fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhet, továbbá a személyes adatokat a New Wave  rendelkezései szerint köteles tárolni és megőrizni.
    • 1.1. Partner szolgáltató: az Adatkezelő által az egyes Honlapok üzemeltetéséhez vagy a Honlapokon keresztül elérhető szolgáltatások biztosításához kapcsolódóan – akár közvetlenül, akár közvetetten – igénybe vett harmadik fél szolgáltató partnerek, amelyek számára a szolgáltatásaik biztosítása érdekében Személyes adatok továbbításra kerülnek vagy kerülhetnek, illetve akik az Adatkezelő részére Személyes adatokat továbbíthatnak. Partner szolgáltatónak minősülnek továbbá azon szolgáltatók is, amelyek hozzáférnek a Szolgáltatások honlapjaihoz, a Felhasználókról adatokat gyűjtenek, amelyek akár önállóan, akár más adatokkal összekapcsolva alkalmasak lehetnek a Felhasználó azonosítására. Az Adatkezelő a Szolgáltatások biztosításához kapcsolódóan bizonyos esetekben más szolgáltatókat vesznek igénybe, amely szolgáltatókkal az Adatkezelő együttműködnek. A Partner szolgáltatók rendszereiben kezelt Személyes adatok tekintetében a Külső szolgáltatók saját adatvédelmi tájékoztatójában foglaltak az irányadók. Az Adatkezelő minden tőlük telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a Partner szolgáltató a részére továbbított Személyes adatokat a jogszabályoknak megfelelőn kezelje, és azokat kizárólag a Felhasználó által meghatározott vagy a Tájékoztatóban alább rögzített célra használja fel. A Partner szolgáltatók 2018. május 25. napját követően a részükre az Adatkezelők által továbbított és általuk kezelt vagy feldolgozott Személyes adatokat a GDPR által előírt rendelkezésekkel összhangban rögzítik, kezelik, ill. dolgozzák fel és erről nyilatkozatot tesznek az Adatkezelő részére. Az Adatkezelők a Partner szolgáltatók számára végzett adattovábbításról a jelen Tájékoztató keretében tájékoztatják a Felhasználókat. E Partner szolgáltatók a részükre továbbított Személyes adatokat saját adatvédelmi irányelveik szerint kezelik.Partner szolgáltatók különösen, de nem kizárólagosan: Zendesk, Inc., Magyar Telekom Zrt, Facebook Ireland LTD., Google LLC, Instagram LLC., Pinterest Europe Ltd., Playbuzz Ltd., Twitter International Company,.

  • Adattovábbítás
    • Az Érintett személyes adatainak továbbítása lehetséges olyan harmadik felek részére, akik a New Wave-hez tartozó üzletrészt vagy a New Wave-hez tartozó Szolgáltatást – részben vagy egészben – megvásárolnak (adatkezelői jogutódlás). Ilyen esetben a New Wave  által az Érintettre vonatkozóan tárolt személyes adatok is átadásra kerülhetnek, a tranzakció által indokolt mértékben. Az ilyen adattovábbításhoz az Érintett előzetes hozzájárulására nincs szükség, a New Wave azonban arról az Érintettet előzetesen tájékoztatja azzal, hogy ha az Érintett az adattovábbítás ellen tiltakozik, adatainak továbbítására nem kerül sor.
    • Az Érintett automatizált adatkezelés esetén a hozzájárulása vagy a szerződés teljesítése alapján – a New Wave számára általa megadottan – kezelt adataira vonatkozóan kérheti, hogy a New Wave, ha ez technikailag megoldható, tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban a New Wave -en kívüli adatkezelőnek továbbítsa; a címzett adatkezelőnek az adattovábbítás teljesítéséhez szükséges adatait az Érintett közli. A New Wave az ilyen adattovábbítási kérés teljesíthetőségének akadályáról az Érintettet észszerű időn belül értesíti.
    • A New Wave jogosult és kötelesek minden olyan rendelkezésére álló és általa szabályszerűen tárolt személyes adatot az illetékes hatóságoknak továbbítani, amely továbbítására jogszabály vagy jogerős hatósági kötelezés kötelezi. Ilyen adattovábbítás, valamint az ebből származó következmények miatt a New Wave nem tehető felelőssé. 
  • Adattovábbítás harmadik országba
    • Harmadik országban (értsd nem EGT tagállamban) székhellyel rendelkező adatkezelő részére a New Wave nem továbbít személyes adatot.
  • Adott esetben a New Wave harmadik országban székhellyel rendelkező adatfeldolgozót vehet igénybe. Ilyen esetben a New Wave az Európai Bizottság által biztonságosnak minősített harmadik országba továbbítja a személyes adatokat, vagy az Európai Bizottság által jóváhagyott általános adatvédelmi kikötéseket alkalmazza.
  • Adatbiztonság
    • A New Wave az adatok biztonságáról a vonatkozó előírásoknak megfelelően gondoskodik. 
    • A New Wave az adatbiztonságra vonatkozó intézkedések körében megteszi különösen azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azon eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a kezelt adatok védettek legyenek a jogosulatlan hozzáféréssel, megváltoztatással, továbbítással, nyilvánosságra hozatallal, törléssel, megsemmisítéssel, véletlen megsemmisüléssel, vagy sérüléssel szemben, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
    • A New Wave az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintetbe veszi a technika mindenkori fejlettségét. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül a New Wave azt választja, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene a New Wave-nek. A New Wave ezen követelményeket az adatfeldolgozók irányában is érvényesíti. 
    • A New Wave kötelezi magát arra, hogy minden olyan harmadik felet, akik részére az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, felhívja a fenti vállalások betartására. A New Wave általi jogszerű adattovábbítás esetén ugyanakkor a New Wave nem vállal felelősséget a címzett által okozott károkért.
    • A New Wave valamennyi munkatársa, munkaviszonya vagy más jogviszonya alapján köteles az adatkezelésre, valamint adatbiztonságra vonatkozó fenti elvek betartására.
    • A New Wave az Érintettek személyes adatai titkosságának, sértetlenségének megóvása érdekében a személyes adatokat jelszóval védett adatbázisokban tárolja. A New Wave a személyes adatok védelmét hálózati, infrastrukturális védelemmel (tűzfalakkal, tartalomszűréssel, antivírus programokkal) biztosítja. 
    • A New Wave  informatikai rendszere naplózza az adatokhoz történő hozzáféréseket, pontosan rögzítve azt, hogy melyik file-hoz mikor, milyen felhasználói fiókot használva fértek hozzá. A New Wave valamennyi felhasználói számítógépén folyamatosan a cég által jóváhagyott vírusvédelmi rendszer üzemel, amely biztosítja, hogy az érintettek személyes adataihoz illetéktelen személyek ne férjenek hozzá. 
    • Az Internethez és a belső hálózathoz kapcsolódó informatikai rendszerek, berendezések, szoftverek, operációs rendszerek, adattároló eszközök, hálózati felhasználói fiókok, céges email postafiókok a New Wave tulajdonát képezik. Ezek a rendszerek kizárólag a cég és partnerei üzleti ügyeihez kapcsolódó feladatok elvégzésére használhatók. Ezen informatikai rendszerek, erőforrások használatára azon munkatársak jogosultak, akiknek az ilyen jellegű feladatokat munkaköri leírásuk kifejezetten előírja.
  • Érintett jogai a személyes adatainak kezelésével kapcsolatban
    • Az Érintett bármikor, a jelen tájékoztatóban megjelölt elérhetőségeken tájékoztatást kérhet az őt érintő adatkezelésről, kérelmezheti a rá vonatkozó adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen. Az Érintettet megilleti továbbá az adathordozhatóság joga.
    • A New Wave indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az Érintettet az alábbiak szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról a New Wave – a késedelem okainak megjelölésével – a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatás ad. Ha a kérelem elektronikus úton érkezett, a tájékoztatás lehetőség szerint szintén elektronikus úton történik, kivéve, ha az Érintett azt másként kéri. Ha úgy ítéljük meg, hogy nem kell intézkedéseket tennünk az Érintett kérelme nyomán, úgy késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatni fogjuk az Érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy panasztételi lehetőséggel élhet az adatvédelmi hatóságnál, továbbá élhet bírósági jogorvoslati jogával is.
    • A kérelmek teljesítése ingyenes, ha azonban a kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, a New Wave, figyelemmel a kérelem folytán felmerülő adminisztratív költségekre, észszerű díjat számíthat fel, vagy megtagadhatja a kérelem teljesítését.
    • Ha a kérelmet benyújtó Érintett kilétével kapcsolatban megalapozott kétség merül föl, további, a személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtása kérhető.  
    • Az Érintett kérelmére a New Wave tájékoztatást ad arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha igen, az Érintett jogosult arra, hogy a New Wave  által kezelt rá vonatkozó személyes adatokhoz, illetve az adatkezelés céljára, az érintett adatok kategóriáira, azon címzettekre vagy címzettek kategóriáira, akikkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, az adatkezelés tervezett időtartamára vagy az időtartam meghatározásának szempontjaira, valamint az adatok forrására vonatkozó információkhoz hozzáférést kapjon. 
    • Kérelemre a New Wave az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az Érintett rendelkezésére bocsátja. Az Érintett által kért további másolatokért az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díj számítható fel. Ha az Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha azt az Érintett másként kéri.
  • Az Érintett kérheti a pontatlan adatok helyesbítését, és joga van arra is, hogy kérje a hiányos adatai kiegészítését.
    • Az Érintett kérheti, hogy a New Wave a személyes adatokat törölje, ha
  • azokra már nincs szükség abból a célból, amelyre figyelemmel az adatkezelés történt;
  • ha az Érintett a hozzájárulását visszavonja, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • annak a 4. pont szerinti feltételei fennállnak;
  • az adatkezelés jogellenes;
  • azokat a New Wave-re vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  • az Érintett 16. életévét be nem töltött kiskorú.
    • A New Wave fenti kérelemre az adatokat törli, kivéve, ha a további adatkezelés
  • a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása,
  • az azt előíró, a New Wave -re vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése,
  • jogi igények előterjesztése, érvényesítése, illetve védelme

