Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (HATÁLYOS: 2022. OKTÓBER 1. NAPJÁTÓL)

 

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Videa/VideaKid/Reblog:

A Videa és VideaKid videótár szolgáltatás a 2001. évi CVIII. törvény 2. § lc) pontjában meghatározott tárhelyszolgáltatás, melyben az Mediaworks Hungary Zrt.(1082 Budapest, Üllői út 48., továbbiakban: "Mediaworks Hungary Zrt." vagy "Üzemeltető") feladata kizárólag az internet felhasználók által feltöltött videó tartalmak tárolására és nyilvánossághoz való közvetítésére terjed ki.

Életkori követelmények a Videa és Reblog szolgáltatásainak igénybevételéhez:

A szolgáltatást akkor használhatja, ha Ön legalább 16 éves a szülő vagy más törvényes képviselő engedélyével. 

Ha még nem töltötte be a 18. életévét, akkor a szolgáltatás használatához a szülő vagy más törvényes képviselő engedélyére van szükség.

A 18 év alatti felhasználó szülője vagy más törvényes képviselője, azáltal, hogy engedélyezi gyermeke számára a szolgáltatás használatát, azzal rá is vonatkozni fognak a szerződés feltételei, és ő tartozik felelősséggel a gyermek szolgáltatásban végzett tevékenységéért.

Életkori követelmények a VideaKid szolgáltatásainak igénybevételéhez:

Szülő vagy más törvényes képviselő engedélyével a VideaKid oldal szolgáltatását bármilyen korú gyermekek használhatják.

A 18 év alatti felhasználó szülője vagy más törvényes képviselője, azáltal, hogy engedélyezi gyermeke számára a szolgáltatás használatát, azzal rá is vonatkozni fognak a szerződés feltételei, és ő tartozik felelősséggel a gyermek szolgáltatásban végzett tevékenységéért.

A Videa/VideaKid szolgáltatások használata:

A rendelkezésére bocsátott Szolgáltatást mindaddig elérheti és használhatja, amíg betartja a jelen Szerződés tartalmát és a vonatkozó jogszabályokat.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Videa digitális videófájlok feltöltésére, megosztására, illetve tartalmának böngészésére, megtekintésére szolgál. A Felhasználó köteles a szolgáltatást rendeltetésszerűen használni.

A videa.hu rendeltetésszerű használatához hozzátartozik különösen, hogy a Felhasználók kötelesek tartózkodni más Felhasználó felhasználónevével való visszaéléstől, a feltöltött videók nézettségének és értékelésének manipulálásától. A Felhasználók kötelesek továbbá tartózkodni a kizárólag reklámozás célját szolgáló videók feltöltésétől és reklám jellegű hozzászólásoktól. A videa.hu üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot, hogy a videa.hu-t nem rendeltetésszerűen használó Felhasználó hozzáférését töröljék.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a videa.hu-n megadott, nem személyes adatai (saját honlap címe, saját blog címe stb.) publikusak, azokat a Videa bármely látogatója megtekintheti.

A Felhasználó hozzájárul, hogy az általa feltöltött videók megjelenjenek a videa.hu oldalain. A videa.hu fogalma alá értendőek a PC-n elérhető Videa weboldalon kívül a Videa szolgáltatás mobil készülékekre optimalizált weboldal, illetve alkalmazás verziói és IPTV platformon elérhető verziója is.

A Felhasználó továbbá hozzájárul ahhoz,  hogy a Videa.hu oldal használata közben a Videa.hu oldalain található videók kiszolgálásbiztonságának javítása, valamint a kiszolgálás minőségének folyamatos és zavartalan biztosítása érdekében kizárólag annak szükségessége esetén a  Videa igénybe vehesse a Felhasználó eszközén aktuálisan futó böngésző erőforrásának kapacitásbeli lehetőségeit, amely folyamat során esetenként akár a feltöltési sávszélességet is igénybe veheti.

A Felhasználó kijelenti, hogy csak az olyan, általa szerzett, készített és szerkesztett videókat tesz hozzáférhetővé, melyek nyilvánossághoz közvetítéséhez az érintett személyek hozzájárultak, azok személyiségi jogaikat nem sértik és amelyek a hatályos jogszabályi előírásokat betartva publikálhatóak. A Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy az általa feltöltött videó vonatkozásában az Mediaworks Hungary Zrt. a videó többszörözésére és nyilvánossághoz való közvetítésére felhasználási jogot szerezzen.

A videókért az a személy vagy entitás tartozik felelősséggel, aki azt a Videa rendelkezésre bocsátotta.

A Felhasználó elismeri, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. tulajdona minden olyan jog, amely a Mediaworks Hungary Zrt. fogalmakhoz és emblémákhoz, valamint az azokhoz fonetikai vagy vizuális szempontból hasonlító emblémákhoz, fogalmakhoz kötődnek. A felhasználó a fenti védjegyeket, illetve azokhoz hasonló védjegyeket, mint sajátja nem használhatja, sem pedig nem említheti azokat negatív összefüggésben.

Szerzői jogok

A Felhasználó ezúton kijelenti és szavatolja, hogy amennyiben a videa.hu használata során a honlapra bármilyen jellegű szerzői jogvédelem alatt álló művet hozzáférhetővé tesz, ezen művek tekintetében a felhasználási jogokkal rendelkezik. 

A szerzői mű tartalmával kapcsolatos tulajdonjogok továbbra is Felhasználót illetik meg. Azonban az alábbiakban részletezetteknek megfelelően bizonyos jogokat kell biztosítania a Videa/VideaKid felhasználói számára.

Azáltal, hogy a honlapra tartalmat tölt fel, az egész világra kiterjedő, nem kizárólagos, jogdíjmentes, átruházható, a licencbe adható engedélyt biztosít a Videa/VideaKid számára az adott tartalom használatára (többek között reprodukálására, terjesztésére, módosítására, megjelenítésére és előadására) a szolgáltatás működtetésének, népszerűsítésének és fejlesztésének céljából.

Emellett a Videa/VideaKid minden felhasználója számára az egész világra kiterjedő, nem kizárólagos, jogdíjmentes engedélyt biztosít a saját művének a honlapon keresztüli elérésére, valamint a műnek a honlap valamely funkciója által lehetővé tett módon való felhasználására (többek között terjesztésére, módosítására,megosztására, beágyazására stb.).

Az Ön által biztosított engedélyek a mű eltávolításáig érvényesek. 

A videók eltávolításával az engedélyek megszűnnek. Ez alól kivételt képez az az eset, ha a Szolgáltatás működtetése, a videó eltávolítás előtt engedélyezett használata vagy a jogszabályi előírások mást követelnek meg.

A szerzői művek felhasználásának jogosságáért, a szerzők, illetve egyéb jogosultak felé a szerzői vagy egyéb jogcímen felmerülő díjak mindenkori megfizetéséért kizárólag a Felhasználót terheli felelősség.

Anonim látogatóazonosító

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat - tekintettel arra, hogy a felhasználása során a teljes IP cím tárolása nem történik meg - önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg.

A hálózat világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. A Mediaworks Hungary Zrt. az ilyen, a fent említett, személyes adatot már nem tartalmazó anonim azonosítókat - a többi szolgáltatóhoz hasonlóan - abból a célból kezeli, hogy többet tudhasson meg az ügyfelek információhasználati szokásairól, és így javíthassa szolgáltatásai színvonalát, valamint ügyfeleinek a honlap látogatása során testreszabott oldalakat, marketing (reklám) anyagokat jelentessen meg. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra, azonban a Mediaworks Hungary Zrt., valamint szerződés alapján harmadik fél portfoliójába tartozó honlapokon történő látogatás során keletkező, személyes adatot nem tartalmazó anonim azonosítók összekapcsolásra kerülnek a szolgáltatás színvonalának javítása érdekében.

Amennyiben nem szeretné, hogy ilyen azonosító jel kerüljön az Ön számítógépére, módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedi azonosító jel elhelyezését az Ön gépére (böngészőtől függően általában az eszközök menüben a beállítások/internetbeállítások pontban). Ebben az esetben a legtöbb szolgáltatásunkat ugyanúgy igénybe veheti, de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldásokat kínáló oldalainkon) nem tudjuk a legteljesebb mértékben kiszolgálni Önt.