        céljából szükséges.

    • Az Érintett kérésére a New Wave korlátozza az adatkezelést, ha
  • az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi az adatok pontosságának ellenőrzését,
  • bár az adatkezelés jogellenes, de az Érintett ellenzi a törlést, és e helyett a korlátozást kéri,
  • a New Wave-nek már nincs szüksége az adatok kezelésére, de az Érintett azt jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez igényli,
  • az Érintett a 4. pont szerint tiltakozott az adatkezelés ellen, amely esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Érintett jogos indokaival szemben.
    • Ha az adatkezelés az előzőek szerint korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatok – a tárolás kivételével – csak az Érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből kezelhető. A korlátozás feloldásáról a New Wave az azt kérő Érintettet előzetesen tájékoztatja.
    • A helyesbítésről, a törlésről vagy korlátozásról a New Wave az Érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot továbbította. Az értesítést a New Wave mellőzi, ha ez lehetetlen, vagy nagy erőfeszítést igényel. Ha a New Wave  nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az Érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését. 
    • Az Érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,

a) ha az jogos érdek alapján történik; ebben az esetben az adatkezelés nem folytatható, kivéve, ha az Érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben elsőbbséget élvező kényszerítő erejű jogos okok, vagy olyan okok indokolják, amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak,

b) ha az közvetlen üzletszerzés érdekében történik vagy ahhoz kapcsolódik; ilyen esetben e célból az adatkezelés a továbbiakban nem folytatható.

  • A 4. pontban foglaltak a tiltakozás esetére is irányadók.
    • Az adathordozhatóság joga alapján az Érintett egyrészt kérheti, hogy a New Wave -től, ha ez technikailag megoldható, tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban a kezelt személyes adatait megkapja és azt bármely adatkezelőnek ő maga továbbítsa, másrészt kérheti a 6. pont szerinti adattovábbítást a New Wave-től.
    • Ha a New Wave az Érintett fentiek szerinti kérelmét nem teljesíti, legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja annak okáról.
    • Amennyiben az Érintett meglátása szerint a személyes adataival kapcsolatos jogai sérültek, úgy kérjük, hogy panaszát jelezze a New Wave felé a 11. pontban megadott elérhetőségek egyikén. 
    • A New Wave értesítésétől függetlenül a hatósághoz is fordulhat. Ha így dönt, azt az alábbi elérhetőségeken tehet bejelentést a hatóságnál: 
  •     Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

Levelezési cím: 1374 Budapest, Pf. 603. 

Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu 

    • Ha jogellenes adatkezelést tapasztal, polgári pert is kezdeményezhet. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per az Ön lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a következő hivatkozáson találja törvényszékek felsorolását és elérhetőségét: http://birosag.hu/torvenyszekek).
  • Az adatvédelmi tájékoztató változásai a Honlapon kerülnek közzétételre. Mindig az aktuálisan hatályos adatvédelmi tájékoztató alkalmazandó a személyes adatok kezelésére, abban az esetben is, ha az Érintett regisztrációjakor, vagy személyes adatai egyéb módon történő megadásakor még egy korábbi adatvédelmi tájékoztató volt hatályban.
  • Kapcsolat
    • Amennyiben kérdése, észrevétele vagy kérése van jelen adatvédelmi tájékoztatóval kapcsolatban, panaszt tenne, vagy a 10. pontban rögzített jogait szeretné gyakorolni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a következő elérhetőségeken:

Név:

 New Wave Media Group Kft.

E-mail:

gdpr@nwmgroup.hu

Telefon:

06-1-460-2776

Székhely:

1082 Budapest, Üllői út 48.

Cégjegyzékszám:

 01 09 189828

Adószám:

 24927363-2-42

  • Hatály
  • Jelen adatvédelmi tájékoztató 2021. június 1. napjától alkalmazandó.

Tovább

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Az NEW WAVE MEDIA GROUP Kommunikációs és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA

A Tájékoztató célja, hatálya

1. Jelen Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztató (továbbiakban: Tájékoztató) célja, hogy a NEW WAVE MEDIA GROUP Kommunikációs és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: „Adatkezelő” vagy „Társaság”) által tárolt adatok kezelésével, felhasználásával, továbbításával, valamint a Társaság által üzemeltetett honlapokon történő regisztrációval kapcsolatosan tájékoztassa az érintetteket. Tájékoztató ismerteti, hogy:

· Milyen adatokat gyűjtünk, és mi célból, mely jogalap mentén gyűjtjük azokat.

· Hogyan használjuk fel, mennyi ideig kezeljük az összegyűjtött adatokat.

· A Felhasználók jogit és azok érvényesítésének módját, valamint hogy a Társaság által felkínált lehetőségeket, ideértve az információkhoz való hozzáférést, illetve az információk frissítésének módjait.

2. A Tájékoztató tárgyi hatálya kiterjed a Társaság valamennyi olyan eljárására, amely során az érintettek az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében foglaltak szerint meghatározott, bármely személyes adatának kezelése megvalósul, míg időbeli hatálya a Felhasználó hozzájárulásának megadásától kezdődően addig áll fenn, míg a Felhasználó a Honlapon történő regisztrációját nem törli, vagy a Felhasználó a Személyes adatainak törlését kifejezetten nem kéri a Társaságtól, vagy amennyiben a Tájékoztató alapján a Társaság a személyes adatokat nem törli.

3. Érintettek mindazok a természetes személyek, akiknek a Személyes adatait a Társaság kezeli, ideértve különösen a Honlap azon látogatóit, akik Társasággal felveszik a kapcsolatot, illetve a Szolgáltatások igénybe vevőit, a weboldalakon keresztül regisztráló felhasználókat és a Hírlevélre feliratkozókat is.

4. A Társaság tiszteletben tartja a Felhasználók személyhez fűződő jogait; és a rögzített Személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályokkal összhangban, így különösen az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”), az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény („E-ker tv.”), valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”), továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény („Grtv.”) rendelkezéseinek megfelelően, a Tájékoztatóban foglaltak szerint kezeli.

5. A Tájékoztató hatálya nem terjed ki az Adatkezelőn kívüli harmadik személyek szolgáltatásaihoz, promócióihoz, nyereményjátékaihoz, vagy egyéb kampányaihoz, illetve az általuk közzétett tartalmakhoz kapcsolódó szolgáltatásokra és adatkezelésekre, valamint olyan weboldalak és szolgáltatók szolgáltatásaira és adatkezeléseire, melyekre az Adatkezelő által üzemeltetett honlapokon található hivatkozás mutat. Az ilyen szolgáltatásokra a szolgáltatást nyújtó harmadik személy adatkezelési tájékoztatójában foglalt rendelkezések az irányadók, és ezekért az adatkezelésekért a Társaság a felelősséget kizárja.

Fogalom meghatározások

6. Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül adatkezelésnek minősül a Személyes adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, tagolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint a Személyes adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők.

7. Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja.

A jelen Tájékoztatóban hivatkozott Szolgáltatások estében Adatkezelőnek minősülnek:

New Wave Media Group Kft. (székhely: 1126 Budapest, Nagy Jenő utca 12.; nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszám: 01 09 189828 adószám: 24927363-2-42)

Az Adatkezelő Magyarországon bejegyzett gazdasági társaság. Adatkezelő üzemeltetője a Honlapoknak, amely médiatartalom-szolgáltatást végez, valamint biztosítja a Honlapon keresztül elérhető Szolgáltatásokat.

8. Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve, hogy a technikai feladatot az adatokon végzik.

9. Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely szerződés alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is – az Adatkezelő nevében Személyes adatok kezelését, feldolgozását végzi.

10. Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele.

11. Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy.

12. Felhasználó: minden olyan természetes személy, aki a Honlapon nyújtott Szolgáltatást igénybe veszi.

13. Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.

14. Honlap(ok): az Adatkezelő által üzemeltetett: reblog.hu és aloldalai illetve, Videa.hu, videakid.hu, videaloop.hu és aloldalaik.

15. Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez.

16. Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

17. Szolgáltatás(ok): az Adatkezelő által biztosított szolgáltatások, amelyek elérhetők a Honlapokon.

18. Partner szolgáltató: az Adatkezelő által az egyes Honlapok üzemeltetéséhez vagy a Honlapokon keresztül elérhető szolgáltatások biztosításához kapcsolódóan – akár közvetlenül, akár közvetetten – igénybe vett harmadik fél szolgáltató partnerek, amelyek számára a szolgáltatásaik biztosítása érdekében Személyes adatok továbbításra kerülnek vagy kerülhetnek, illetve akik az Adatkezelő részére Személyes adatokat továbbíthatnak. Partner szolgáltatónak minősülnek továbbá azon szolgáltatók is, amelyek hozzáférnek a Szolgáltatások honlapjaihoz, a Felhasználókról adatokat gyűjtenek, amelyek akár önállóan, akár más adatokkal összekapcsolva alkalmasak lehetnek a Felhasználó azonosítására.

19. Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, az adatok módosítását, illetve a kezelt adatok törlését kéri.

Nyilvántartott adattípusok

20. Üzletszerzési lista: hírlevelek, üzenetek, információs anyagok küldése céljából nyilvántartott adatokkal vezetve.

21. Tilalmi lista: az adatkezeléssel érintett kérelmére adott célra tovább nem kezelhető adatok listája.

22. Adattovábbítási nyilvántartás: Adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

23. Adatvédelmi incidens nyilvántartás: személyes adat jogellenes kezeléséről vagy feldolgozásáról és ezek elhárítására megtett intézkedésekről szóló nyilvántartás. Adatkezelő az adatkezelési célok elérése érdekében – a fent írtak szerint –, külön listák formájában, elkülönülő adatbázisokban kezeli az adatokat.

A kezelt Személyes adatok köre

24. A Felhasználó hozzájárulása alapján az Adatkezelő a szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan kezelheti az alább részletezett adatokat.

25. A Felhasználó által kötelezően megadott adatok:

· videa.hu oldalon történt regisztráció esetén: felhasználónév, email cím, jelszó

· reblog.hu oldalon történt regisztráció esetén: email cím, jelszó, felhasználónév

26. A Felhasználó által opcionálisan megadott adatok:

· videa.hu oldalon történt regisztráció esetén: a profiloldalon megjelenő adatok illetve a Felhasználó által a szolgáltatás felületein elvégzett műveletek (pl. videófeltöltés vagy videólistázás, stb.).

· reblog.hu oldalon történt regisztráció esetén: a profiloldalon megjelenő adatok illetve a Felhasználó által a szolgáltatás felületein elvégzett műveletek (pl. blogbejegyzés, közösségi oldallal való összekötés, komment létrehozása, stb.).