Felelősség

Ha a jelen Szerződés kifejezetten másképp nem rendelkezik, vagy a jogszabályok másképp nem rendelkeznek, a Videa/VideaKid semmilyen kifejezett ígéretet nem tesz a Szolgáltatással kapcsolatban.

A Felhasználó a videa.hu-t csak saját felelősségére használhatja. A Mediaworks Hungary Zrt. kizárja a felelősségét minden, a feltöltött videók tartalma miatt bekövetkezett kárért. 

A Mediaworks Hungary Zrt. kizárja a felelősségét minden, a regisztrációs adatok elvesztése miatt bekövetkezett kárért. A Mediaworks Hungary Zrt. kéri a Felhasználókat, hogy a biztonságos felhasználás érdekében regisztrációs adataikat ne adják ki másoknak.

A videa.hu-t üzemeltető Mediaworks Hungary Zrt. nem tehető felelőssé azért, amennyiben harmadik fél jogosulatlanul használja fel a Felhasználó videa.hu-ra feltöltött videóit.

Jelen Szerződés egyetlen pontja sem befolyásolja az Önt fogyasztóként megillető jogokat.

A feltölthető tartalomra vonatkozó rendelkezések

A Felhasználó által feltöltött videó tartalom és az ahhoz kapcsolódóan feltöltött adat

  • nem sértheti más szerzői jogait,
  • nem lehet olyan, ami faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szít, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást vált ki,
  • nem bátoríthat egészségre ártalmas anyagok használatára,
  • nem tartalmazhat bűncselekményre felbujtást,
  • nem tartalmazhat jogosulatlan vagy tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény által tiltott módon megszerzett adatokat, vagy üzleti titkokat,
  • illetve nem ütközhet egyéb jogszabály rendelkezéseibe.

A Mediaworks Hungary Zrt. kéri a Felhasználókat, hogy amennyiben a felsorolt rendelkezésekbe ütköző, jogsértő videó tartalmakat találnak a videa.hu-n, azt a videó oldalán található jelentő kérdőív megfelelő kitöltésével és elküldésével az üzemeltetőnek haladéktalanul jelentsék.

Ha a Szolgáltatónak észszerű oka van azt feltételezni, hogy valamely videó sérti a jelen Szerződést, vagy kárt okozhat a Videának/VideaKid-nek, a felhasználóinknak vagy harmadik feleknek, az ilyen videó egy részét vagy egészét eltávolíthatjuk vagy levehetjük. 

Az üzemeltetőnek jogában áll a feltöltött videók szerkesztett adatait (név, címkék, leírás) indokolás nélkül módosítani és törölni.

Amennyiben a Felhasználó pornográf tartalmú videót tölt fel, köteles azt a "Felnőtt" kategóriába feltölteni. Amennyiben a Felhasználó pornográf tartalmú videót más kategóriába tölt fel, akkor a felhasználói jelzések alapján a Mediaworks Hungary Zrt. a videót eltávolítja és jogosult a Felhasználó videa.hu-hoz való hozzáférését megszüntetni és az egyébként a feltételeknek megfelelő videóit is törölni.

A videó feltöltéssel a Felhasználó elfogadja az alábbi nyilatkozatot:

"Alulírott a videó feltöltője, ezúton kijelentem és garantálom, hogy az általam feltöltött videó felhasználási jogaival rendelkezem - a videó előállítójának minősülök, illetve a videó előállítójától a szükséges engedélyeket megszereztem - és sem nekem, sem az előállítónak vagy esetleges egyéb szerzői vagy szomszédos jogi jogosultnak a videóval kapcsolatban díjigénye nincsen. Ezúton engedélyezem, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. az általam feltöltött videót a Videa-n illetve a VideaKid aloldalon megjelenítse, az ehhez szükséges, többszörözés, nyilvánossághoz közvetítés, nyilvános előadás, terjesztés és átdolgozás jogát a Mediaworks Hungary Zrt. részére engedélyezem. Emellett kijelentem és garantálom, hogy a videón szereplő vagy egyéb harmadik személyek képmásának és hangfelvételének megjelenítése a Ptk. vonatkozó személyiségi vagy egyéb jogaikat nem sérti, a szükséges hozzájárulásokat megszereztem. Ha harmadik személy a Mediaworks Hungary Zrt. ellen az általam feltöltött videó miatt, jogsértésre való hivatkozással fellép, úgy Mediaworks Hungary Zrt. az ezzel kapcsolatos eljárások és az igényérvényesítés valamint a kapcsolódó költségek és díjigény alól teljes mértékben mentesítem, azokat közvetlenül megfizetem és helytállok. Hozzájárulok, hogy az általam feltöltött videó oldalán és a videó felületén a lejátszás előtt/közben/után a New Wave Media Group bármilyen hirdetési megoldásokat értékesítsen és megjelenítsen. Tudomásul veszem, hogy ezen hirdetésekkel kapcsolatban semmilyen díjigényt nem támaszthatok a New Wave Media Group Kft-vel szemben."

Gyermekvédelem

A Mediaworks Hungary Zrt. felhívja a Felhasználók figyelmét arra, hogy a videa.hu-n elérhető videók erőszakos és egyéb, a gyermekek fejlődését hátrányosan befolyásoló jeleneteket tartalmazhatnak. A Mediaworks Hungary Zrt. ezért kéri a Felhasználókat, hogy óvják a gyermekeket az ilyen tartalmú videók megtekintésétől.

Videók eltávolítása

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a videa.hu-t üzemeltető Mediaworks Hungary Zrt. nem köteles ismerni a videa.hu mindenkori, aktuális tartalmát, de amennyiben bárki felhívja a figyelmét egy, a felhasználási feltételeket vagy törvényt sértő tartalomra, a 2001. évi CVIII. törvény 10. § és 13. § rendelkezéseinek megfelelően az üzemeltető eltávolítja azt. A Felhasználó kizárólag a videó oldalán lévő "Jelentés" gomb segítségével, a jelentő kérdőív pontos kitöltésével jelezheti az üzemeltetőnek a jogsértő tartalmat. Videókkal kapcsolatos kifogást az "Írj nekünk" funkción keresztül nem tudjuk fogadni! Az eset súlyától, illetve rendszerességétől függően az üzemeltetőnek jogában áll a jogsértő videót feltöltő Felhasználó videa.hu-hoz való hozzáférését megszüntetni és az egyébként a feltételeknek megfelelő videóit is törölni.

Az üzemeltetőnek jogában áll a feltöltött videókat a videa.hu oldalról indokolás nélkül eltávolítani.

A Felhasználó ezúton kijelenti és szavatolja, hogy amennyiben a videa.hu használata során a honlapra bármilyen jellegű szerzői jogvédelem alatt álló művet hozzáférhetővé tesz, ezen művek tekintetében a felhasználási jogokkal rendelkezik. 

A szerzői művek felhasználásának jogosságáért, a szerzők, illetve egyéb jogosultak felé a szerzői vagy egyéb jogcímen felmerülő díjak mindenkori megfizetéséért kizárólag a Felhasználót terheli felelősség.

VideaKid felhasználási feltételek

A Videa felhasználási feltételei teljes egészében érvényesek a videa.hu alrendszereként működő videakid.hu szolgáltatásra.

A videakid.hu oldalra a Felhasználó csak gyermekeknek szóló videó tartalmakat (animáció, mese, báb és természet kategóriákban) tölthet fel. A feltöltött videó tartalom a videakid.hu oldalon lesz elérhető és megtekinthető.A Mediaworks Hungary Zrt. jogosult a feltöltött videókat indokolás nélkül törölni.

Reblog felhasználási feltételek

A Videa felhasználási feltételei egységesen, teljes egészében érvényesek a Reblog blogszolgáltató oldal felhasználóival szemben, figyelembe véve az eltéréseket a Reblog sajátos tulajdonságainál fogva, mely alapján a Reblog nem videós tartalmak megosztására, hanem blogszolgáltatásra alkalmas webhely. 

  

 

Tovább

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Videa/VideaKid/Reblog:

A Videa és VideaKid videótár szolgáltatás a 2001. évi CVIII. törvény 2. § lc) pontjában meghatározott tárhelyszolgáltatás, melyben az New Wave Media Group Kft. (1082 Budapest, Üllői út 48., továbbiakban: "New Wave Media Group Kft." vagy "Üzemeltető") feladata kizárólag az internet felhasználók által feltöltött videó tartalmak tárolására és nyilvánossághoz való közvetítésére terjed ki.

Életkori követelmények a Videa és Reblog szolgáltatásainak igénybevételéhez:

A szolgáltatást akkor használhatja, ha Ön legalább 16 éves a szülő vagy más törvényes képviselő engedélyével. 

Ha még nem töltötte be a 18. életévét, akkor a szolgáltatás használatához a szülő vagy más törvényes képviselő engedélyére van szükség.

A 18 év alatti felhasználó szülője vagy más törvényes képviselője, azáltal, hogy engedélyezi gyermeke számára a szolgáltatás használatát, azzal rá is vonatkozni fognak a szerződés feltételei, és ő tartozik felelősséggel a gyermek szolgáltatásban végzett tevékenységéért.

Életkori követelmények a VideaKid szolgáltatásainak igénybevételéhez:

Szülő vagy más törvényes képviselő engedélyével a VideaKid oldal szolgáltatását bármilyen korú gyermekek használhatják.

A 18 év alatti felhasználó szülője vagy más törvényes képviselője, azáltal, hogy engedélyezi gyermeke számára a szolgáltatás használatát, azzal rá is vonatkozni fognak a szerződés feltételei, és ő tartozik felelősséggel a gyermek szolgáltatásban végzett tevékenységéért.

A Videa/VideaKid szolgáltatások használata:

A rendelkezésére bocsátott Szolgáltatást mindaddig elérheti és használhatja, amíg betartja a jelen Szerződés tartalmát és a vonatkozó jogszabályokat.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Videa digitális videófájlok feltöltésére, megosztására, illetve tartalmának böngészésére, megtekintésére szolgál. A Felhasználó köteles a szolgáltatást rendeltetésszerűen használni.

A videa.hu rendeltetésszerű használatához hozzátartozik különösen, hogy a Felhasználók kötelesek tartózkodni más Felhasználó felhasználónevével való visszaéléstől, a feltöltött videók nézettségének és értékelésének manipulálásától. A Felhasználók kötelesek továbbá tartózkodni a kizárólag reklámozás célját szolgáló videók feltöltésétől és reklám jellegű hozzászólásoktól. A videa.hu üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot, hogy a videa.hu-t nem rendeltetésszerűen használó Felhasználó hozzáférését töröljék.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a videa.hu-n megadott, nem személyes adatai (saját honlap címe, saját blog címe stb.) publikusak, azokat a Videa bármely látogatója megtekintheti.

A Felhasználó hozzájárul, hogy az általa feltöltött videók megjelenjenek a videa.hu oldalain. A videa.hu fogalma alá értendőek a PC-n elérhető Videa weboldalon kívül a Videa szolgáltatás mobil készülékekre optimalizált weboldal, illetve alkalmazás verziói és IPTV platformon elérhető verziója is.

A Felhasználó továbbá hozzájárul ahhoz,  hogy a Videa.hu oldal használata közben a Videa.hu oldalain található videók kiszolgálásbiztonságának javítása, valamint a kiszolgálás minőségének folyamatos és zavartalan biztosítása érdekében kizárólag annak szükségessége esetén a  Videa igénybe vehesse a Felhasználó eszközén aktuálisan futó böngésző erőforrásának kapacitásbeli lehetőségeit, amely folyamat során esetenként akár a feltöltési sávszélességet is igénybe veheti.

A Felhasználó kijelenti, hogy csak az olyan, általa szerzett, készített és szerkesztett videókat tesz hozzáférhetővé, melyek nyilvánossághoz közvetítéséhez az érintett személyek hozzájárultak, azok személyiségi jogaikat nem sértik és amelyek a hatályos jogszabályi előírásokat betartva publikálhatóak. A Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy az általa feltöltött videó vonatkozásában az New Wave Media Group Kft. a videó többszörözésére és nyilvánossághoz való közvetítésére felhasználási jogot szerezzen.

A videókért az a személy vagy entitás tartozik felelősséggel, aki azt a Videa rendelkezésre bocsátotta.

A Felhasználó elismeri, hogy a New Wave Media Group Kft. tulajdona minden olyan jog, amely a New Wave Media Group Kft. fogalmakhoz és emblémákhoz, valamint az azokhoz fonetikai vagy vizuális szempontból hasonlító emblémákhoz, fogalmakhoz kötődnek. A felhasználó a fenti védjegyeket, illetve azokhoz hasonló védjegyeket, mint sajátja nem használhatja, sem pedig nem említheti azokat negatív összefüggésben.

Szerzői jogok

A Felhasználó ezúton kijelenti és szavatolja, hogy amennyiben a videa.hu használata során a honlapra bármilyen jellegű szerzői jogvédelem alatt álló művet hozzáférhetővé tesz, ezen művek tekintetében a felhasználási jogokkal rendelkezik. 

A szerzői mű tartalmával kapcsolatos tulajdonjogok továbbra is Felhasználót illetik meg. Azonban az alábbiakban részletezetteknek megfelelően bizonyos jogokat kell biztosítania a Videa/VideaKid felhasználói számára.

Azáltal, hogy a honlapra tartalmat tölt fel, az egész világra kiterjedő, nem kizárólagos, jogdíjmentes, átruházható, a licencbe adható engedélyt biztosít a Videa/VideaKid számára az adott tartalom használatára (többek között reprodukálására, terjesztésére, módosítására, megjelenítésére és előadására) a szolgáltatás működtetésének, népszerűsítésének és fejlesztésének céljából.

Emellett a Videa/VideaKid minden felhasználója számára az egész világra kiterjedő, nem kizárólagos, jogdíjmentes engedélyt biztosít a saját művének a honlapon keresztüli elérésére, valamint a műnek a honlap valamely funkciója által lehetővé tett módon való felhasználására (többek között terjesztésére, módosítására,megosztására, beágyazására stb.).

Az Ön által biztosított engedélyek a mű eltávolításáig érvényesek. 

A videók eltávolításával az engedélyek megszűnnek. Ez alól kivételt képez az az eset, ha a Szolgáltatás működtetése, a videó eltávolítás előtt engedélyezett használata vagy a jogszabályi előírások mást követelnek meg.

A szerzői művek felhasználásának jogosságáért, a szerzők, illetve egyéb jogosultak felé a szerzői vagy egyéb jogcímen felmerülő díjak mindenkori megfizetéséért kizárólag a Felhasználót terheli felelősség.

Anonim látogatóazonosító

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat - tekintettel arra, hogy a felhasználása során a teljes IP cím tárolása nem történik meg - önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg.

A hálózat világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. A New Wave Media Group Kft. az ilyen, a fent említett, személyes adatot már nem tartalmazó anonim azonosítókat - a többi szolgáltatóhoz hasonlóan - abból a célból kezeli, hogy többet tudhasson meg az ügyfelek információhasználati szokásairól, és így javíthassa szolgáltatásai színvonalát, valamint ügyfeleinek a honlap látogatása során testreszabott oldalakat, marketing (reklám) anyagokat jelentessen meg. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra, azonban a New Wave Media Group Kft., valamint szerződés alapján harmadik fél portfoliójába tartozó honlapokon történő látogatás során keletkező, személyes adatot nem tartalmazó anonim azonosítók összekapcsolásra kerülnek a szolgáltatás színvonalának javítása érdekében.

Amennyiben nem szeretné, hogy ilyen azonosító jel kerüljön az Ön számítógépére, módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedi azonosító jel elhelyezését az Ön gépére (böngészőtől függően általában az eszközök menüben a beállítások/internetbeállítások pontban). Ebben az esetben a legtöbb szolgáltatásunkat ugyanúgy igénybe veheti, de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldásokat kínáló oldalainkon) nem tudjuk a legteljesebb mértékben kiszolgálni Önt.

Felelősség

Ha a jelen Szerződés kifejezetten másképp nem rendelkezik, vagy a jogszabályok másképp nem rendelkeznek, a Videa/VideaKid semmilyen kifejezett ígéretet nem tesz a Szolgáltatással kapcsolatban.

A Felhasználó a videa.hu-t csak saját felelősségére használhatja. A New Wave Media Group Kft. kizárja a felelősségét minden, a feltöltött videók tartalma miatt bekövetkezett kárért. 

A New Wave Media Group Kft. kizárja a felelősségét minden, a regisztrációs adatok elvesztése miatt bekövetkezett kárért. A New Wave Media Group Kft. kéri a Felhasználókat, hogy a biztonságos felhasználás érdekében regisztrációs adataikat ne adják ki másoknak.