27. A Felhasználó önkéntes tevékenysége következtében a profiloldalon megjelenő adatok:

· videa.hu oldalon történt regisztráció esetén: felhasználónév, regisztráció időpontja, megosztásainak száma, videóinak nézettsége, videóbeágyazások száma, videóinak továbbküldése, blog elérhetőség, weboldal elérhetőség, Facebook elérhetőség.

· reblog.hu oldalon történt regisztráció esetén: felhasználónév, saját bemutatkozása, és blogjain megjelent utolsó bejegyzései.

28. Aktivitás által generált logfájlok: minden olyan esemény, ami a fiókon belül történik, számítógépes adatbázisban kerül rögzítésre. Ezen adatokat a rendszer automatikusan naplózza.

29. Az Adatkezelő rendszere automatikusan rögzíti a Felhasználó IP címét, ha a Felhasználó valamely Honlap felületét látogatja.

30. Amennyiben a Felhasználó valamely Szolgáltatás kapcsán az Adatkezelő részére e-mailt (pl. üzenetet, olvasói levelet) küld, úgy az Adatkezelő rögzíti a Felhasználó e-mail címét, és azt a szolgáltatás nyújtásához szükséges mértékben és időtartamban kezeli.

Az Adatkezelő által kezelt további adatok köre

31. Az Adatkezelő a Felhasználó számítógépén anonim azonosítót (ún. „cookie”-t) helyez el, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. A cookie, mint jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Adatkezelő abból a célból kezeli, hogy többet tudhasson meg az ügyfelek információhasználati szokásairól és így javíthassa szolgáltatásaik színvonalát, valamint a Honlap látogatóinak a honlap látogatása során testreszabott oldalakat, marketing (reklám) anyagokat jelentessen meg.

32. A cookie az Adatkezelő Személyes adatot tartalmazó adatbázisával nem kerülnek összekapcsolásra, azonban az Adatkezelő valamint szerződés alapján harmadik fél portfoliójába tartozó honlapokon történő látogatás során keletkező cookie-k összekapcsolásra kerülnek a szolgáltatás színvonalának javítása érdekében. Amennyiben nem szeretné, hogy ilyen anonim azonosító jel kerüljön az Ön számítógépére, módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az anonim azonosító elhelyezését az Ön gépére. Ebben az esetben a legtöbb szolgáltatásunkat ugyanúgy igénybe veheti, de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldásokat kínáló oldalainkon) nem tudjuk a legteljesebb mértékben kiszolgálni Önt.

33. Az Adatkezelő személyre szabott szolgáltatások biztosítása során, cookie-k alkalmazásával a következő Személyes adatokat kezelik: demográfiai adatok, valamint érdeklődési kör információk, szokások, preferenciák (böngészési előzmények alapján).

34. A rendszerek működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a Felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a Szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak, és amelyeket az Adatkezelők rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a Felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza.

Az Adatkezelés célja, jogalapja

35. Az Adatkezelők által folytatott adatkezelések célja:

a. a Felhasználó azonosítása,

b. a Felhasználóval való kapcsolattartás,

c. a Felhasználó jogosultságának (a Felhasználó által igénybe vehető szolgáltatásokhoz) azonosítása,

d. a Felhasználó önkéntes tevékenysége következtében a profiloldalon megjelenő adatok esetében belső internetes közösség alkotása,

e. a Felhasználó által igénybe vett szolgáltatások valamint a hirdetések testreszabásának elősegítése, a kényelmi funkciók igénybevétele,

f. a Felhasználó által generált tartalmak (pl. hozzászólás, chat stb.) közzétételéhez felület (tárhely) biztosítása,

g. a Felhasználók jogainak védelme,

h. Honlapon megjelenő hirdetések és a Társaság által küldött reklámlevelek targetálhatósága,

i. kiskorúak védelme,

j. panaszkezelés,

k. az informatikai rendszer technikai fejlesztése,

l. szolgáltatások opcionális kiegészítése, valamint bizonyos alkalmazások megfelelő működése, elemzése, utólagos ellenőrzése,

m. egyedi felhasználói megkeresések kezelése, intézése,

n. Honlapok szolgáltatásának használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az Adatkezlő által az adatok tárolása, felhasználása kizárólag technikai célokra (szerverek biztonságos működésének elemzésére, utólagos ellenőrzésre) illetve statisztikai célokra történik,

o. közösségi szolgáltatások (rovatokhoz kapcsolódó kommentek, egyes blogok) esetén Felhasználók egymás általi azonosításának biztosítása, egymással folytatott kommunikációjuk lehetővé tétele,

p. egyedi esetekben nyereményjátékok megszervezése, lebonyolítása, és a nyertesek kiértesítése, valamint részükre a nyeremény biztosítása,

q. egyedi felhasználói megkeresések kezelése, intézése,

r. elemzések készítése,

s. online tartalomszolgáltatás,

t. az Adatkezelő jogos érdekeinek érvényesítése,

u. hatósági megkeresésekhez a szükséges információ megadása.

Adatkezelő a fent ismertetett bármelyik adatkezelési cél megvalósítása érdekében kezelhet Személyes adatokat. Az Adatkezelők a megadott Személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használják fel.

36. Az Adatkezelő általi adatkezelésre a Felhasználók önkéntes, előzetes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza a Felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy a szolgáltatások használata során általuk közölt Személyes adataik, illetve a róluk generált Személyes adatok felhasználásra kerüljenek. A Felhasználó a hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén jogosult a hozzájárulását bármikor visszavonni, amely azonban nem érinti a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

37. Az Adatkezelő általi adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.

38. Az Adatkezelő a Felhasználó által az egyes Honlapokra történő belépéskor a Felhasználó IP címét a Szolgáltatás nyújtásához kapcsolódóan, az Adatkezelő jogos érdekére tekintettel és a Szolgáltatás jogszerű biztosítása okán (pl. jogellenes felhasználás ill. jogellenes tartalmak kiszűrése érdekében), a Felhasználó külön hozzájárulása nélkül is rögzíti.

A tárhelyszolgáltatás keretében ill. ahhoz kapcsolódóan történő Adatkezelés jogalapja lehet a Felhasználó önkéntes hozzájárulásán kívül az Adatkezelő lényeges jogos érdeke, valamint a tájékoztatáshoz és a véleménynyilvánításhoz való alapvető jogok biztosítása, a jogszabályok által meghatározott keretek között.

Abban esetben, amikor az Adatkezelés jogalapja az Adatkezelő lényeges jogos érdeke, az Adatkezelő a GDPR vonatkozó rendelkezéseivel összhangban elvégezte az érdekmérlegelési tesztet, amely alátámasztja, hogy az Adatkezelő adott Adatkezeléshez kapcsolódó jogos érdeke erősebb az érintettnek az Adatkezeléssel összefüggő jogainál.

39. Az Adatfeldolgozók részére történő Adattovábbítás a Felhasználó külön hozzájárulása nélkül végezhető. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása – hacsak jogszabály ettől eltérően nem rendelkezik – kizárólag jogszabályi rendelkezés vagy hatósági határozat alapján, vagy a Felhasználó előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges.