A videa.hu-t üzemeltető New Wave Media Group Kft. nem tehető felelőssé azért, amennyiben harmadik fél jogosulatlanul használja fel a Felhasználó videa.hu-ra feltöltött videóit.

Jelen Szerződés egyetlen pontja sem befolyásolja az Önt fogyasztóként megillető jogokat.

A feltölthető tartalomra vonatkozó rendelkezések

A Felhasználó által feltöltött videó tartalom és az ahhoz kapcsolódóan feltöltött adat

  • nem sértheti más szerzői jogait,
  • nem lehet olyan, ami faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szít, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást vált ki,
  • nem bátoríthat egészségre ártalmas anyagok használatára,
  • nem tartalmazhat bűncselekményre felbujtást,
  • nem tartalmazhat jogosulatlan vagy tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény által tiltott módon megszerzett adatokat, vagy üzleti titkokat,
  • illetve nem ütközhet egyéb jogszabály rendelkezéseibe.

A New Wave Media Group Kft. kéri a Felhasználókat, hogy amennyiben a felsorolt rendelkezésekbe ütköző, jogsértő videó tartalmakat találnak a videa.hu-n, azt a videó oldalán található jelentő kérdőív megfelelő kitöltésével és elküldésével az üzemeltetőnek haladéktalanul jelentsék.

Ha a Szolgáltatónak észszerű oka van azt feltételezni, hogy valamely videó sérti a jelen Szerződést, vagy kárt okozhat a Videának/VideaKid-nek, a felhasználóinknak vagy harmadik feleknek, az ilyen videó egy részét vagy egészét eltávolíthatjuk vagy levehetjük. 

Az üzemeltetőnek jogában áll a feltöltött videók szerkesztett adatait (név, címkék, leírás) indokolás nélkül módosítani és törölni.

Amennyiben a Felhasználó pornográf tartalmú videót tölt fel, köteles azt a "Felnőtt" kategóriába feltölteni. Amennyiben a Felhasználó pornográf tartalmú videót más kategóriába tölt fel, akkor a felhasználói jelzések alapján a New Wave Media Group Kft. a videót eltávolítja és jogosult a Felhasználó videa.hu-hoz való hozzáférését megszüntetni és az egyébként a feltételeknek megfelelő videóit is törölni.

A videó feltöltéssel a Felhasználó elfogadja az alábbi nyilatkozatot:

"Alulírott a videó feltöltője, ezúton kijelentem és garantálom, hogy az általam feltöltött videó felhasználási jogaival rendelkezem - a videó előállítójának minősülök, illetve a videó előállítójától a szükséges engedélyeket megszereztem - és sem nekem, sem az előállítónak vagy esetleges egyéb szerzői vagy szomszédos jogi jogosultnak a videóval kapcsolatban díjigénye nincsen. Ezúton engedélyezem, hogy a New Wave Media Group Kft. az általam feltöltött videót a Videa-n illetve a VideaKid aloldalon megjelenítse, az ehhez szükséges, többszörözés, nyilvánossághoz közvetítés, nyilvános előadás, terjesztés és átdolgozás jogát a New Wave Media Group Kft. részére engedélyezem. Emellett kijelentem és garantálom, hogy a videón szereplő vagy egyéb harmadik személyek képmásának és hangfelvételének megjelenítése a Ptk. vonatkozó személyiségi vagy egyéb jogaikat nem sérti, a szükséges hozzájárulásokat megszereztem. Ha harmadik személy a New Wave Media Group Kft. ellen az általam feltöltött videó miatt, jogsértésre való hivatkozással fellép, úgy New Wave Media Group Kft. az ezzel kapcsolatos eljárások és az igényérvényesítés valamint a kapcsolódó költségek és díjigény alól teljes mértékben mentesítem, azokat közvetlenül megfizetem és helytállok. Hozzájárulok, hogy az általam feltöltött videó oldalán és a videó felületén a lejátszás előtt/közben/után a New Wave Media Group bármilyen hirdetési megoldásokat értékesítsen és megjelenítsen. Tudomásul veszem, hogy ezen hirdetésekkel kapcsolatban semmilyen díjigényt nem támaszthatok a New Wave Media Group Kft-vel szemben."

Gyermekvédelem

A New Wave Media Group Kft. felhívja a Felhasználók figyelmét arra, hogy a videa.hu-n elérhető videók erőszakos és egyéb, a gyermekek fejlődését hátrányosan befolyásoló jeleneteket tartalmazhatnak. A New Wave Media Group Kft. ezért kéri a Felhasználókat, hogy óvják a gyermekeket az ilyen tartalmú videók megtekintésétől.

Videók eltávolítása

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a videa.hu-t üzemeltető New Wave Media Group Kft. nem köteles ismerni a videa.hu mindenkori, aktuális tartalmát, de amennyiben bárki felhívja a figyelmét egy, a felhasználási feltételeket vagy törvényt sértő tartalomra, a 2001. évi CVIII. törvény 10. § és 13. § rendelkezéseinek megfelelően az üzemeltető eltávolítja azt. A Felhasználó kizárólag a videó oldalán lévő "Jelentés" gomb segítségével, a jelentő kérdőív pontos kitöltésével jelezheti az üzemeltetőnek a jogsértő tartalmat. Videókkal kapcsolatos kifogást az "Írj nekünk" funkción keresztül nem tudjuk fogadni! Az eset súlyától, illetve rendszerességétől függően az üzemeltetőnek jogában áll a jogsértő videót feltöltő Felhasználó videa.hu-hoz való hozzáférését megszüntetni és az egyébként a feltételeknek megfelelő videóit is törölni.

Az üzemeltetőnek jogában áll a feltöltött videókat a videa.hu oldalról indokolás nélkül eltávolítani.

A Felhasználó ezúton kijelenti és szavatolja, hogy amennyiben a videa.hu használata során a honlapra bármilyen jellegű szerzői jogvédelem alatt álló művet hozzáférhetővé tesz, ezen művek tekintetében a felhasználási jogokkal rendelkezik. 

A szerzői művek felhasználásának jogosságáért, a szerzők, illetve egyéb jogosultak felé a szerzői vagy egyéb jogcímen felmerülő díjak mindenkori megfizetéséért kizárólag a Felhasználót terheli felelősség.

VideaKid felhasználási feltételek

A Videa felhasználási feltételei teljes egészében érvényesek a videa.hu alrendszereként működő videakid.hu szolgáltatásra.

A videakid.hu oldalra a Felhasználó csak gyermekeknek szóló videó tartalmakat (animáció, mese, báb és természet kategóriákban) tölthet fel. A feltöltött videó tartalom a videakid.hu oldalon lesz elérhető és megtekinthető.A New Wave Media Group Kft. jogosult a feltöltött videókat indokolás nélkül törölni.

Reblog felhasználási feltételek

A Videa felhasználási feltételei egységesen, teljes egészében érvényesek a Reblog blogszolgáltató oldal felhasználóival szemben, figyelembe véve az eltéréseket a Reblog sajátos tulajdonságainál fogva, mely alapján a Reblog nem videós tartalmak megosztására, hanem blogszolgáltatásra alkalmas webhely. 

 

Tovább

Általános Szerződési Feltételek

Általános rendelkezések

A Videa videótár szolgáltatás a 2001. évi CVIII. törvény 2. § lc) pontjában meghatározott tárhelyszolgáltatás, melyben az New Wave Media Group Kft. ( 1126 Budapest, Nagy Jenő utca 12., továbbiakban: "New Wave Media Group Kft." vagy "Üzemeltető") feladata kizárólag az internet felhasználók által feltöltött videó tartalmak tárolására és nyilvánossághoz való közvetítésére terjed ki.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Videa digitális videófájlok feltöltésére, megosztására, illetve tartalmának böngészésére, megtekintésére szolgál. A Felhasználó köteles a szolgáltatást rendeltetésszerűen használni.

A videa.hu rendeltetésszerű használatához hozzátartozik különösen, hogy a Felhasználók kötelesek tartózkodni más Felhasználó felhasználónevével való visszaéléstől, a feltöltött videók nézettségének és értékelésének manipulálásától. A Felhasználók kötelesek továbbá tartózkodni a kizárólag reklámozás célját szolgáló videók feltöltésétől és reklám jellegű hozzászólásoktól. A videa.hu üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot, hogy a videa.hu-t nem rendeltetésszerűen használó Felhasználó hozzáférését töröljék.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a videa.hu-n megadott, nem személyes adatai (saját honlap címe, saját blog címe stb.) publikusak, azokat a Videa bármely látogatója megtekintheti.