40. A Felhasználó felelős azért, hogy a Szolgáltatások igénybevétele során általa más természetes személyekről megadott vagy hozzáférhetővé tett személyes adat kezeléséhez az érintett természetes személy hozzájárulását jogszerűen beszerezte.

41. A Felhasználó által a Szolgáltatások igénybevétele során feltöltött, megosztott felhasználói tartalomért minden felelősség a Felhasználót terheli.

42. A Felhasználó köteles gondoskodni a saját adatainak biztonságáról. Amennyiben a Felhasználó ezen kötelezettségét megszegi és ezzel lehetősége van harmadik személynek arra, hogy jogtalan előnyt érvényesítsen, akkor az Adatkezelővel vagy annak bármely partnerével szemben a Felhasználó semmilyen igényt nem érvényesíthet.

43. A Felhasználó köteles az Adatkezelőnek bejelenteni, ha gyanú merül fel benne, hogy személyes adataival bárki visszaél a Honlap használata során. Az Adatkezelő a visszásságot a bejelentéstől számított 30 napon belül belső vizsgálat lefolytatásával kivizsgálja és annak eredményéről a Felhasználót elektronikus levélben értesíti és visszaélés gyanúja esetén megteszi a szükséges jogi lépéseket, illetve, ha képes, akkor a visszásságot azonnal saját hatáskörén belül megszünteti.

44. Bármely Felhasználó e-mail címének valamint a regisztráció során megadott adatainak (pl. felhasználó név, azonosító, jelszó stb.) megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről ill. az általa megadott adatok felhasználásával kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen és/vagy adatokkal történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta és az adatokat megadta.

Az Adatkezelés elvei

45. Az Adatkezelő a jóhiszeműség és tisztesség, az átláthatóság, a pontosság és az elszámoltathatóság elveinek, továbbá a hatályos jogszabályok és jelen Tájékoztatóban rendelkezéseinek megfelelően kezeli a Személyes adatokat.

46. A Szolgáltatások igénybevételéhez szükségszerű Személyes adatokat az Adatkezelő az érintett Felhasználó hozzájárulása alapján, és kizárólag célhoz kötötten használja fel, így érvényre juttatva a célhoz kötöttség, és az adattakarékosság elvét. Az Adatkezelő célkitűzése, hogy a Személyes adatok az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk.

47. Az Adatkezelő a Személyes adatokat csak a Tájékoztatóban ill. a vonatkozó jogszabályok rendelkezései szerinti célból kezeli. A kezelt Személyes adatok köre arányban áll az adatkezelés céljával, azon nem terjeszkedhet túl.

48. Amennyiben az Adatkezelő a Személyes adatokat az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a Felhasználót értesíti, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetve lehetőséget biztosít Felhasználó számára, hogy a felhasználást megtiltsa, így érvényre juttatva a korlátozott tárolhatóság elvét, azaz Adatkezelő csak a kezelés céljának eléréséig kezeli a Személyes adatokat.

49. A 16. életévét be nem töltött gyermek esetén, a gyermekek személyes adatainak kezelése csak akkor és olyan mértékben jogszerű, ha a hozzájárulást a gyermek feletti szülői felügyeletet gyakorló adta meg, illetve engedélyezte. Ennek értelmében a 16. életévét be nem töltött személy Személyes adatai csak a felette szülői felügyeletet gyakorló nagykorú személy hozzájárulása esetén kezelhetők. A Felhasználó, illetve a felette szülői felügyeletet gyakorló személy felelős azért, hogy a hozzájárulás megfelel a jogszabályoknak, tekintettel arra, hogy az Adatkezelőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy jogosultságát, illetve nyilatkozatának tartalmát ellenőrizni. Az Adatkezelő 16. életévét be nem töltött érintetthez kapcsolódó Személyes adatot – a Szolgáltatás felhasználásakor használt IP cím kivételével, amelynek rögzítésére az internetes szolgáltatások jellegéből adódóan automatikusan sor kerül – a Hozzájáruló nyilatkozat hiányában nem gyűjt.

50. Az Adatkezelő az általa kezelt Személyes adatokat a Tájékoztatóban meghatározott Adatfeldolgozókon, valamint egyes – a jelen Tájékoztatóban hivatkozott – esetekben a Partner szolgáltatókon kívül harmadik félnek át nem ad, ezzel érvényre juttatva az integritás és a bizalmas jelleg elvét.

51. Az 50. pontban foglalt rendelkezés alól kivételt képez az adatok statisztikailag összesített formában történő kezelése, amely az érintett Felhasználó beazonosítására alkalmas egyéb adatot semmilyen formában nem tartalmazhat, így nem minősül Adatkezelésnek, sem Adattovábbításnak.

Az Adatkezelő bizonyos esetekben – hivatalos rendőrségi, bírósági megkeresés, jogi eljárás szerzői-, vagyoni- illetve egyéb jogsértés illetve ezek alapos gyanúja miatt az Adatkezelő érdekeinek sérelme, a Szolgáltatások biztosításának veszélyeztetése stb. – harmadik személyek számára hozzáférhetővé teszik az érintett Felhasználó meglévő Személyes adatait.

52. Az Adatkezelő rendszere a Felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatók össze a Felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más szolgáltatások vagy honlapok igénybevétele esetén keletkező adatokkal.

53. Az Adatkezelő az általa kezelt Személyes adat korlátozásáról ill. törléséről, valamint helyesbítéséről, az érintett Felhasználót, és mindazokat értesíti, akiknek korábban a Személyes adatot Adatkezelés céljára továbbította. Az értesítés akkor mellőzhető, ha ez az Adatkezelés céljára való tekintettel nem sérti az érintett jogos érdekét.

54. Az Adatkezelő gondoskodik a Személyes adatok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok véletlen elveszítését, megsemmisülését, a hozzájuk való jogosulatlan hozzáférést, azok jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását, illetve terjesztését. E kötelezettség teljesítésére az Adatkezelő minden olyan harmadik felet felhív, akik részére Személyes adatokat továbbít. Adatkezelő mindent megtesz a személyes adatok megfelelő biztonságáért, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve.

55. Az Adatkezelő felelős a fentiekben írtak megtartására, annak igazolására.

56. Az Adatkezelő adatvédelmi tisztviselője Gosztonyi Balázs.

Elérhetősége: gdpr@nwmgroup.hu

Az Adatkezelés módja

57. Az Személyes adatok kezelése a következő módokon történik;

  • A Honlap adatkezelése;

Adatkezelő által fenntartott Honlaphoz bárki Személyes adatai közlése, valamint kiléte felfedése nélkül hozzáférhet, szabadon és korlátozásmentesen szerezhet információkat a Honlapon tárolt valamennyi tartalomból.

A Honlapon szereplő linkek egy része más által üzemeltetett honlapokra vezethet, azok tartalmáért azonban Adatkezelő semmilyen felelősséget nem vállal bármely, ezen információk használatából eredő kár bekövetkezése esetén.

A Honlap nem személyhez kötött információkat korlátlanul és automatikusan gyűjt a látogatókról. Ezekből az adatokból Személyes adat azonban nem nyerhető, így Személyes adatokra vonatkozó adatkezelés nem valósul meg.

· A Honlapon történt regisztráció során közölt személyes adatok kezelése;

A Felhasználók a regisztráció alkalmával az Adatkezelő Honlapján önkéntesen, határozottan és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy Adatkezelő a Tájékoztató 4. pontjában meghatározott jogszabályokban foglaltak és a Tájékoztatóban meghatározott módon kezelje.

Az Adatkezelések időtartama

58. A Felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében az Adatkezelés azon időtartam alatt történik, amíg a Felhasználó regisztrációja aktív.

59. A Felhasználó által opcionálisan megadott adatok esetében, az Adatkezelés azon időtartam alatt történik, amíg a Felhasználó döntése alapján azokat a profiljában megjeleníti, vagy amíg a Felhasználó regisztrációja aktív.

60. A Felhasználó által megadott Személyes adatok kezelése mindaddig fennmarad, amíg a Felhasználó a Szolgáltatásról – az adott felhasználói névvel – le nem iratkozik, vagy egyébként nem kéri a Személyes adatok törlését. Ez esetben a Személyes adat az Adatkezelő rendszereiből törlődik.

61. Amennyiben a Felhasználó jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, vagy bűncselekményt valósít meg, akkor adatait a felhasználási feltételekben biztosított módon az Adatkezelő azonnal törölheti.

62. A Felhasználó által küldött e-mailek esetén, ha a Felhasználó egyébként nem rendelkezik regisztrációval, a megkeresett Adatkezelő az e-mail címet a megkeresésben megjelölt ügy lezárását követő 90. napon törli. Kivételt képez ez alól, ha egyedi esetben az Adatkezelő jogos érdeke a Személyes adat további kezelését indokolja, ekkor az Adatkezelés időtartama az Adatkezelő e jogos érdekének fennállásáig tart.

63. Az anonim látogatóazonosító (cookie) mindaddig a felhasználó számítógépén tárolódik, amíg a felhasználó nem törli azt.

64. A Felhasználó által megadott Személyes adatok – abban az esetben is, ha a Felhasználó a Szolgáltatásról nem iratkozik le vagy regisztrációja törlésével csak a belépési lehetőséget szüntette meg, és az azokban tárolt hozzászólások és feltöltött tartalmak megmaradnak – addig kezelhetőek az Adatkezelő által, amíg a Felhasználó kifejezetten írásban nem kéri azok Adatkezelésének megszüntetését.

65. A Felhasználó adatkezelés megszüntetésére irányuló, a Szolgáltatásról való leiratkozás nélküli kérése a Szolgáltatás igénybe vételéhez fűződő jogát nem érinti, azonban előfordulhat, hogy Személyes adatok hiányában egyes Szolgáltatásokat nem tud majd igénybe venni.

66. Jogellenes, megtévesztő Személyes adat használata esetén vagy a Felhasználó által elkövetett bűncselekmény, illetve rendszer elleni támadás esetén az Adatkezelő jogosultak a Felhasználó regisztrációjának megszűnésével egyidejűleg Személyes adatait haladéktalanul törölni, ugyanakkor – bűncselekmény gyanúja vagy polgári jogi felelősség gyanúja esetén – jogosult a Személyes adatokat a lefolytatandó eljárás időtartamára megőrizni is.

67. A rendszer működése során automatikusan, technikailag rögzítésre kerülő, adatok a generálódásuktól számítva a rendszer működésének biztosítása szempontjából indokolt időtartamig kerülnek tárolásra a rendszerben. Az Adatkezelő biztosítja, hogy ezen, automatikusan rögzített adatok egyéb Személyes adatokkal – a jogszabály által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók.

68. Amennyiben bíróság vagy hatóság jogerősen elrendeli a Személyes adat törlését, a törlést az Adatkezelők végrehajtják. Törlés helyett az Adatkezelő – a Felhasználó tájékoztatása mellett – korlátozzák a Személyes adat felhasználását, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekét. A Személyes adatot az Adatkezelő mindaddig nem törlik, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a Személyes adat törlését kizárta.

A Felhasználó jogai, érvényesítésük módja

69. Felhasználó kifejezetten hozzájárul, hogy az általa megadott és az Adatkezelő által rögzített adatok és információk a szolgáltatás során gyűjtött adatokkal egyesítve az Adatkezelő esetleges későbbi, egyéb termékéhez vagy szolgáltatásához is felhasználásra kerülhessenek.

70. A Felhasználó a Honlapot kizárólag saját felelősségére használhatja. Az Adatkezelő nem vállal felelősséget olyan károkért, amelyek arra vezethetők vissza, hogy a Felhasználó a Honlap használata során nem a kellő körültekintéssel járt el vagy akár szándékosan vagy akár gondatlanságból a Honlap bármely szabályzatát megszegte. Az Adatkezelő nem vállal felelősséget azért, ha a Felhasználó adatai a Felhasználó hibájából jutottak harmadik személy tudomására.

71. A Felhasználó köteles tiszteletben tartani a hatályos jogszabályokat, és a használat során köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely jogellenes, vagy amely más Felhasználók érdekeit sérti. Felhasználó köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely az oldal rendeltetésszerű használatát akadályozza. A Felhasználó nem tanúsíthat olyan kommunikációt/magatartást, amely az Honlap rendeltetésszerű használatában másokat akadályozhat, vagy zavarhat.

72. Minden Felhasználó köteles tartózkodni minden olyan tevékenységtől, amely az Adatkezelő vagy vele szerződésben álló harmadik személy érdekeit sérti. A Felhasználó köteles tartózkodni a Honlap működésének megzavarásától, akadályozásától, illetve olyan tevékenységektől, amely az Adatkezelő üzleti titkainak, általa titokban tartott információknak, adatainak a megszerzésére vagy annak felhasználására irányul. A Felhasználó nem folytathat olyan tevékenységet, amely a Honlap informatikai biztonságát veszélyezteti, vagy valamely termék, szolgáltatás reklámozására irányul.

73. A Felhasználó köteles gondoskodni a saját adatainak biztonságáról. Amennyiben a Felhasználó ezen kötelezettségét megszegi és ezzel lehetősége van harmadik személynek arra, hogy jogtalan előnyt érvényesítsen, akkor az Adatkezelővel vagy annak bármely partnerével szemben a Felhasználó semmilyen igényt nem érvényesíthet.

74. A Felhasználó köteles az Adatkezelőnek bejelenteni, ha gyanú merül fel benne, hogy személyes adataival bárki visszaél a Honlap használata során. Az Adatkezelő a visszásságot a bejelentéstől számított 30 napon belül belső vizsgálat lefolytatásával kivizsgálja és annak eredményéről a Felhasználót elektronikus levélben értesíti és visszaélés gyanúja esetén megteszi a szükséges jogi lépéseket, illetve, ha képes, akkor a visszásságot azonnal saját hatáskörén belül megszünteti.