A Felhasználó hozzájárul, hogy az általa feltöltött videók megjelenjenek a videa.hu oldalain. A videa.hu fogalma alá értendőek a PC-n elérhető Videa weboldalon kívül a Videa szolgáltatás mobil készülékekre optimalizált weboldal illetve alkalmazás verziói és IPTV platformon elérhető verziója is.

A Felhasználó továbbá hozzájárul ahhoz,  hogy a Videa.hu oldal használata közben a Videa.hu oldalain található videók kiszolgálásbiztonságának javítása, valamint a kiszolgálás minőségének folyamatos és zavartalan biztosítása érdekében kizárólag annak szükségessége esetén a  Videa igénybe vehesse a Felhasználó eszközén aktuálisan futó böngésző erőforrásának kapacitásbeli lehetőségeit, amely folyamat során esetenként akár a feltöltési sávszélességet is igénybe veheti.

A Felhasználó kijelenti, hogy csak az olyan, általa szerzett, készített és szerkesztett videókat tesz hozzáférhetővé, melyek nyilvánossághoz közvetítéséhez az érintett személyek hozzájárultak, azok személyiségi jogaikat nem sértik és amelyek a hatályos jogszabályi előírásokat betartva publikálhatóak. A Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy az általa feltöltött videó vonatkozásában az New Wave Media Group Kft. a videó többszörözésére és nyilvánossághoz való közvetítésére felhasználási jogot szerezzen.

A Felhasználó elismeri, hogy az New Wave Media Group Kft. tulajdona minden olyan jog, amely az New Wave Media Group Kft. fogalmakhoz és emblémákhoz, valamint az azokhoz fonetikai vagy vizuális szempontból hasonlító emblémákhoz, fogalmakhoz kötődnek. A felhasználó a fenti védjegyeket, illetve azokhoz hasonló védjegyeket, mint sajátja nem használhatja, sem pedig nem említheti azokat negatív összefüggésben.

Szerzői jogok

A Felhasználó ezúton kijelenti és szavatolja, hogy amennyiben a videa.hu használata során a honlapra bármilyen jellegű szerzői jogvédelem alatt álló művet hozzáférhetővé tesz, ezen művek tekintetében a felhasználási jogokkal rendelkezik. A szerzői művek felhasználásának jogosságáért, a szerzők, illetve egyéb jogosultak felé a szerzői vagy egyéb jogcímen felmerülő díjak mindenkori megfizetéséért kizárólag a Felhasználót terheli felelősség.

Anonim látogatóazonosító

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat - tekintettel arra, hogy a felhasználása során a teljes IP cím tárolása nem történik meg - önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg.

A hálózat világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. Az New Wave Media Group Kft. az ilyen, a fent említett, személyes adatot már nem tartalmazó anonim azonosítókat - a többi szolgáltatóhoz hasonlóan - abból a célból kezeli, hogy többet tudhasson meg az ügyfelek információhasználati szokásairól, és így javíthassa szolgáltatásai színvonalát, valamint ügyfeleinek a honlap látogatása során testreszabott oldalakat, marketing (reklám) anyagokat jelentessen meg. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra, azonban az New Wave Media Group Kft., valamint szerződés alapján harmadik fél portfoliójába tartozó honlapokon történő látogatás során keletkező, személyes adatot nem tartalmazó anonim azonosítók összekapcsolásra kerülnek a szolgáltatás színvonalának javítása érdekében.

Amennyiben nem szeretné, hogy ilyen azonosító jel kerüljön az Ön számítógépére, módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedi azonosító jel elhelyezését az Ön gépére (böngészőtől függően általában az eszközök menüben a beaállítások/internetbeállítások pontban). Ebben az esetben a legtöbb szolgáltatásunkat ugyanúgy igénybe veheti, de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldásokat kínáló oldalainkon) nem tudjuk a legteljesebb mértékben kiszolgálni Önt.

Felelősség

A Felhasználó a videa.hu-t csak saját felelősségére használhatja. New Wave Media Group Kft. kizárja a felelősségét minden, a feltöltött videók tartalma miatt bekövetkezett kárért.

New Wave Media Group Kft. kizárja a felelősségét minden, a regisztrációs adatok elvesztése miatt bekövetkezett kárért. New Wave Media Group Kft. kéri a Felhasználókat, hogy a biztonságos felhasználás érdekében regisztrációs adataikat ne adják ki másoknak.

A videa.hu-t üzemeltető New Wave Media Group Kft. nem tehető felelőssé azért, amennyiben harmadik fél jogosulatlanul használja fel a Felhasználó videa.hu-ra feltöltött videóit.

A feltölthető tartalomra vonatkozó rendelkezések

A Felhasználó által feltöltött videó tartalom és az ahhoz kapcsolódóan feltöltött adat

  • nem sértheti más szerzői jogait,
  • nem lehet olyan, ami faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szít, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást vált ki,
  • nem bátoríthat egészségre ártalmas anyagok használatára,
  • nem tartalmazhat bűncselekményre felbujtást,
  • nem tartalmazhat jogosulatlan vagy tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény által tiltott módon megszerzett adatokat, vagy üzleti titkokat,
  • illetve nem ütközhet egyéb jogszabály rendelkezéseibe.

Az New Wave Media Group Kft. kéri a Felhasználókat, hogy amennyiben a felsorolt rendelkezésekbe ütköző, jogsértő videó tartalmakat találnak a videa.hu-n, azt a videó oldalán található jelentő kérdőív megfelelő kitöltésével és elküldésével az üzemeltetőnek haladéktalanul jelentsék.

Amennyiben a Felhasználó pornográf tartalmú videót tölt fel, köteles azt a "Felnőtt" kategóriába feltölteni. Amennyiben a Felhasználó pornográf tartalmú videót más kategóriába tölt fel, akkor a felhasználói jelzések alapján az New Wave Media Group Kft. a videót eltávolítja és jogosult a Felhasználó videa.hu-hoz való hozzáférését megszüntetni és az egyébként a feltételeknek megfelelő videóit is törölni.

Az üzemeltetőnek jogában áll a feltöltött videók szerkesztett adatait (név, címkék, leírás) indokolás nélkül módosítani és törölni.

A videó feltöltéssel a Felhasználó elfogadja az alábbi nyilatkozatot:

"Alulírott a videó feltöltője, ezúton kijelentem és garantálom, hogy az általam feltöltött videó felhasználási jogaival rendelkezem - a videó előállítójának minősülök, illetve a videó előállítójától a szükséges engedélyeket megszereztem - és sem nekem, sem az előállítónak vagy esetleges egyéb szerzői vagy szomszédos jogi jogosultnak a videóval kapcsolatban díjigénye nincsen. Ezúton engedélyezem, hogy az New Wave Media Group Kft. az általam feltöltött videót a Videa-n illetve a Videa Kid aloldalon megjelenítse, az ehhez szükséges, többszörözés, nyilvánossághoz közvetítés, nyilvános előadás, terjesztés és átdolgozás jogát New Wave Media Group Kft. részére engedélyezem. Emellett kijelentem és garantálom, hogy a videón szereplő vagy egyéb harmadik személyek képmásának és hangfelvételének megjelenítése a Ptk. vonatkozó személyiségi vagy egyéb jogaikat nem sérti, a szükséges hozzájárulásokat megszereztem. Ha harmadik személy az New Wave Media Group Kft. ellen az általam feltöltött videó miatt, jogsértésre való hivatkozással fellép, úgy New Wave Media Group Kft. az ezzel kapcsolatos eljárások és az igényérvényesítés valamint a kapcsolódó költségek és díjigény alól teljes mértékben mentesítem, azokat közvetlenül megfizetem és helytállok. Hozzájárulok, hogy az általam feltöltött videó oldalán és a videó felületén a lejátszás előtt/közben/után az New Wave Media Group bármilyen hirdetési megoldásokat értékesítsen és megjelenítsen. Tudomásul veszem, hogy ezen hirdetésekkel kapcsolatban semmilyen díjigényt nem támaszthatok az New Wave Media Group Kft-vel szemben."