75. A Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni az Adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról. Erre tekintettel amennyiben a Felhasználó kéri, az Adatkezelő tájékoztatást ad a Felhasználóra vonatkozó és az Adatkezelő által kezelt adatokról, az Adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

76. A Felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni a jelen Tájékoztatóban megjelölt elérhetőségek valamelyikén. Adatkezelő a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Adatkezelő a szükséges időtartamig megőrzi.

77. A Felhasználó kérheti továbbá az adatainak zárolását. Adatkezelő zárolja a Személyes adatot, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a Személyes adat törlését kizárta.

78. A helyesbítésről, a zárolásról és a törlésről a Felhasználót, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel a Felhasználó jogos érdekét nem sérti.

79. Ha az Adatkezelő a Felhasználó helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, vagy nem tudja teljesíteni, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

80. A Felhasználó tiltakozhat Személyes adatainak kezelése ellen. Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 30 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

81. Amennyiben Felhasználó bármely jogát visszaélésszerűen kívánja használni, Adatkezelő jogosult a joggyakorlást megtagadni, illetve korlátozni.

82. Az Adatkezelő kizárja felelősségét a Felhasználó érdekkörére visszavezethető mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kár vagy jogsérelem, illetve egyéb hátrányos következmény vonatkozásában.

83. Ha a személyes adatok kezelése automatizált módon (azaz kizárólag az elektronikus úton) történik, az érintettek számára – a saját adataik feletti rendelkezés további erősítése érdekében – lehetővé kell tenni, hogy az általuk az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott, rájuk vonatkozó Személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható és interoperábilis formátumban megkapják, és/vagy azokat egy másik Adatkezelő részére továbbítsák. Az adathordozhatóság joga abban az esetben gyakorolható, ha az érintett a személyes adatokat a hozzájárulása alapján bocsátotta rendelkezésre, illetve ha az adatkezelés szerződés teljesítéséhez szükséges. E jog nem gyakorolható akkor, ha az adatkezelés jogalapja az előzőektől eltérő egyéb jogalap.

84. Az érintett jogosult arra, hogy kérelmére az adatokat az adatkezelők egymás között közvetlenül továbbítsák, ha ez technikailag megvalósítható.

85. Amennyiben bármely érintettől az adathordozhatóság jogának gyakorlására irányuló igény érkezik, úgy az Adatkezelő köteles az adathordozhatóság gyakorlására vonatkozó kérelemmel érintett adatokat, a kérelemről való tudomásvételtől számított 30 napon belül, a személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható és interoperábilis formátumban az érintettnek kiadni, vagy az érintett rendelkezése alapján, másik adatkezelőnek továbbítani.

86. A GDPR 20. §-a szerint az érintett jogosult az általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott adatait megkapni: tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban jogosult más adatkezelőhöz továbbítani, kérheti az adatok közvetlen továbbítását a másik adatkezelőhöz – ha ez technikailag megvalósítható kivéve: közérdekű, vagy közhatalmú jog gyakorlása céljából végzett adatkezelés

Adatfeldolgozás

87. Az Adatkezelő tevékenysége ellátásához az alábbi Adatfeldolgozókat veszi igénybe.

· Czeiner Dániel egyéni vállalkozó (székhely: 2113 Erdőkertes Huba utca 37.; nyilvántartási szám: 50554023; adószám: 67652769)

· C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1022 Budapest, Szpáhi utca 20.; nyilvántartja a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, Cégjegyzékszám: 01 09 908426; adószám: 21965117-2-41;)

· Telekom New Media Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29, Cégjegyzékszám: 01 10 046367, Adószám: 14745199-2-43)

88. Az Adatfeldolgozók önálló döntést nem hoznak, kizárólag az Adatkezelővel kötött szerződés alapján, az abban rögzített utasítások szerint jogosultak eljárni. Az Adatfeldolgozók 2018. május 25. napját követően a részükre az Adatkezelő által továbbított és általuk kezelt vagy feldolgozott Személyes adatokat a GDPR által előírt rendelkezésekkel összhangban rögzítik, kezelik, ill. dolgozzák fel, és erről nyilatkozatot tesznek az Adatkezelő részére.

89. Az Adatfeldolgozók munkáját az Adatkezelő ellenőrzi.

90. Az Adatfeldolgozók további adatfeldolgozó igénybe vételére csak az Adatkezelő hozzájárulásával jogosultak.

Partner szolgáltatók

91. Az Adatkezelő a Szolgáltatások biztosításához kapcsolódóan bizonyos esetekben más szolgáltatókat vesznek igénybe, amely szolgáltatókkal az Adatkezelő együttműködnek. A Partner szolgáltatók rendszereiben kezelt Személyes adatok tekintetében a Külső szolgáltatók saját adatvédelmi tájékoztatójában foglaltak az irányadók. Az Adatkezelő minden tőlük telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a Partner szolgáltató a részére továbbított Személyes adatokat a jogszabályoknak megfelelőn kezelje, és azokat kizárólag a Felhasználó által meghatározott vagy a Tájékoztatóban alább rögzített célra használja fel. A Partner szolgáltatók 2018. május 25. napját követően a részükre az Adatkezelők által továbbított és általuk kezelt vagy feldolgozott Személyes adatokat a GDPR által előírt rendelkezésekkel összhangban rögzítik, kezelik, ill. dolgozzák fel és erről nyilatkozatot tesznek az Adatkezelő részére. Az Adatkezelők a Partner szolgáltatók számára végzett adattovábbításról a jelen Tájékoztató keretében tájékoztatják a Felhasználókat. E Partner szolgáltatók a részükre továbbított Személyes adatokat saját adatvédelmi irányelveik szerint kezelik.

92. Partner szolgáltatók különösen, de nem kizárólagosan: Zendesk, Inc., Magyar Telekom Zrt, Facebook Ireland LTD., Google LLC, Instagram LLC., Pinterest Europe Ltd., Playbuzz Ltd., Twitter International Company, .

Adatvédelmi incidens és az érintett tájékoztatása

93. Adatkezelő minden adatvédelmi incidenst indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti az illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve.

94. Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az Érintetteket az adatvédelmi incidensről.

95. Az Érintett részére adott tájékoztatásban az Adatkezelő világosan és közérthetően ismerteti az adatvédelmi incidens jellegét, és közli legalább a GDPR 34. cikk (2) bekezdésében foglalt információkat és intézkedéseket.

96. Az Érintettet az Adatkezelő nem köteles tájékoztatni az adatvédelmi incidensről, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:

• az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;

• az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;

• a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

Adattovábbítás lehetősége

97. Az Adatkezelő jogosult és köteles minden olyan rendelkezésére álló és általa szabályszerűen tárolt Személyes adatot az illetékes hatóságoknak továbbítani, amely Személyes adat továbbítására őket jogszabály vagy jogerős hatósági intézkedés kötelezi.