Gyermekvédelem

Az New Wave Media Group Kft. felhívja a Felhasználók figyelmét arra, hogy a videa.hu-n elérhető videók erőszakos és egyéb, a gyermekek fejlődését hátrányosan befolyásoló jeleneteket tartalmazhatnak. Az New Wave Media Group Kft. ezért kéri a Felhasználókat, hogy óvják a gyermekeket az ilyen tartalmú videók megtekintésétől.

Videók eltávolítása

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a videa.hu-t üzemeltető New Wave Media Group Kft. nem köteles ismerni a videa.hu mindenkori, aktuális tartalmát, de amennyiben bárki felhívja a figyelmét egy, a felhasználási feltételeket vagy törvényt sértő tartalomra, a 2001. évi CVIII. törvény 10. § és 13. § rendelkezéseinek megfelelően az üzemeltető eltávolítja azt. A Felhasználó kizárólag a videó oldalán lévő "Jelentés" gomb segítségével, a jelentő kérdőív pontos kitöltésével jelezheti az üzemeltetőnek a jogsértő tartalmat. Videókkal kapcsolatos kifogást az "Írj nekünk" funkción keresztül nem tudjuk fogadni! Az eset súlyától, illetve rendszerességétől függően az üzemeltetőnek jogában áll a jogsértő videót feltöltő Felhasználó videa.hu-hoz való hozzáférését megszüntetni és az egyébként a feltételeknek megfelelő videóit is törölni.

Az üzemeltetőnek jogában áll a feltöltött videókat a videa.hu oldalról indokolás nélkül eltávolítani.

Videa Kid felhasználási feltételek

A Videa felhasználási feltételei teljes egészében érvényesek a videa.hu alrendszereként működő videakid.hu szolgáltatásra.

A videakid.hu oldalra a Felhasználó csak gyermekeknek szóló videó tartalmakat (animáció, mese, báb és természet kategóriákban) tölthet fel. A feltöltött videó tartalom a videakid.hu oldalon lesz elérhető és megtekinthető.

New Wave Media Group Kft. jogosult a feltöltött videókat indokolás nélkül törölni.

ászf videa

Tovább

Felhasználási feltételek

Általános rendelkezések

A Videa videótár szolgáltatás a 2001. évi CVIII. törvény 2. § lc) pontjában meghatározott tárhelyszolgáltatás, melyben az New Wave Media Group Kft. ( 1126 Budapest, Nagy Jenő utca 12., továbbiakban: "New Wave Media Group Kft." vagy "Üzemeltető") feladata kizárólag az internet felhasználók által feltöltött videó tartalmak tárolására és nyilvánossághoz való közvetítésére terjed ki.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Videa digitális videófájlok feltöltésére, megosztására, illetve tartalmának böngészésére, megtekintésére szolgál. A Felhasználó köteles a szolgáltatást rendeltetésszerűen használni.

A videa.hu rendeltetésszerű használatához hozzátartozik különösen, hogy a Felhasználók kötelesek tartózkodni más Felhasználó felhasználónevével való visszaéléstől, a feltöltött videók nézettségének és értékelésének manipulálásától. A Felhasználók kötelesek továbbá tartózkodni a kizárólag reklámozás célját szolgáló videók feltöltésétől és reklám jellegű hozzászólásoktól. A videa.hu üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot, hogy a videa.hu-t nem rendeltetésszerűen használó Felhasználó hozzáférését töröljék.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a videa.hu-n megadott, nem személyes adatai (saját honlap címe, saját blog címe stb.) publikusak, azokat a Videa bármely látogatója megtekintheti.

A Felhasználó hozzájárul, hogy az általa feltöltött videók megjelenjenek a videa.hu oldalain. A videa.hu fogalma alá értendőek a PC-n elérhető Videa weboldalon kívül a Videa szolgáltatás mobil készülékekre optimalizált weboldal illetve alkalmazás verziói és IPTV platformon elérhető verziója is.

A Felhasználó kijelenti, hogy csak az olyan, általa szerzett, készített és szerkesztett videókat tesz hozzáférhetővé, melyek nyilvánossághoz közvetítéséhez az érintett személyek hozzájárultak, azok személyiségi jogaikat nem sértik és amelyek a hatályos jogszabályi előírásokat betartva publikálhatóak. A Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy az általa feltöltött videó vonatkozásában az New Wave Media Group Kft. a videó többszörözésére és nyilvánossághoz való közvetítésére felhasználási jogot szerezzen.

A Felhasználó elismeri, hogy az New Wave Media Group Kft. tulajdona minden olyan jog, amely az New Wave Media Group Kft. fogalmakhoz és emblémákhoz, valamint az azokhoz fonetikai vagy vizuális szempontból hasonlító emblémákhoz, fogalmakhoz kötődnek. A felhasználó a fenti védjegyeket, illetve azokhoz hasonló védjegyeket, mint sajátja nem használhatja, sem pedig nem említheti azokat negatív összefüggésben.

Szerzői jogok

A Felhasználó ezúton kijelenti és szavatolja, hogy amennyiben a videa.hu használata során a honlapra bármilyen jellegű szerzői jogvédelem alatt álló művet hozzáférhetővé tesz, ezen művek tekintetében a felhasználási jogokkal rendelkezik. A szerzői művek felhasználásának jogosságáért, a szerzők, illetve egyéb jogosultak felé a szerzői vagy egyéb jogcímen felmerülő díjak mindenkori megfizetéséért kizárólag a Felhasználót terheli felelősség.

Anonim látogatóazonosító

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat - tekintettel arra, hogy a felhasználása során a teljes IP cím tárolása nem történik meg - önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg.

A hálózat világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. Az New Wave Media Group Kft. az ilyen, a fent említett, személyes adatot már nem tartalmazó anonim azonosítókat - a többi szolgáltatóhoz hasonlóan - abból a célból kezeli, hogy többet tudhasson meg az ügyfelek információhasználati szokásairól, és így javíthassa szolgáltatásai színvonalát, valamint ügyfeleinek a honlap látogatása során testreszabott oldalakat, marketing (reklám) anyagokat jelentessen meg. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra, azonban az New Wave Media Group Kft., valamint szerződés alapján harmadik fél portfoliójába tartozó honlapokon történő látogatás során keletkező, személyes adatot nem tartalmazó anonim azonosítók összekapcsolásra kerülnek a szolgáltatás színvonalának javítása érdekében.

Amennyiben nem szeretné, hogy ilyen azonosító jel kerüljön az Ön számítógépére, módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedi azonosító jel elhelyezését az Ön gépére (böngészőtől függően általában az eszközök menüben a beaállítások/internetbeállítások pontban). Ebben az esetben a legtöbb szolgáltatásunkat ugyanúgy igénybe veheti, de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldásokat kínáló oldalainkon) nem tudjuk a legteljesebb mértékben kiszolgálni Önt.

Felelősség

A Felhasználó a videa.hu-t csak saját felelősségére használhatja. New Wave Media Group Kft. kizárja a felelősségét minden, a feltöltött videók tartalma miatt bekövetkezett kárért.

New Wave Media Group Kft. kizárja a felelősségét minden, a regisztrációs adatok elvesztése miatt bekövetkezett kárért. New Wave Media Group Kft. kéri a Felhasználókat, hogy a biztonságos felhasználás érdekében regisztrációs adataikat ne adják ki másoknak.

A videa.hu-t üzemeltető New Wave Media Group Kft. nem tehető felelőssé azért, amennyiben harmadik fél jogosulatlanul használja fel a Felhasználó videa.hu-ra feltöltött videóit.

A feltölthető tartalomra vonatkozó rendelkezések

A Felhasználó által feltöltött videó tartalom és az ahhoz kapcsolódóan feltöltött adat

  • nem sértheti más szerzői jogait,
  • nem lehet olyan, ami faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szít, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást vált ki,
  • nem bátoríthat egészségre ártalmas anyagok használatára,
  • nem tartalmazhat bűncselekményre felbujtást,
  • nem tartalmazhat jogosulatlan vagy tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény által tiltott módon megszerzett adatokat, vagy üzleti titkokat,
  • illetve nem ütközhet egyéb jogszabály rendelkezéseibe.

Az New Wave Media Group Kft. kéri a Felhasználókat, hogy amennyiben a felsorolt rendelkezésekbe ütköző, jogsértő videó tartalmakat találnak a videa.hu-n, azt a videó oldalán található jelentő kérdőív megfelelő kitöltésével és elküldésével az üzemeltetőnek haladéktalanul jelentsék.

Amennyiben a Felhasználó pornográf tartalmú videót tölt fel, köteles azt a "Felnőtt" kategóriába feltölteni. Amennyiben a Felhasználó pornográf tartalmú videót más kategóriába tölt fel, akkor a felhasználói jelzések alapján az New Wave Media Group Kft. a videót eltávolítja és jogosult a Felhasználó videa.hu-hoz való hozzáférését megszüntetni és az egyébként a feltételeknek megfelelő videóit is törölni.

Az üzemeltetőnek jogában áll a feltöltött videók szerkesztett adatait (név, címkék, leírás) indokolás nélkül módosítani és törölni.

A videó feltöltéssel a Felhasználó elfogadja az alábbi nyilatkozatot:

"Alulírott a videó feltöltője, ezúton kijelentem és garantálom, hogy az általam feltöltött videó felhasználási jogaival rendelkezem - a videó előállítójának minősülök, illetve a videó előállítójától a szükséges engedélyeket megszereztem - és sem nekem, sem az előállítónak vagy esetleges egyéb szerzői vagy szomszédos jogi jogosultnak a videóval kapcsolatban díjigénye nincsen. Ezúton engedélyezem, hogy az New Wave Media Group Kft. az általam feltöltött videót a Videa-n illetve a Videa Kid aloldalon megjelenítse, az ehhez szükséges, többszörözés, nyilvánossághoz közvetítés, nyilvános előadás, terjesztés és átdolgozás jogát New Wave Media Group Kft. részére engedélyezem. Emellett kijelentem és garantálom, hogy a videón szereplő vagy egyéb harmadik személyek képmásának és hangfelvételének megjelenítése a Ptk. vonatkozó személyiségi vagy egyéb jogaikat nem sérti, a szükséges hozzájárulásokat megszereztem. Ha harmadik személy az New Wave Media Group Kft. ellen az általam feltöltött videó miatt, jogsértésre való hivatkozással fellép, úgy New Wave Media Group Kft. az ezzel kapcsolatos eljárások és az igényérvényesítés valamint a kapcsolódó költségek és díjigény alól teljes mértékben mentesítem, azokat közvetlenül megfizetem és helytállok. Hozzájárulok, hogy az általam feltöltött videó oldalán és a videó felületén a lejátszás előtt/közben/után az New Wave Media Group bármilyen hirdetési megoldásokat értékesítsen és megjelenítsen. Tudomásul veszem, hogy ezen hirdetésekkel kapcsolatban semmilyen díjigényt nem támaszthatok az New Wave Media Group Kft-vel szemben."

Gyermekvédelem

Az New Wave Media Group Kft. felhívja a Felhasználók figyelmét arra, hogy a videa.hu-n elérhető videók erőszakos és egyéb, a gyermekek fejlődését hátrányosan befolyásoló jeleneteket tartalmazhatnak. Az New Wave Media Group Kft. ezért kéri a Felhasználókat, hogy óvják a gyermekeket az ilyen tartalmú videók megtekintésétől.

Videók eltávolítása

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a videa.hu-t üzemeltető New Wave Media Group Kft. nem köteles ismerni a videa.hu mindenkori, aktuális tartalmát, de amennyiben bárki felhívja a figyelmét egy, a felhasználási feltételeket vagy törvényt sértő tartalomra, a 2001. évi CVIII. törvény 10. § és 13. § rendelkezéseinek megfelelően az üzemeltető eltávolítja azt. A Felhasználó kizárólag a videó oldalán lévő "Jelentés" gomb segítségével, a jelentő kérdőív pontos kitöltésével jelezheti az üzemeltetőnek a jogsértő tartalmat. Videókkal kapcsolatos kifogást az "Írj nekünk" funkción keresztül nem tudjuk fogadni! Az eset súlyától, illetve rendszerességétől függően az üzemeltetőnek jogában áll a jogsértő videót feltöltő Felhasználó videa.hu-hoz való hozzáférését megszüntetni és az egyébként a feltételeknek megfelelő videóit is törölni.

Az üzemeltetőnek jogában áll a feltöltött videókat a videa.hu oldalról indokolás nélkül eltávolítani.

Videa Kid felhasználási feltételek

A Videa felhasználási feltételei teljes egészében érvényesek a videa.hu alrendszereként működő videakid.hu szolgáltatásra.

A videakid.hu oldalra a Felhasználó csak gyermekeknek szóló videó tartalmakat (animáció, mese, báb és természet kategóriákban) tölthet fel. A feltöltött videó tartalom a videakid.hu oldalon lesz elérhető és megtekinthető.

New Wave Media Group Kft. jogosult a feltöltött videókat indokolás nélkül törölni.

ászf  videa

Tovább

Felhasználási feltételek 2018.10.01-ig

Általános rendelkezések

A Videa videótár szolgáltatás a 2001. évi CVIII. törvény 2. § lc) pontjában meghatározott tárhelyszolgáltatás, melyben az New Wave Media Group Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. (1037 Budapest, Montevideo utca 9., továbbiakban: "New Wave Media Group Zrt." vagy "Üzemeltető") feladata kizárólag az internet felhasználók által feltöltött videó tartalmak tárolására és nyilvánossághoz való közvetítésére terjed ki.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Videa digitális videófájlok feltöltésére, megosztására, illetve tartalmának böngészésére, megtekintésére szolgál. A Felhasználó köteles a szolgáltatást rendeltetésszerűen használni.

A videa.hu rendeltetésszerű használatához hozzátartozik különösen, hogy a Felhasználók kötelesek tartózkodni más Felhasználó felhasználónevével való visszaéléstől, a feltöltött videók nézettségének és értékelésének manipulálásától. A Felhasználók kötelesek továbbá tartózkodni a kizárólag reklámozás célját szolgáló videók feltöltésétől és reklám jellegű hozzászólásoktól. A videa.hu üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot, hogy a videa.hu-t nem rendeltetésszerűen használó Felhasználó hozzáférését töröljék.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a videa.hu-n megadott, nem személyes adatai (saját honlap címe, saját blog címe stb.) publikusak, azokat a Videa bármely látogatója megtekintheti.

A Felhasználó hozzájárul, hogy az általa feltöltött videók megjelenjenek a videa.hu oldalain. A videa.hu fogalma alá értendőek a PC-n elérhető Videa weboldalon kívül a Videa szolgáltatás mobil készülékekre optimalizált weboldal illetve alkalmazás verziói és IPTV platformon elérhető verziója is.

A Felhasználó kijelenti, hogy csak az olyan, általa szerzett, készített és szerkesztett videókat tesz hozzáférhetővé, melyek nyilvánossághoz közvetítéséhez az érintett személyek hozzájárultak, azok személyiségi jogaikat nem sértik és amelyek a hatályos jogszabályi előírásokat betartva publikálhatóak. A Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy az általa feltöltött videó vonatkozásában az New Wave Media Group Zrt. a videó többszörözésére és nyilvánossághoz való közvetítésére felhasználási jogot szerezzen.

A Felhasználó elismeri, hogy az New Wave Media Group Zrt. tulajdona minden olyan jog, amely az New Wave Media Group Zrt. fogalmakhoz és emblémákhoz, valamint az azokhoz fonetikai vagy vizuális szempontból hasonlító emblémákhoz, fogalmakhoz kötődnek. A felhasználó a fenti védjegyeket, illetve azokhoz hasonló védjegyeket, mint sajátja nem használhatja, sem pedig nem említheti azokat negatív összefüggésben.

Szerzői jogok

A Felhasználó ezúton kijelenti és szavatolja, hogy amennyiben a videa.hu használata során a honlapra bármilyen jellegű szerzői jogvédelem alatt álló művet hozzáférhetővé tesz, ezen művek tekintetében a felhasználási jogokkal rendelkezik. A szerzői művek felhasználásának jogosságáért, a szerzők, illetve egyéb jogosultak felé a szerzői vagy egyéb jogcímen felmerülő díjak mindenkori megfizetéséért kizárólag a Felhasználót terheli felelősség.