98. Amennyiben az Adatkezelő a Szolgáltatások oldalain található Szolgáltatások üzemeltetését vagy hasznosítását részben vagy egészben harmadik személy számára átadja, úgy az általa kezelt Személyes adatokat részben vagy egészben ezen harmadik személy számára a Felhasználó külön hozzájárulásának megkérése nélkül, azonban a Felhasználók megfelelő előzetes tájékoztatása mellett átadhatja az új üzemeltető részére azzal, hogy ezen adattovábbítás a Felhasználót nem hozhatja a jelen Tájékoztató mindenkor hatályos szövegében megjelölt adatkezelési szabályoknál hátrányosabb helyzetbe. Jelen pont szerinti adattovábbítás esetén az Adatkezelő az adattovábbítás előtt lehetőséget biztosít a Felhasználók számára arra, hogy az adattovábbítás előtt tiltakozzanak az adattovábbítás ellen. Tiltakozás esetén az adott Felhasználó adatainak a jelen pont szerinti továbbítása nem lehetséges.

99. Az Adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint a Felhasználó tájékoztatásának biztosítása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezetnek.

Az Adatkezelési Tájékoztató módosítása

100. Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot, hogy a Tájékoztatót egyoldalú döntésével bármikor módosítsa.

101. A Felhasználó következő belépéssel elfogadja a Tájékoztató mindenkor hatályos rendelkezéseit, ezen túlmenően az egyes Felhasználók jóváhagyásának kikérésére nincs szükség.

Jogérvényesítési lehetőségek

102. Az Érintett a fentiekhez kapcsolódó kéréseit, illetve közléseit az gdpr@nwmgroup.hu címen, illetve a 1072 Budapest Klauzál utca 30. postai címen jelezheti az Adatkezelő felé.

103. Az Érintett a személyes adatai kezelésével kapcsolatos jogainak gyakorlása során az adatkezelőhöz intézett kérelmének, illetve közlésének elutasítása, illetve az abban foglaltak teljesítésének elmulasztása esetén a GDPR-ban és az Info tv.-ben foglaltaknak megfelelően a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH), illetve a bírósághoz fordulhat jogorvoslatért.

104. Ezen felül az Érintet a személyes adatai kezelésével kapcsolatos jogainak megsértése esetén jogai érvényesítése érdekében, az adatai jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével okozott kár megtérítése iránt, továbbá személyiségi jogának az adatai jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével történő megsértése miatt, sérelemdíj követelése érdekében a GDPR 77-82. cikkeiben foglaltaknak megfelelően bírósághoz fordulhat.

105. Az Érintettet megilleti a jogszabályokban, a GDPR-ban és az Info tv.-ben foglalt valamennyi jog, jogorvoslati és egyéb igényérvényesítési lehetőség.

106. A Felhasználó továbbá az Adatkezeléssel kapcsolatos panaszával közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: www.naih.hu) fordulhat.

Budapest, 2018. május 25.

adatkezelési  videa

Tovább

Adatkezelési szabályzat 2018.05.25-ig

Utolsó frissítés: 2017.06.01.

  1. Az adatkezelő neve: New Wave Media Group Zrt.

  2. Az adatkezelő címe: 1037 Budapest, Montevideo utca 9.

  3. Elérhetőség: videa@videa.hu

  4. Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-91851/2015

  5. Az adatkezelés megnevezése: az adatkezelés a felhasználók önkéntes, tájékozott, és határozott hozzájárulása alapján a regisztrált felhasználók esetében

  6. Az adatkezelés jogalapja: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény bekezdése alapján az érintett önkéntes hozzájárulása

  7. A kezelt adatok köre:

    1. A felhasználó által kötelezően megadott adatok: felhasználónév, e-mail cím, felhasználónév.

    2. A felhasználó által önkéntes tevékenységének következtében a profiloldalon megjelenő adatok: publikus státuszú videók, megosztások száma, továbbküldések száma, kommentjeinek száma, facebook adatlap, blog url, web oldal url.

    3. A felhasználó tevékenységes kapcsán megjelenő adatokat a felhasználó döntésétől függően vagy senki vagy a videa.hu összes felhasználója látja.

    4. A videa.hu-n való regisztráció időpontja, a videók feltöltési időpontja, illetve az ezen aktivitásokkor használt IP cím kerül automatikusan naplózásra.

  8. Az adatkezelés célja:

    1. A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja a felhasználó jogosultságának azonosítása.

    2. A felhasználó önkéntes tevékenysége következtében a profiloldalon megjelenő adatok esetében belső internetes közösség alkotása.

    3. A videa.hu használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az adatok tárolása, felhasználása kizárólag technikai célokra (szerverek biztonságos működésének elemzésére, utólagos ellenőrzésre) illetve statisztikai célokra tárolja.

    4. Az anonim látogató azonosító mint jelsorozat (cookie, süti) önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. A felhasználónak módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedi azonosító jel elhelyezését a felhasználó gépére (böngészőtől függően általában az eszközök menüben a beállítások/internetbeállítások pontban). Ebben az esetben a felhasználó a szolgáltatás jelentős részét ugyanúgy igénybe veheti, de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldások esetében) a szolgáltatás egyes funkcióit a felhasználó nem tudja a legteljesebb mértékben használni.

  9. Az adatkezelés időtartama:

    1. A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében, amíg a felhasználó regisztrált tagja a közösségnek.

    2. A felhasználó önkéntes tevékenység kapcsán megjelenő adatok esetében amíg a felhasználó döntése alapján azokat a profiljában megjeleníti illetve amíg a felhasználó regisztrált tagja a közösségnek, illetve videok esetében amíg a videok törlését harmadik személy a felhasználási feltételek alapján kéri.

    3. A videa.hu látogatása során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok amíg a felhasználó regisztrált tagja a közösségnek.

  10. Egyéb adathasználat

  11. Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja, azonban jogosult azokat az Adatkezelő által kezelt más adatbázisokkal összekapcsolni. Személyes adatokat harmadik személyeknek csak a felhasználó előzetes és tájékozott hozzájárulása esetén adunk át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra, adatszolgáltatásra.

  12. A személyes adatok törlése:

  13. A felhasználó profilját jelszó megadásával profiloldalán törölheti, vagy a videa@videa.hu címre küldött levelével töröltetheti.

  14. Adatbiztonsági intézkedések:

  15. A személyes adatokat a Magyarország területén a Dataplex Kft. szervertermében telepített, 24 órás őrzéssel védett, dedikált szervereken tároljuk.

  16. Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetősége:

  17. Az New Wave Media Group Zrt. fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.

  18. A felhasználók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban:

  19. Személyes adatai kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról. A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben az videa@videa.hu címre kell eljuttatni, amire 8 munkanapon belül választ kap az érintett. A felhasználók kérhetik adataik törlését, az adatkezelés időtartama pont alatt meghatározottak szerint.

  20. Jogérvényesítési lehetőségek:

  21. A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke segítségét is (dr. Péterfalvi Attila a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke, 1051 Budapest, Székhely: Nádor u. 22. Postacím: 1387 Budapest Pf. 40. További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse az üzemeltető munkatársát a videa@videa.hu e-mail címen.

Tovább
0 db

videa.hu

blogavatar

Videáról