Anonim látogatóazonosító

Az anonim látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi - azonosításra, illetve profilinformációk tárolására alkalmas - jelsorozat, melyet a szolgáltatók a látogatók számítógépére helyeznek el. Fontos tudni, hogy az ilyen jelsorozat - tekintettel arra, hogy a felhasználása során a teljes IP cím tárolása nem történik meg - önmagában semmilyen módon nem képes az ügyfelet, azaz a látogatót azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas. Név, e-mail cím vagy bármilyen más személyes információ megadása nem szükséges, hiszen az ilyen megoldások alkalmazásakor a látogatótól a szolgáltató nem is kér adatot, az adatcsere voltaképpen gépek között történik meg.

A hálózat világában a személyhez kötődő információkat, a testreszabott kiszolgálást csak akkor lehet biztosítani, ha a szolgáltatók egyedileg azonosítani tudják ügyfeleik szokásait, igényeit. Az New Wave Media Group Zrt. az ilyen, a fent említett, személyes adatot már nem tartalmazó anonim azonosítókat - a többi szolgáltatóhoz hasonlóan - abból a célból kezeli, hogy többet tudhasson meg az ügyfelek információhasználati szokásairól, és így javíthassa szolgáltatásai színvonalát, valamint ügyfeleinek a honlap látogatása során testreszabott oldalakat, marketing (reklám) anyagokat jelentessen meg. Az anonim azonosítók személyes adatbázissal nem kerülnek összekapcsolásra, azonban az New Wave Media Group Zrt., valamint szerződés alapján harmadik fél portfoliójába tartozó honlapokon történő látogatás során keletkező, személyes adatot nem tartalmazó anonim azonosítók összekapcsolásra kerülnek a szolgáltatás színvonalának javítása érdekében.

Amennyiben nem szeretné, hogy ilyen azonosító jel kerüljön az Ön számítógépére, módja van a böngészőjét úgy beállítani, hogy az ne engedje meg az egyedi azonosító jel elhelyezését az Ön gépére (böngészőtől függően általában az eszközök menüben a beaállítások/internetbeállítások pontban). Ebben az esetben a legtöbb szolgáltatásunkat ugyanúgy igénybe veheti, de bizonyos esetekben (például a testreszabott megoldásokat kínáló oldalainkon) nem tudjuk a legteljesebb mértékben kiszolgálni Önt.

Felelősség

A Felhasználó a videa.hu-t csak saját felelősségére használhatja. New Wave Media Group Zrt. kizárja a felelősségét minden, a feltöltött videók tartalma miatt bekövetkezett kárért.

New Wave Media Group Zrt. kizárja a felelősségét minden, a regisztrációs adatok elvesztése miatt bekövetkezett kárért. New Wave Media Group Zrt. kéri a Felhasználókat, hogy a biztonságos felhasználás érdekében regisztrációs adataikat ne adják ki másoknak.

A videa.hu -t üzemeltető New Wave Media Group Zrt. nem tehető felelőssé azért, amennyiben harmadik fél jogosulatlanul használja fel a Felhasználó videa.hu-ra feltöltött videóit.

A feltölthető tartalomra vonatkozó rendelkezések

A Felhasználó által feltöltött videó tartalom és az ahhoz kapcsolódóan feltöltött adat

  • nem sértheti más szerzői jogait,
  • nem lehet olyan, ami faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szít, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást vált ki,
  • nem bátoríthat egészségre ártalmas anyagok használatára,
  • nem tartalmazhat bűncselekményre felbujtást,
  • nem tartalmazhat jogosulatlan vagy tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény által tiltott módon megszerzett adatokat, vagy üzleti titkokat,
  • illetve nem ütközhet egyéb jogszabály rendelkezéseibe.

Az New Wave Media Group Zrt. kéri a Felhasználókat, hogy amennyiben a felsorolt rendelkezésekbe ütköző, jogsértő videó tartalmakat találnak a videa.hu-n, azt a videó oldalán található jelentő kérdőív megfelelő kitöltésével és elküldésével az üzemeltetőnek haladéktalanul jelentsék.

Amennyiben a Felhasználó pornográf tartalmú videót tölt fel, köteles azt a "Felnőtt" kategóriába feltölteni. Amennyiben a Felhasználó pornográf tartalmú videót más kategóriába tölt fel, akkor a felhasználói jelzések alapján az New Wave Media Group Zrt. a videót eltávolítja és jogosult a Felhasználó videa.hu-hoz való hozzáférését megszüntetni és az egyébként a feltételeknek megfelelő videóit is törölni.

Az üzemeltetőnek jogában áll a feltöltött videók szerkesztett adatait (név, címkék, leírás) indokolás nélkül módosítani és törölni.

A videó feltöltéssel a Felhasználó elfogadja az alábbi nyilatkozatot:

"Alulírott a videó feltöltője, ezúton kijelentem és garantálom, hogy az általam feltöltött videó felhasználási jogaival rendelkezem - a videó előállítójának minősülök, illetve a videó előállítójától a szükséges engedélyeket megszereztem - és sem nekem, sem az előállítónak vagy esetleges egyéb szerzői vagy szomszédos jogi jogosultnak a videóval kapcsolatban díjigénye nincsen. Ezúton engedélyezem, hogy az New Wave Media Group Zrt. az általam feltöltött videót a Videa-n illetve a Videa Kid aloldalon megjelenítse, az ehhez szükséges, többszörözés, nyilvánossághoz közvetítés, nyilvános előadás, terjesztés és átdolgozás jogát New Wave Media Group Zrt. részére engedélyezem. Emellett kijelentem és garantálom, hogy a videón szereplő vagy egyéb harmadik személyek képmásának és hangfelvételének megjelenítése a Ptk. vonatkozó személyiségi vagy egyéb jogaikat nem sérti, a szükséges hozzájárulásokat megszereztem. Ha harmadik személy az New Wave Media Group Zrt. ellen az általam feltöltött videó miatt, jogsértésre való hivatkozással fellép, úgy New Wave Media Group Zrt. az ezzel kapcsolatos eljárások és az igényérvényesítés valamint a kapcsolódó költségek és díjigény alól teljes mértékben mentesítem, azokat közvetlenül megfizetem és helytállok. Hozzájárulok, hogy az általam feltöltött videó oldalán és a videó felületén a lejátszás előtt/közben/után az New Wave Media Group bármilyen hirdetési megoldásokat értékesítsen és megjelenítsen. Tudomásul veszem, hogy ezen hirdetésekkel kapcsolatban semmilyen díjigényt nem támaszthatok az New Wave Media Group Zrt-vel szemben."

Gyermekvédelem

Az New Wave Media Group Zrt. felhívja a Felhasználók figyelmét arra, hogy a videa.hu-n elérhető videók erőszakos és egyéb, a gyermekek fejlődését hátrányosan befolyásoló jeleneteket tartalmazhatnak. Az New Wave Media Group Zrt. ezért kéri a Felhasználókat, hogy óvják a gyermekeket az ilyen tartalmú videók megtekintésétől.

Videók eltávolítása

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a videa.hu-t üzemeltető New Wave Media Group Zrt. nem köteles ismerni a videa.hu mindenkori, aktuális tartalmát, de amennyiben bárki felhívja a figyelmét egy, a felhasználási feltételeket vagy törvényt sértő tartalomra, a 2001. évi CVIII. törvény 10. § és 13. § rendelkezéseinek megfelelően az üzemeltető eltávolítja azt. A Felhasználó kizárólag a videó oldalán lévő "Jelentés" gomb segítségével, a jelentő kérdőív pontos kitöltésével jelezheti az üzemeltetőnek a jogsértő tartalmat. Videókkal kapcsolatos kifogást az "Írj nekünk" funkción keresztül nem tudjuk fogadni! Az eset súlyától, illetve rendszerességétől függően az üzemeltetőnek jogában áll a jogsértő videót feltöltő Felhasználó videa.hu-hoz való hozzáférését megszüntetni és az egyébként a feltételeknek megfelelő videóit is törölni.

Az üzemeltetőnek jogában áll a feltöltött videókat a videa.hu oldalról indokolás nélkül eltávolítani.

Videa Kid felhasználási feltételek

A Videa felhasználási feltételei teljes egészében érvényesek a videa.hu alrendszereként működő videakid.hu szolgáltatásra.

A videakid.hu oldalra a Felhasználó csak gyermekeknek szóló videó tartalmakat (animáció, mese, báb és természet kategóriákban) tölthet fel. A feltöltött videó tartalom a videakid.hu oldalon lesz elérhető és megtekinthető.

New Wave Media Group Zrt. jogosult a feltöltött videókat indokolás nélkül törölni.

Tovább
0 db

videa.hu

blogavatar

Videáról